No, paní Kroupová je jeden z důvodů proč jsem přešla sem, protože tady mohu přeskočit právě podobné uživatele, kteří mamonaří - na prahonevyhazujto jsem jich už pár potkala, ovšem tohle byl příklad sám za sebe.
Víte, nabízela jsem opravdu nečekaně hodně věcí, od elektroniky po drobnosti a nábytek, přišli i lidé co přesně, když se jich slušně zeptám u dveří jestli je to opravdu všechno a nic jsem jim nezapomněla předat, tak ještě "a co tam máte?" a pak člověka zblbnou že to mají zamluvené a on jim to vydá. Není těžké tohle z lidí vymámit, když to děláte celý den, na rozdíl od těch, kteří jsou 10 hodin v práci a na vyklízení a renovaci mají třebas 2 plné hodiny denně a musejí k tomu stíhat odbíhat nahoru a dolů a nosit lidem věci. Jsem ráda prostě, když to příjde pod ruku někomu, komu to opravdu udělá radost a dobře to poslouží - v tu chvíli ani neřeším nějaké hloupé hodnocení, jsem jenom spokojená, že to zbytečně nepůjde na skládku.
Ale je pro mě rozdíl, když s tím někdo potom kšeftuje, lidem lže do očí a ještě ke všemu si jednu a tu samou věc zamlouvají třeba 5x za sebou, jenom aby to nemohl dostat nikdo jiný, (ještě navíc ten seznam v tom rejstříku, no ufff), a rozhodně vím, že takové lidi nechci podporovat, vědomě či nevědomě...
Podobným projektům, jako jsou tyto, prostě dávám
a beru je jako něco, co se naše společnost musí naučit brát za samozřejmost, pokud tu nechceme všichni jednou umřít pod nánosem odpadků. A tihle lidé podobné projekty kazí jsou nenasytností a sobeckostí - možná že jich je menšina, ale je evidentní že toho stíhají opravdu hodně i jako jedinci. Nerada bych viděla že díky jejich aktivitě by to statisticky zabilo jinak skvělou myšlenku.