Chystáme VšezaOdvoz Premium - pojďte nám říct, co by podle vás mělo umět. Zabere to jen 2 minuty. Jdu na to.

Zájemci, kteří odepisuji0 na vše.

Diskuze » Mám něco na srdci

Anela (autor tématu) 1 před 2 měsíci

Mám bohužel nový Nick, protože na minulou registraci jsem se nedostala. Kdykoliv jsem v minulosti něco nabízela, ozývali se stejní zájemci. Nějak opravdu nechápu, že někdo získal i přes 2tisice předmětů. To přece nemůže mít pro vlastní potřebu. A ještě něco mám na srdci, jsou tací, co zřejmě neznají slůvka prosím, děkuji. Na strohou zprávu "kdy si to mohu vyzvednout" skutečně nemám chuť odpovidat.

Akela 603 před 2 měsíci

Bohužel takhle to tu funguje pořád a je to smutné.

Jiří Vojtek 4 před měsícem

Mně se zase stává, že dovedu pěkně poděkovat a poprosit písemně, při samotném předání či převzetí to bývá v takovém chvatu (nebo jsem zmoklý), že na srdečné vyjádření nepřijde (nějak na něj nebývá pohoda).

JiRiZi 29 před 4 týdny

Takové věci jako prosím a děkuji by měly být samozřejmopstí.
Škoda že nejsou.

Jinak to, že někdo získal třeba tisícovku věcí - proč ne, budiž mu přáno.
Když už jsem něco daroval, je to už na mně, abys se od té věci dokázal odstřihnout.
ěkdy dám za odvoz i věci, co by se možná daly n ainzerát za nějaký peníz prodat. Ale je -li mojí prioritou se toho zbavit rychle - je tohle snažší cesta. A jestli tu věc někdo vezme, a obratem ruky nabídne k prodeji přes inzerát - to už je jeho věc, když tomu chce věnovat ten čas a úsilí. To že někde něco nabídnu k prodeji, ještě automaticky neznamená, že to někdo koupí.... Takže touhle oblastí se netrápím a pouštím z hlavy, a ani se nesnažím zjišťovat, jestli se moje věc někde třeba na bazoši nenabízí.
Na druhé straně jsem měl už bylo dost případů, kdy darovaná věc opravdu udělalal radost, a někomu pomohla - a díky nechyběly.

Astor 13 před 4 týdny

V určitých věcech máte pravdu,ale je lepší věc darovat lidem potřebným nebo těm o kterých vím, že je využijí pro sebe nebo pro rodinu než to dávat nějakým kšeftařům, kteří obratem vše prodají apod. třeba na blešácích, na různých výměnných akcích atd. Není možné aby někdo bral naprosto cokoliv jen pro svou potřebu a jak píšete třeba 1000 věcí. Vím, že tu jsou lidé co vymetají nejen tento web, ale spoustu dalších, sběrné dvory, facebook. A třeba by mě hodně zajímalo kde ty tuny nahrabaných věcí doma skladují Dle pravidel by měl každý také něco darovat. Těch prapodivných lidiček co zde jen berou nebo berou na kšeft je hodně. Někdo bere pouze nábytek, další má 10 ledniček,stolů, sedaček no prostě je to všelijaké. Nikoho nesleduji to jen pro info,ale ví se to.

hajo 1 před 2 týdny

Stručně jde buď o peníze, nebo úchylku.
Můžu uvést několik horších případů odjinud. Prodej snadno získaných věcí je jasný. Dalším motivem bylo rozrabování např. sporáků a praček na zpeněžitelné kovy (spíše ale šlo o "zabíjení času" než výdělek). No a nakonec ta úchylka s extrémním hromaděním nebo i jen nutkavým nakupováním nejrůznějších věcí. Já tedy sám nemám zdaleka prázdný byt, ale osobně znám dva nezávislé případy, kde se zaplněnost blíží téměř 100% objemu. A minimálně jeden "expanduje" pod záminkami "dočasnosti" i k příbuzným, známým a zřejmě i různých volně přístupných prostor... Samozřejmě, že spousta z těch původně použitelných věcí "nepřežije" ať už následkem počasí, nebo cizím přičiněním...