Proc jsou vykricniky u p. Patrika Švaba?

Diskuze » Mám něco na srdci

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dobry den, muze mi nekdo vysvetlit toto varovani? Je to snad podvod? Sama jsem poslala panovi penize na jidlo na doporuceni pani H. z Brna, ze u nej byla a ze je to v poradku a i zde sama dvakrat inzerovala prosbu o pomoc pro tohoto pana. Mrzelo by me, kdybych naletela ( i kdyz by to nebylo poprve a asi ne naposledy,). Je pravda, ze pan muj dar nezapsal do prijatych ani nedal hodnoceni (ale bylo mi trapne ho na to upozornit). A nezda se mi ani, ze by mu neco darovali i se mnou jen 4 lide. Budu rada, kdyz se mi dostane vysvetleni a vase zkusenosti. Dekuji, I.

Nicol 1 před 5 roky

Dobrý den, takto neověřeným lidem nikdy nesvěřujte Vaše peníze jako dar, i když s dobrým úmyslem! Darujte je raději přímo Charitě.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dobry den, dekuji za radu, ale ja naopak neduveruji vsem moznymn neziskovkam a charitam a naopak davam cilene primo potřebným, ovsem mela jsem zato, ze kdyz bylo doporuceni, je vse v poradku.
A hlavne, stale neznam duvod upozorneni,proc ho tam nekdo dal. Proto ani nemohu zatim hodnotit p. Švaba.

Lingvi 5 před 5 roky

Tak já jsem na první inzerát pána přispěla igelitkou potravin. Jako dárkyně byla později p. Patrikem označena jiná paní. Sice mě to zamrzelo, ale trestné to není...
Proč má blokované nové inzeráty, netuším.

babrdla 40 před 5 roky

Dobrý den,já jsem panu Patrikovi poslala balíček,hned poté mi poděkoval,velice slušně,věřím,ýe jsem pomohla na dobrém místě a co se týče různých charit,jsem vylečená,od té doby,co jsem osobně poznala paní,co tam pracovala,byt měla vybavený darama odtamtud,závěsy na okna,psací stoly pro děti....a spoustu jiného..a to nemluvím o oblečení a jídle...takže každou charitu,která mě zastaví a loudí odmítám,bohužel,doplatí na to to i ti slušní..u mě tedy na 100%

Martina 131 před 5 roky

Snad každý z nás se už někdy dostal do situace, kterou by mohl nazvat svou "životní krizí". Možná jsme si museli poradit sami, možná jsme měli to štěstí, že nám s tím někdo pomohl. Nemusíme být zrovna odborníky na lidskou duši, abychom se dostali do situace, kdy se na nás obrátí někdo s voláním o pomoc.
Už na základní škole se učíme jak dát první pomoc při vyvrknutí kotníku, topení ve vodě nebo zlomení nohy. Málo koho z nás však ve škole učili, jak dát první pomoc v těžké životní situaci. My jsme pomohli,protože se s podobnými problémy setkáváme dnes a denně.

babrdla 40 před 5 roky

Paní Martino,lépe bych to nenapsala,a tímto prosím dobré lidi,kteří mohou,alespoň malinko pomoci panu Patrikovi a jeho klučíkovi,pomozte prosím....věřím ,že je to pro dobrou věc,alespoň než překlene to období,než mu přiznají dávky...Marcela

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dekuji vsem, ketri zde odpovedeli a take p. Švaba obdarovali a nebyli jako darci zapsani a ohodnoceni, ale stale jsem se nedozvedela, proc je u jeho inzeratu upozorneni????

Tomáš 421 před 5 roky

Panu Patrikovi jsem psal, zjistil jsem, že se bohužel stalo, že neměl soudně ošetřeného synka, a proto se mu patrně zpozdily dávky, jinak by se do takové situace patrně nedostal. Chlap sa stará, jezdí do práce, aby vydělal, tak neřeší kraviny a vy****** ženská toho zneužije. Případ, jakých je opravdu dnes a denně spousta "díky" feminizaci apod. blbostem.

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Dobré ráno všem v této diskuzi,která je jak koukám,celá o mne,synovi a údajném podvodu z poravinami. Důvod proč jsem né všem poslal hodnocení je,že nemám tolik času a ani pořádně nevím jak,když to na mne samo nevyskočí. Nicméně každému kdo mne pomohl jsem napsal poďekování zvlášt v konverzaci. Měl jsem zato,že když někdo pomůže,dělá to jen z vlastního přesvětčení a je to jen mezi námi a nemusí to dávat na obdiv nějakým hodnocením. Skusím s tím,ale neco udělat. Teť těm co mají podezření s mým obchodováním s potravinami! Ať mi prosím dají radu jak se dá taková paštika,konzerva či cukr prodat!? Rád tam poběžím! Vi co jste něco darovali moc dobře víte,že jsem chtěl třeba i prošlé pitraviny a ty jsem také nějaké dostával. Písu v minulém čase,protože od té doby co mne neustále někdo nahlašuje nedostáváme nic,takže jsme tam kde jsme byly. Tak Vám moc děkuji!!! Když už nechcete nic darovat,tak aspoň neškoďte,děkuji. Nikdy jsem po nikom nechtěl peníze! A že bych je potřeboval! Syn měl jet v pondělí 10.6. na školu v přírodě,zálohu má zaplacenou,ale doplatek! Na ten už bohužel nemám a o nájmu se ani nebavím,úřady to nezajímá. Oni to sice proplatí ale až po zaplacení. To jsou problémy! Tak prosým nezáviďte nějakou tu konzervu! Děkuji všem co pomohli a přeji krásný den. Patrik Šváb.

