Hezký den všem.
Sleduji, že se komunikace posunula od tématu trochu jinam. Navrhuji raději sdílení radostných záležitostí a zkušeností. Těch dalších máme asi všichni taky dost a snad není třeba je ventilovat. Jsem tady realtivně krátce - čistě kvůli momentální situaci, kdy jsem takové stránky uvítal. A znovu musím tvůrcům vyjádřit VELIKÉ DÍKY. To že různí lidé využívají tyto stránky pro různé účely, už jsem také pochopil. Je to každého volba a má na ni svaté právo. Osobně mám za sebou pouze velmi příjemná setkání s velmi příjemnými lidmi, s některými už dokonce opakovaně.
Myslím si, že možnost "avíza" (ne posílání mailu, jen třeba příznak Oblíbené - může být signále pro dárce, aby viděl, že i když už věc zarezervoval, tak si ji dalších 10 lidí označilo jako Oblíbenou a sleduje ji. Ideální by bylo, kdyby viděl, kdo si danou věc dal mezi Oblíbené.
Na všech názorech, co taky k tématu zazněly, je kus pravdy, ale možnost navíc je lepší než nemožnost navíc.
Řeknu jeden příklad za všechny.
Shodou okolností jsem si před pár týdny všimnul, že někdo přidal čerstvě inzerát na plně funkční chlapecké kolo. Okamžitě jsem zareagoval - mám tři kluky a jak odrůstají, je třeba obměňovat vybavení. Vzápětí se na inzerátu objevila rezervace. No - sklopil jsem pokorně uši a sledoval rezervaci, jak je ještě prodlužovaná - a po 14 dnech už zmizela s tím, že kolo bylo předané novému majiteli. A takřka vzápětí jsem ve spamové poště objevil dva maily od dárce, kdy mi píše, že mi kolo pošle (dokoce !!!
) a že pro mě prodlužuje rezervaci, abych se ozval. Ozval bych se, kdybych měl jak. Prostě bych se jen připomenul a slušně zeptal, jak se dárce rozhodnul. Takto jsem jen zpětně poděkoval dárci za následnou komunikaci a tak trochu s lítostí mu vyjádřil radost nad radostí někoho jiného.
Kdyby např. toto připomínání někoho obtěžovalo - může použít Blacklist a nebo filtr a maily posílat rovnou do koše.
Ale opačně to nejde. Proto jsem otevřel toto téma. Teď je otázkou, jestli to není jen typicky česká diskuse, o kterou se nikdo nestará, protože poslední příspěvky od admina jsem našel jen samé starší a když jsem zkusil oba mailové adres uváděné jako kontakty, vrátily se mi jako nedoručitelné.
S darováním a rezervováním se teprve učím zacházet, tak prosím o shovívavost od ostřílených kozáků. Taky děkuji za jejich praktické poznatky. Využiji je určitě, až budu něco posílat dál, protože souběžně vyklízím.