Je mi to pitomé, ale...

Diskuze » Vaše akce

Karel Gott (autor tématu) 8 před 5 roky

...musím se trochu "vykecat". Často reaguji a i často dostanu od milých dárců věci jako audiosystémy, sluchátka a pod.. Zároveň, nebo možná právě proto, se mi už po několikáté stalo, že mi napsal statečný anonym mail, jaký že to jsem vyžírka, hajzl, překupník a jiné podobně hezké tituly. Ano, můžu si za to částečně sám, protože mám v profilu mailovou adresu i telefon. Nejsem žádný cimprlich, takže podobné chování zpravidla přehlížím, ale napadlo mě, že si snad nějaký zahořklý uživatel můj stesk přečte a zastydí se, nebo alespoň přestane. Téměř všechny z věcí, výše zmiňované kategorie, nechci pro sebe, ale opravuji je, čistím, seřizuji, kompletuji, přidávám kazety, nebo CDčka a nosím je do dětského domova, nebo rozdávám seniorů v domě s peč. službou u nás na Stochově. Do věcí investuju, dopravu pokud pro ně jedu, čas, práci a někdy i peníze, když potřebuju sehnat součástku apod.. Rozhodl jsem se také, že si založím galerii věcí, které daruji a budu postupně doplňovat. Jen předem upozorňuji, že to nebudou fotografie typu já+radiomagnetofon+senior, jak bych měl dle anonyma dokládat, že věc daruji Tak pokud je zde někdo, kdo mě podezírá z nekalostí, nechť galerii začne sledovat, vlastně se může podívat kdokoliv Dětem zde: https://ashiro.rajce.idnes.cz/Indianum_z_Vetrova/ Seniorům zde: https://ashiro.rajce.idnes.cz/Seniorum_ze_Stochova_a_blizkeho_okoli/ Tímto děkuju všem, kteří mě obdarovali a společně se mnou tak dělají radost druhým. Slunce v duši, světu mír. Lukáš Dvořák aka Karel Gott

Olča Hojnicová 1 před 5 roky

Blanka V. 3 před 5 roky

... doufám, že se ti zahořklí uživatelé fakt zastydí ... pokud budu něco mít, určitě dám vědět

michal 95 před 5 roky

Má to jeden háček nechci moralizovat ,ale v pravidlech je napsáno ,že v profilu nesm být telefon nebo mail ,jinak podobné věci jsou snad trestné pokud někdo někoho hrubě v mailu napadá atd. ,nevím nejsem právník ,rozhodně vřele doporučuji smazat kontakty .

Karel Gott (autor tématu) 8 před 5 roky

Vůbec jsem netušil, že nesmí být kontakt v profilu. Měl jsem za to, že jen v inzerci. Díky za info.

Tomáš 421 před 5 roky

Pitomá je jen ta závist. Jen ta závist… (Prý se jí život užírá a zkracuje, ale s ohledem na to, jak je v naší společnosti rozbujelá, tak nevím nevím…)
Zdravím, Lukáši, na ty staré žárovečky jsem nezapomněl, velký dík za Vaši ochotu a vstřícnost, ale řešil jsem nakonec vánoční osvětlení jinak.

Monika Ondrejovičová 9 před 5 roky

Děkuji! To jsem si ráda přečetla. Nemám nic proti tomu, když si někdo bere víc podobných věcí. Konec konců více záleží na dárci, komu chce věc dát, ale tohleto je mnohem lepší. A možná by to ti indiáni z Větrova někdy chtěli opravovat s Vámi.

Aneta Veselá 3 před 5 roky

Predpokladam, ze ti "zahorkli uzivatele" nemaji kristalovou kouli a tezko vas rozeznaji od bezneho prekupnika. Mate o sobe a profilu text na pul stranky, mozna by stacilo se zminit, kde veci konci, a mate klid, kdyz vam na tom zalezi. Ja sice anonymy nepisu, ale s cistym svedomim rikam, ze kdybyste mi o neco napsal, budu vas blokovat, protoze bych vas vyhodnotila jako cloveka, ktery hromadi veci.

Tomáš 421 před 5 roky

To je každého věc, kolik textu o sobě napíše. A že někdo hromadí věci, může mít k tomu dobrý důvod. Třeba sběratelství. A pokud to navíc za své vlastní peníze opravuje a dává potřebným, smekám klobouk. Stačí rozum a logika i bez křišťálové koule.