Martina 131 před 5 roky

Jistě základní potraviny se neprodávají. Pokud chce někdo pomoci jsou ty z čeho se dá vařit snadno, rychle, a na tisíc způsobů.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dobry den, mrzi me, co se z jednoho meho dotazu rozjelo, ale me opravdu jen zajimalo, proc jsou u inzeratu vykricniky a varovani a to mi ten, kdo to tam dava, stale nevysvetlil (u mych inzeratu byly vykricniky tez a duvod jsem se nedozvedela. ) Mozna ale i tato diskuze pomuze tomu, ze se lide prestanou bat a zase zacnou p. ŠVABA podporovat. A i admin by mohl toto varovani smazat.Preji hezky den.

(smazaný uživatel) 134 před 5 roky

Ja si tu dovolim zaspekulovat na toto tema:

Pred casem jsem vlozil par inzeratu psanych v nadsazce, jeden z nich mel v textu "za vyhodnou cenu" a do 5ti minut jsem mel vykricnik podvodnika. Usuzuji tedy to ze je tu par lidi co proste bonzuji a nectou obsah a kdyz se obevi "bonzu" treba 5 tak se obevi i vykricnik.

Co se mazani tyka tak to take urcite probiha automaticky. vystavil jsem inzerat, ale dal jsem ho do spatne kategorie. to mi (samo!) inzerat deaktivovalo a kdyz jsem ho opravil tak mi ho (asi) admin schvalil najednou zmizel (odhaduji ze je chyba v systemu expirace).

Proste vzpoura trolu. teda stroju

Tomáš 421 před 5 roky

Kdyby klikání na vykřičníky bylo za peníze, nedivil bych se. Ale takhle…? To vypadá na střední demenci směle a neústupně kráčející do vyššího levelu.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den, v první řadě bych chtěla přispět do této dlouhé diskuse, paní Jankovičová píše o paní H. z Brna, tak to jsem tedy já. Měla jsem zde inzerát POTRAVINY PRO PANA PATRIKA ŠVÁBA, z jednoho prostého důvodu, aby si tohoto mého inzerátu všimlo více lidí, popřípadě darovali. Jenže už tento inzerát ve svých inzerátech nemám, opravdu je ve schvalování a to z důvodu NENÍ za odvoz...takže opět jak zde bylo zmíněno někdo prostě vrtá a neví co z nudy... JINAK jsem panu Patriku Švábovi a jeho synovi darovala také tašku potravin, působí opravdu věrohodně a pomoc opravdu potřebuje. Pan Patrik Šváb mi napsal zde do konverzace, že mi ještě jednou moc děkuje a tím jsem tohle považovala za uzavřené, nechci si přičítat žádné body. Děkuji všem, kdo reagovali na můj inzerát (když byl ještě aktivní) POTRAVINY PRO PANA PATRIKA ŠVÁBA . Paní Jankovičová mě opravdu na tento inzerát kontaktovala, sdělila jsem jí, že nejsem žádná jeho příbuzná nebo známá, ale dala jsem ten inzerát sem aby pomohlo případně více lidí.
Paní Jankovičové jsem psala, aby se domluvila přímo s panem Švábem, prostě chtěla lidsky přispět a nemohla fyzicky protože je tuším z Prahy, rozhodla se tedy zaslat finanční částku. Takže dobří andělé zde jsou... a kdyby jich bylo více bylo by fajn... NIKDO NEVÍ, co může potkat jeho.
Děkuji všem kdo jste panu Švábovi pomohli a i těm kteří pomůžete. Já to udělám zas. Krásné a bezstarostné dny přeje Hana.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Ještě jeden příspěvek, paní Caravelair Karavan mi také psala, že posílá panu Švábovi potraviny protože je až kolem Kladna, pár konverzací jsme si zde vyměnily, chtěla bych poděkovat i této paní-tedy dobrému andělovi.
--- a zamyslete se nad situací pana švába i ostatní.
Mějte všichni krásně.

babrdla 40 před 5 roky

Dobré ráno,já také nestojím o veřejné hodnocení a o body,důležitý je pro mne můj pocit...a touto cestou moc prosím hodné lidi z "blízka" pana Švába a malého Ondry,pomozte,kdo můžete,než překlenou období,než mu schválí na úřadě potřebné...když jsem četla,že Ondra nemohl odjet na školu v přírodě,bylo mi to moc líto,určitě by jel rád...přeji všem pěkné dny....

Karatela 7 před 5 roky

MAILOVÁ ADRESA - Dobrý den,panu Švábovi jsme také osobně dali,co jsme mohli a doporučovala jsem mu,aby poslal svůj mail.
Je to nejjednodušší cesta pro všechny,protože nikdy nevíte-třeba budete chtít s inzerentem něco probrat,na něco zapomenutého se zeptat,darovat něco podobného apod. a v tomto novém systému už nemáte možnost inzerenta nijak kontaktovat,pokud nemá nové inzeráty.

Martina 131 před 5 roky

Od nás také poděkování,kdo se účastní.Člověk v takové situaci nemusí mít ani na kredit do telefonu,natož internet.Má někdo nějaký nápad,kam v Brně zajít zdarma na internet,kromě dobrých přátel rodiny a knihovny?

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Patrik Šváb
PODĚKOVÁNÍ
Chtěl bych touto cestou velice poděkovat všem,díky kterým jsem se synem a pejskem přežil těžké obdobý. Nebýt těchto stránek a Vás,co Vám nebyl náš osud lhostejný,netuším jak by jsme to zvládli! Moc Vám tedy děkujeme. Bohužel jsem byl deliší dobu. ;ez internetu,tak se omlouvám všem komu jsem neodepsal. Borhužel sociálka,zatím také stále nic! Ale řešit a spoléhat na Vás,také do nekonečna nejde. Už to zašlo moc daleko a musím řešit otázku bydlení. Bohužel majitel už déle čekat nebude(asi nemá na letenku) ,tak jsem nucen podepsat výpověď z bytu. Na zaplacení zatím nemáme. No nic,mmoc Vám. Ještě jedniou děkujemeu a sbad Vám to budu někdy moci oplatit. I když lepší bude když se do takové ituace vůbec nedostanete! DÊKUJEME

Tomáš 421 před 5 roky

Pane Patriku, přeji Vám brzké vyřešení té celé lapálie a pamatujte: co Vás neporazí, to posílí Vás i Vašeho syna. Držím

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den všem kteří panu Patriku a jeho synovi pomohli, dobrý den všem kteří si přečtete výše uvedený vzkaz od pana Patrika. SNAD NENÍ ani možné, že sociálka ještě nereaguje a neposlala dávky. Psala jsem panu Patrikovi také dnes, že mají na vyplacení dávek 30 dnů, a my co pana Patrika zde aspoň částečně podporujeme, víme že si žádal v květnu, tak si myslím že by už mu sociálka měla něco vyplatit. Hm. majitel bytu nemá na letenku tak dá výpověď nájemníkovi, když tam nebude žádného mít bude na tom majitel stejně!! Myslím, že by tohle vyřešil lidský přístup, ale pana majitele bytu který pronajal byt panu Švábovi neznám, ale ví jaká je pana Patrika situace, tak nevím proč tohle tak razantně řeší. Máte někdo nějaký návrh, nápad, radu jak pomoci panu Švábovi a jeho synovi? Já jsem ještě poradila konzultaci na bezplatné sociální poradně. Za každý pozitivní návrh předem díky:
Krásné léto bez komplikací přeje všem Hana.

babrdla 40 před 5 roky

Dobrý večer,jsem z toho moc smutná,nevím kam se pán vrtne s klukem,prázdniny na krku...také děkuji všem,komu nebyl osud pána lhostejný...sakra a co nějací příbuzní,babičky....vím,že někdo už nemusí nikoho mít...stále na ně myslím..co takové ty domy pro matky s dětmi,když se dostanou do špatné situace,pán je sice otec,ale třeba by mu pomohli...poradili....ach jo.....

babrdla 40 před 5 roky

https://brno.charita.cz/azylovy-dum-pro-matky-s-detmi-domov-sv-markety/kdo-jsme/

je tam psáno pro matky s dětmi,vím...ale že by tam pánovi alespoň poradili co a jak...

Tomáš 421 před 5 roky

S dětmi sa dají dělat různé (levnější) výlety a aspoň se líp upevní s nimi vztah. Nejhorší je začátek, ale pak to jde skoro samo. Když bude synek vědět, že ho má táta rád a že mu na něm záleží, určitě nebude brečet, že nejede na prázdniny třeba k moři. (vlastní zkušenost)

babrdla 40 před 5 roky

To jo,tak to nemyslím,spíše nevím,zda budou mít vůbec kde spát,co jíst...to je pro ně teď nejdůležitější,pak už jim stačí,když budou mit jeden druhého...