Akela 588 před 5 roky

Jan Žák 1 před 5 roky

Karel Gott (autor tématu) 8 před 5 roky

Aneto, těžko se najde člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Mám to nastavené tak, jak mi to vyhovuje a zároveň naprosto chápu, že to druhému vůbec vyhovovat nemusí... Vše je tak, jak má být.

(smazaný uživatel) 1 před 5 roky

blixen 6 před 5 roky

Trošku mne zaráží ty negativní konotace podbízené zde všem (a dokonce hrdě?) v podobě zkratkovitého kádrování lidí stylem "budu vas blokovat, protoze bych vas vyhodnotila jako cloveka, ktery hromadi veci." Promiňte, ale člověk, který hromadí věci je špatný? A správný je ten, který je vyhazuje o stošest? Není to snad obráceně? Za dob mého dědečka si lidé věcí vážili a starší věci sloužili až než se uplně nerozpadli a i pak se ještě odložily do komory, protože mohly posloužit třeba pro výuku či jako zásobárna náhradních dílů, nebo se časem mohl objevit schopný opravář, či se pro ně našlo jiné využití. Dnes je moderní vše rychle vyhodit ("Ten mobil už je DVA! roky starý, přece nebudu mít takový křáp!). Lidstvo už neví kam s odpadem, a někdo se ještě ostentativně naváží do lidí, kteří umí a chtějí starším věcem vdechnout druhý život? Mám z toho divný pocit.

Tomáš 421 před 5 roky

Barbora Kuňáková 6 před 5 roky

Ja se pridam s nazorem..myslim,ze se vubec nemusite objajovat I KDYBY jste ty veci prodaval. To ze opravite veci a poslete je dal do obehu,to ma byt spatne? Je snad podle dotycnych lepsi aby ty veci koncily na skladce a zatezovaly zivotni prostredi?a ten kdo by si to koupil od vas by si koupil novou,takze dalsi zatizeni. no lidi,kteri se pohorsuji..jen aby nekdo nahodou nevydelal penize na tom,co oni chteji vyhodit...to tu vec asi radeji rozkrapou na sto kousku aby se takova hruza nestala. Zamyslete se,zavistivci. A to ze s tim delate radost potrebnym..to se vam "tam nahore" pise.

Tomáš 421 před 5 roky

Co tu jsem od začátku, také jsem nepochopil tohleto škatulkování. Někdo najde tento server, řekne si např., že když tu je tolik nabídek toho či onoho, ale není to v jeho lokalitě, zkusí si zadat poptávku. Tak se prostě zaregistruje a dá si inzerát "hledám". A pak se patrně nestačí divit, když po čase objeví, že je v diskuzi označen za "sběrače, který neumí dávat" nebo za "překupníka". (O "expertkách", které z diskuzních příspěvků odkáží analyzovat fyzickou "podobu" diskutujícího, nemluvě.) Od padesátých let panovala u nás politika, která označovala lidi, kteří vlastnili výrobní prostředky nebo střádali kapitál jako výsostně nemorální. Tohle škatulkování je jen ovocem této příšernosti, která se dnes dokonce tváří, jako kdyby nikdy nic takového v její minulosti nebylo a prodrala se i do europarlamentu. Proto dnes máme nové generace mladých, kteří takové panázory slepě a hluše přebírají.

Pokud někdo narazí na překupníka a vadí mu to, OK, je to jeho názor a já ho respektuji. Jsem ale rozhodně proti tomuto obecnému paušalizování jen proto, že se mi nějaký inzerát "zdá" jako takový či makový. Tož - nech sa obudí, protře pořádně oči - a přestane sa mu snívat nebo zdát.

Odrin 9 před 5 roky

Podle mě těch, co blokují uživatele kvůli množství přijatých předmětů, není tolik, jako to vypadá. Jen jsou více slyšest, protože ostatní to prostě vůbec neřeší a nemluví o tom.

Tomáš 421 před 5 roky

Ono těch negativních křiklounů, kteří navíc mají pocit, že jsou v právu, je kolem nás víc, než dost. Tady ale zpravidla nedostávají tak velký prostor, když jen hloupě tlachají bez ohledu na to, jestli inzeruje nebo ne. Ale i tak je těch příspěvků v diskuzi docela slušná hromada. Stačí prolézt zdejší témata.