Tomáš 421 před 5 roky

Ah tak - já jsem kus textu přehlédl. Něco zkusím poptat, ale bez záruky na úspěch.

Tomáš 421 před 5 roky

Volal jsem teď s kamarádovi do Brna, zítra mi zkusí mailem odpovědět, co by sa dalo podniknút. Bude-li řešení, hodím to sem. Hezký večer přeji všem dobrým lidičkám.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Azylové domy, to mě hned také napadlo nebo pomoc od prarodičů, nevím jak jsou tedy pan Patrik a jeho syn se vztahy ohledně dalších příbuzných. Ta sociálka by měla už dávky vyplatit, to by byla velká pomoc. Nemáte někdo informace ohledně vyplacení dávek příspěvků na bydlení, tuším že 30 dnů je ze zákona. Jak píšete důležité je že mají jeden druhého. Proč zde ve státě neexistuje nějaká rychlejší pomoc:

Tomáš 421 před 5 roky

Protože máme společnost, která sice nemá ráda bídu, ale tím víc ji produkuje?

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

To také, ale nikdo tohle operativně neřeší.

babrdla 40 před 5 roky

Myslím,že existuje...ale jen pro někoho...kdybych byla v Brně,zkusila bych něco oběhat a poptat se...sakra,je mi chlapa líto a děcka ještě víc..bojím se,aby o něj nepřišel...pane Tomáši,díky

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Dobrý večer, jste moc hodní,ale ta častka je moc veliká,aspoň pro mne! Bohužel dlužím za dva nájmi plus 3℅ penále každý den z prodlení! Pan ing. majitel má těch bytů několik a žije jen z toho. Na druhou stranu ho chápu. Dalo se s ním vždy mluvit,je to starší pán někde z čech, vdovec. Jenže si začal se svoji o dost mlačí advokátkou a to je kámen úrazu! Jedou letos do ciziny a asi nemají kapeusné! Bohužel dnes jdevyhodit ze dne na den,jak jsem zjistil. Když jsem po splatnosti,tak to jde! A co se týče sociálky,je to začarovaný kruh. Ta sice na bydleni prispěje,ale nejdříve musím zaplatit sám a na základě dokladu asi po měsíci pomuže. Ja čekal na vyplacení za minulé čtvrdletí,ale díky nedoložení všech dokladů v termíně to šlo vniveč a musím celé kolečko podstouoit znovu. Jenže dokud nedostanu od bývalé ženy potvrzení,že mi jako platí alimenty,notářsky ověřeno,tak je to pořád dokola! Když od nás před dvěma lety odešla nechal jsem vyhlásit i celostátní pátrání. Teť to řeší soud,ale to trvá. Odešla sama,někoho si našla a ještě pije,takže nám je na jednu stranu lépe. Najít bydlení asi musí,ale jak to dopadne? Pes skončí v útulku,Ondra v klokánku a já na ulici! A to si opravdu nedovedu představit. Pan majitel dojede do Brna již zítra večer až skon.čím v práci. Buť chce peníze,nebo podepisujeme výpověď. Já pracuji,ale dva měsíce jsem byl bez práce a tím to nastalo! Teť sice pracuji,ale pujčku mi nikdo nedá,protože krátkou dobu. Prostě začarovaný kruh!!! A /přitom ke štěstí stačí jen v uvozovkách 22 tis! Děkuji že jsem se mohl vypovídat,naschle. Patrqik,Ondra,Jesyca.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

PANE PATRIKU OD KOLEGŮ V PRÁCI BYSTE PENÍZE NESEHNAL?
Ten pan majitel bytu ve kterém jste by snad pochopil Vaší situaci, ví vůbec jaké máte se sociálkou problémy, kde tedy máte tu částku na úhradu nájmu sehnat? Když má přítelkyni advokátku třeba by Vám poradila. Držím palce.

Tomáš 421 před 5 roky

Kolegové by museli být dobří kamarádi - a to je po krátké době asi málo reálné...

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dobry vecer, neda mi nepřidat radu. Jsem svym zpusobem na druhe strane, pracuji jako členka predstavenstna v bytovem druzstu, ktera ma i najemni byty. Samozrejme ze se obcas vyskytne najemnik, ktery prestane platit najem. Ovsem duvod k zaslani vypovedi je az poté, kdy nejsou radne uhrazeny 3 mesicni najmy ( nemusi byt v rade za sebou, klidne to muze byt za prosinec, unor a kveten) Takze dva nezaplacene najmy nejsou jeste duvodem k vypovedi a ani vy nic nikomu
nepodepisujete, Proste až po tech trech nezapl. 3 mesicich je vam dorucena vypoved. A navic u nas nez se k necemu takovemu pristoupi, upozornime najemnika a jsme ochotni, v pripade ze spolupracuje, pristoupit na sepsani splatkoveho kalendare. Proste jsme nikdy nevyhodili slusneho najemnika, ktery vzdy radne platil a do platebni neschoponosti se dostal např. z duvody nemoci, urazu. ........

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

A navic se mi ani nezdaji vase 3 % penale denne....desetinna carka by mela byt o dve mista v pravo, jsou to setiny. Proste to na vas bude asi nejaka levarna.....zkuste pravni poradnu pro najemniky zdarma, musi u vas byt.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Tak jsem si to jeste nasla,od roku 2016 se urok z prodleni uhrady najemneho ridi dle repro sazby ČNB, momentalne je to od 1.1.2019 je to 9,75 % ročne!!!!!!!! A pripadne jine

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Pardon, uz blbnu z vedra....takze pripadne jine (vyssi ) ujednani v najemni smlouve, ktere bylo podepsano, je neplatne.

Martina 131 před 5 roky

Co jít na chvíli k někomu z rodiny,někdy se bohužel takové situace řešit jinak nedají.Dalším řešením by byl i další pracovní poměr,bohužel se to tam odvíjí od Vašich časových možností.Všechny soudní jednání trvají delší dobu,na to člověk musí myslet také a hlavně zase potřebujete soudu za práci zaplatit p.Patriku

Pavla 54 před 5 roky

Dobry den pan Patrik by měl navštivit bezplatneho pravnika a ten by mu měl poradit co dělat je to hrozne že se to v dnešni době děje a nikdo nemysli na syna pana Patrika vždyt musi byt ve stresu a tu ženskou už vubec nechapu jak muže opustit svoje ditě šilene a na socialku bych donesla nějake potvrzeni od soudu že je to v jednani a socialka by take měla snad pomoci s bydlenim držim panu Patrikovi palce

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Jsem pro výše uvedené rady, pane Patriku NIC DNES nepodepisujte a řešte toto na bezplatné poradně, třeba i tu co jsem Vám poslala odkaz.
Sám vidíte, že kdo zde přispěli do diskuze Vás oba podporují. Jste v situaci kterou řešíte, bohužel tento proces-tedy získání nějaké podpory je v tomto státě opravdu zdlouhavý. Hodně štěstí.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Dobry den, jak jsem jiz psala, pokud je vse, jak pan Švab uvadi, neni zadny pravni duvod k vypovedi. Nevim ani, co chce pan Svab podepisovat, dobrovolny odchod z bytu? Dohodu o ukonceni najmu? Proc by to mel delat? Za to, ze se dostal do svizelne situace? To se muze stat kazdemu a dva nezaplacene najmu nedavaji pravni narok na vypoved z bytu!!!!!!

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Jenže bohužel smlouva je nastavená tak že musím byt vyklidit do 10 dnů po doručení výpovědi. To chce asi podepsat! Navíc mně smlouvavypršela v květnu! V dřívějších letech miji automaticky prodlužoval,tak jsem si toho ani nevšimnul. Teď je majitel ve výhodě!

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

Takze v pripade smlouvy na dobu urcitou je to takto- majitel domu musi dat najemci 3 mesice predem dat pisemne vedet, ze se smlouva nebude jiz obnovena a najem bude radne ukoncen . V opacnem pripade se bere, ze ze majitel o ukonceni najmu nema zajem a smlouva se automaticky prodluzuje o dalsi obdobi a je vypoveditelna drive pouze ze zavaznych duvodu .- viz 3 nezaplacene mesice a dalsi. Takze to co zde pisete jsou bludy.....proste si okamzite zajdete do bezplatne pravni poradny pro najemniky.....ujednani ve smlouvu, ktere odporuje zakonu, je proste neplatne......pokud je tedy u vas vse tak , jak uvadite, mate mesic na to dat vse do poradku, ( pokud mate narok na prispevek na bydleni a vse jste radne v min. čtvrtletí uhradil, dostanete prispevek,) zaplatte červnovy najem a na dva dluzne si domluvte splatkovy kalendar. Myslim si, ze pokud jste doposud byl slusny najemnik, tak majitel bude naklonen tomu, aby penize ziskal sice na splátky, ale ziskal, nez vas vyhodit a pak to z vas pracne tahal soudne. To je v pripade mne, jako pronajimatelky, az ta posledni a nejhorsi moznost!!!!!!!

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Podle jeho slov jsem tady vlastně neoprávněně. Takže chce peníze nebo nebude smlouva a típm pádem výpoved do 10 dnů. Příbuzného mám jen jednoho,bohatého ale ten na poji prosbu ani nereaguje! Po přízni řízni! Sociálka snad nějak pomůže,ale co s nábytkem atd. Kdy to vůbec vyřídit když musím chodit do práce a po práci už nejsou úřední hodiny! Začarovaný kruh! V každém případě děkuji za rady a Váš zájem. Ale není to tak jednoduché děkuji.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 5 roky

1) na uradech jsou v pondeli a ve stredu do 18 hod, tak kde je problem? Mate 8 dni v mesici na vyber.....2) asi jste nepochopil, co jsem vam psala, ( ze majitel vas proste nemuze jen tak vyhodit, ale neznam samozrejme vsechny okolnosti, jestli tam u vas nejsou i jine problemy) takze dalsi moje rady jsou jen ztrata casu, rada bych vam pomohla, ale to by jste se nemohl jen vymlouvat, ale taky konat - viz rady dalsich o navsteve bezplatne poradny.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den pane Patriku, opravdu neznáme podrobněji Váš problém, jen se snažíme zde Vám a Vašemu synovi pomoci aspoň radami. Já bych dala panu majiteli přečíst, nebo si to napište Vy sám někde na papír, to co zde píše paní Jankovičová, a ještě bych navrhla panu majiteli pozastavení výpovědi a Vám bych doporučila navštívit bezplatnou poradnu, máte tam ode mě kontakt. ZKUSTE JEŠTĚ DNES KONTAKTOVAT VAŠEHO PŘÍBUZNÉHO, nebo dejte kontakt na Vašeho příbuzného panu majiteli bytu, třeba to bude mít účinek. Jinak opravdu Vás zde nechceme atakovat a dávat rady co máte dělat, ale v každém případě přejeme úspěch ve prospěch Vás obou.
VŠE NEJLEPŠÍ s pozdravem Hana.

Tomáš 421 před 5 roky

Takto jsem to dostal, kopíruji beze jmen:

Ahojky xxx.

Díky za e-mail. V každém případě se může obrátit na OMČ - odbor sociálních věcí v místě trvalého bydliště, s tím, že je samoživitel, tak aby mu byla poskytnuta péče a nabídnuta možnost soc. bydlení.

Má také možnost si zažádat, pokud je z Brna, tak na ÚPČR- KoP Brno-město- Křenová 25 na sociálce podat žádost o příspěvek na živobytí a na péči. Dle mého soudě si myslím, že má nárok jako samoživitel na ošetřovné na dítě ve věku do 10 let v případě, že dítě onemocní a nemůže být doma samo, jsou vyhlášeny například chřipkové prázdniny nebo je školské zařízení, které dítě navštěvuje zavřeno z jiného důvodu.Přídavek dostane na nezaopatřené dítě. Výše přídavku na dítě je zákonem stanovena za kalendářní měsíc pro rodiny s příjmem do 2,4 násobku životního minima. Výše přídavku je stanovena pevně pro dítě dle dané věkové skupiny, ve které se nachází. Na dítě do 6 let je to 500 korun, od 6 do 15 let jde o 610 korun a od 15 do 26 let 700 korun.

Dále bych tuto situaci řešil v rámci OSPODU a také se obrátit na ÚP Brno Křenová 25, kde by mohl požádat o dávky ze sociálního systému jako např. Mimořádná okamžitá pomoc, Příspěvek na živobytí, Příspěvek na bydlení+ doplatek na bydlení.

P.S. Doufám, že alespoň některé zde uvedené informace budou k užitku.

Měj se hezky. Zdraví Tě xxx
sociální pracovník NMB

babrdla 40 před 5 roky

Tomáši děkujeme,snad si to pan Patrik přečte a učiní nějaké kroky z tohoto návodu...už kvůli synkovi...mějte se pěkně

Tomáš 421 před 5 roky

Nemyslím, že je to moje zásluha - teorie, co by pan Patrik měl nebo neměl, jsou sice hezké, ale on potřebuje konkrétní pomoc - a na tu nepotřebuje právníka, ale zajít na příslušný úřad a přímo se zeptat. Kamarád, kterého jsem včera požádal o pomoc, to tímto způsobem udělal. Myslím, že když je člověk hodně zfrustrovaný nenadále těžkou situací, má patrně problém někam zajít a sám za sebe jednat, ačkoli je zcela svéprávný (také osobní zkušenost). Proto je lepší se pokusit mu dát jasný návod co, kam, kde, kdy a jak.

Pokud jste na tom, Patriku, tak špatně, jak popisuji, zkuste poprosit někoho, kdo Vám zůstal blízký, aby s Vámi navštívil potřebný úřad. Člověk zatížený hůř chápe a vyhodnocuje, co bylo úředníky řečeno a nenapadnou ho často ani správné a potřebné doplňující otázky. Já jsem na takového "člověka k nezaplacení" měl štěstí a přeji toto štěstí i Vám.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Pane Tomáši super....to jsou informace k NEZAPLACENÍ. Tak doufejme, že si je pan Patrik přečte a bude jednat.

Tomáš 421 před 5 roky

Ano - je potřeba vstát a jít i za cenu, že bude jen to "sociální bydlení". S "levákama" v tomto stavu bojovat - to by musel mít opravdu někoho u sebe a dát mu třeba plnou moc, aby ten byt uhrál. Neumím tu jeho situaci posoudit, jen odhaduji z toho, co jsem sám prožíval před několika lety. Jak se míchá hořkost ze zklamání a ještě nějaká lítost do toho, je to opravdu na draka a ti "chytří" toho dokážou výtečně zneužívat (a hlavně ty mladé sexyzlatokopky).

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Máte pravdu, je třeba vstát a jít a jak píšete dál, hlavně aby to uhrál k prospěchu obou.

Tomáš 421 před 5 roky

Snad nás potom poinformuje, jak dopadli.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den pane Tomáši, dobrý den všem těm kteří se zde zapojí do diskuse a aspoň v duchu pana Patrika a jeho syna podporujeme. Nemám žádné nové informace, ale přeji jím oběma tedy třem jen to nejlepší... a myslím na všechny aby se jím dařilo dobře. V podstatě jde s majitelem jen o lidský přístup a domluvu na úrovni ve prospěch pana Patrika a jeho syna a pejska. O nic jiného tu neběží, jen o to, aby se s lidským přístupem a rozumem pan majitel bytu zamyslel nad situací pan Švába, kdy opravdu nemá žádné finanční prostředky na uhrazení předešlého nájemného a pan majitel počkal až bude mít pan Patrik Šváb tyto prostředky od státu a panu majiteli splatí dluh. JÁ BYCH NA TENTO LIDSKÝ PŘÍSTUP BÝT PANEM MAJITELEM PŘISTOUPILA A TOLEROVALA... V PODSTATĚ JDE O PAR DNŮ NEŽ PANU PATRIKOVI SOCIÁLNÍ SPRÁVA VYPLATÍ POŽADOVANÉ DÁVKY, jen řekněte sami O CO JDE?
Krásné dny všem. S mnoha pozdravy Hana.

Tomáš 421 před 5 roky

To ví právě jen ta zlatokopka, o co jde.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Ano pane Tomáši, máte pravdu a přesně jste i vystihl zlatokopka. Ale jak se říká, kdo chce víc nemá NIC, třeba na takové lidi také dojde. Hezký den.

Tomáš 421 před 5 roky

Včera bylo pozdě. Ale třeba sa jednú dočkáme.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Nemáte prosím někdo nějaké zprávy jak se daří panu Patrikovi a jeho synkovi?

babrdla 40 před 5 roky

Nemám...myslím na ně,jako by to byla má rodina...i když,kdyby byli má rodina,už bych je měla u sebe a pomohla jim jak jen by to šlo...

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Jste moc hodná.

Pavla 54 před 5 roky

Dobry den psala jsem panu Patrikovi ale neodpovida take by mě zajimalo jak to vše dopadlo mužeme jen doufat že se pan majitel zachoval jako slušny člověk a že pan Patrik šel na uřady a věci se konečně trochu dali do pořadku jak mu tady všichni radili a pomahali

Patrik Šváb 7 před 5 roky

Dobrý den,děkuji za podporu a omlouvám se,že jsem dříve neodepsal. Je toho v poslední době na mne moc. Pan majitel Nás tu alespoň prozatím nechává. Sehnal jsem si ještě jednu práci a zaplatil mu část dluhu. Smlouvu zatím prodlouženou nemáme,takže tady bydlíme beze smlouvy. Mám jen dodatek kde nám p.majitel na oplátku za čekání zdvihnul nájem ze 7 na 9 tis. za garsonku!!!!! Jak dluh smažeme tak dostaneme smlouvu. Jeho praktiky nechápu,ale má advokátku podle které je vše vpořádku. I ja se ptal bezplatného právníka a nemohu zatím nic dělat. Sociálka se už trochu pohla,nicméně hotovost jsem ještě neviděl a jestli vůbec uvidím. Stačí až se dozví,že mám dvě práce a nebudu mít nárok kromě přídavků na dítě na nic! Se synem se vidím jen málo. Spíše mluvíme potelefonu. Nebo až večer když príjdu z práce,ale to už je dost pozdě a ještě u toho musím nachystat nějaké jídlo na další den. Prázdniny si užívá dle možností. Chodí na procházky se psem a s kamarády ven. Když nejdou zrovna na koupaliště. Vidím že by šel rád taky,ale na to bohužel nyní není. Nedává mi to najevo,ale já vím své. Naopak mně utěšuje že časem bude líp. Mám dnes po dlouhé době volno,tak si ho dnes užiju. Děkuji všem za rady a podporu a přeji krásné prázdniny. Patrik.

Tomáš 421 před 5 roky

Není to o počtu zaměstnání. Sociálku pouze zajímá výše celkových příjmů a vydání. Můžete mít třeba deset zaměstnání, ale pokud nebude výdělek dostatečně vysoký, vznikne Vám nárok.

Martina 131 před 5 roky

To je p.Patriku ten dnešní Hyenismus.Každopádně zatím asi dobře,že jste nepřišel o střechu nad hlavou.Držte se,zdolat úřady v tého republice je někdy nadlický výkon.

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den, tak z části aspoň pozitivní zpráva. Já podporuji oba v duchu dále..Zvýšení nájmu ze 7 tisíc na 9 nechápu. Hezký den všem.

Pavla 54 před 5 roky

Dobry den to nejste sama pani Hano to take nechapu a hlavně to snad měl předtim probrat s panem Patrikem nemuže si majitel jen tak zvedat najem a ma snad i nějakou oznamovaci povinost myslim že to jsou 3 měsice dopředu a take musi podle mě snad doložit pisemně proč najem zvyšil

Patrik Šváb 7 před 5 roky

To jsem mu také říkal,jenže v mé situaci bez smlouvy a ještě s nedoplatkem si nemohu moc vyskakovat! Řekl jsem mu také jak mám splácet dluh,když mám ještě platit o dva tisíce víc!!! Ty jsem mohl dát na dluh a bylo by za chnilku po dluhu. A to je tento měsíc nájem znovu.

Martina 131 před 5 roky

p.Patriku dluhy jsou složitý duchovní problém.Ale určitě v ČR v tom nejste sám.Já děkuji za příběh a přeji mít okolnosti pod kontrolou,hlavně ty které finanční zhroucení způsobily.

Tomáš 421 před 5 roky

Já tedy měl původně za to, že dluhy jsou složitý finanční problém. Asi moc rychle stárnu a nestačím sledovat všecky informační novoty.

(smazaný uživatel) 134 před 5 roky

Jedna drobnost, vypoved se NEPODEPISUJE. nikdy, pokud neni pro vas vyhodna. Zbavujete se tim totiz napriklad ruznych prav na odvolani.

Pavla 54 před 5 roky

Dobry den přeji všem prosim nevi někdo o panu Patrikovi něco noveho ? Jak se mu daři i Ondrovi moc děkuji za všechny odpovědi a pěkny zbytek prazdnin

babrdla 40 před 5 roky

Také se přidávám...moc mě jejich osud zajímá...

(smazaný uživatel) 30 před 5 roky

Dobrý den, přidávám se do diskuze, nechci však šířit dál novinky, ale ve stručnosti. Pan Patrik se synem a pejskem zůstávají nadále ve svém bytě, už je ta situace trošku lepší. .. také jsem z nich měla špatné sny, ale doufejme v to, že vše zlé se už u nich obrací v lepší. COŽ JÁ JIM OBĚMA SAMOZŘEJMĚ PŘEJI. Pěkné dny všem . S pozdravem Hana.

babrdla 40 před 4 roky

Dobrý večer,chtěla bych se poptat..nevíte někdo něco o osudu pana Patrika Švába a jeho Ondry?Občas na ně myslívám...

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Ja mu slibil ze mu dam svyho staryho mobila hned co ho vymenim. A pak se ztratil jeho inzerat a kontakt na nej.

Takze to asi nedopadlo dobre a nebo si snad nasli nejakou dynamictejsi pomoc. Je to velka skoda. V kazdem pripade je to hodne dobra pripominka.

babrdla 40 před 4 roky

Ach jo, to je mi líto,ale i tak vám děkuji za ..

babrdla 40 před 4 roky

odpověď...někam se mi vytratilo slovo

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Ja bych to nevzdaval, profil tu ma a lidi kteri mu darovali takze takze s mozna neco dozvime. Jinak preju vsem dobre rano. V praze pocasi ktere rika ze budeme mi krasny proprseny vikend.

babrdla 40 před 4 roky

Krásný den všem...a s tím deštěm...už aby tu byl..je potřebanejen voda(to je jasný)...ale vše spláchnout,je všude strašně prachu,pylu..a to dýchacím cestám nedělá dobře..a to ani zdravým...a už několik měsíců se vlhkost vzduchu pohybuje jak v zavřených,tak i venkovních prostorách na strašně nízké hranici...to je pro plíce a průdušky děsné...víte jak musí fachčit..tak ať pršííí

Pavla 54 před 4 roky

Pomahala jsem panu Patrikovi a jeho synovy Ondrovi ale take už delši dobu se mi neozval a tel čislo nefunguje jeho tak nevim ,ale doufam že se jim daři trochu lepe pan Patrik měl nastoupit do nove prace . Hezky den

babrdla 40 před 4 roky

Děkuji moc,tak nezbývá,než doufat,že je to opravdu tak a daří se jim lépe...

Pavla 54 před 4 roky

Ja ještě vim že s bytu je pan majitel vystěhoval a bydleli na ubytovně ale měl nastup do nove prace tak snad už je jim opravdu trochu lepe