Varování před inzerátem

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

Zdravím všechny. Už dříve jsem se několikrát setkala s tím, že na nějakém inzerátu bylo varování na spam/fake/rekalama - ale kdžy jsem inzerát se zvědavosti rozklikla, nenašla jsem v něm nic závadného. Myslela jsem že tam třeba něco bylo a inzerent jen dodatečně změnil text nebo tak. Ale teď se to stalo i mě. Dala jsem si normální inzerát že sháním za odvoz přebytky ze zahrádky, a za chvíli byl ozčan 'POZOR' - spam/fake/rekalama. Na inzerátu není nic závadného, tak nehápu, co z toho kdo má, že to udělá. Jestli má někdo podobrý inzerát a nechcce abych mu dělala 'konkurenci' a dostala něco co o on ne, nebo je to někdo kdo se mi mstí třeba že nedostal můj předmět, nebo že se mnou někdo nesouhlasil s něčím v diskuzi - nevím.. Dopsala jsem dodatečně do inzerátu vzkaz k tomuto, ale to je k ničemu když si ho většina lidí už nepřečte. Mně to mrzí, protože mi tím zabije inzerát, většina lidí si ho pak už nerozklikne nebo se bojí reagovat. Můžu dát inzerát znovu, ale za chvíli může být zase označen. Myslím, že by tu měl být nějaký správce, který by schvaloval takové označování nebo ho mazal pokud je neoprávněné. Psala jsem i email adminovi, ale nevím zda a kdy se ozve, tady na webu nebyl přihlášen už dva týdny Nejsem pomstychtivá, ale doufám, že se to dotyčnému co to dělá vrátí,aby si vyzkoušel svoji vlastní medicínu. Máte taky zkušenost?

Jana 71 před 5 roky

Dobrý den, mně se to u žádného mého inzerátu nestalo, ale neodradí mne to, abych se podívala o co jde. Možná někomu vadÍ zájem o ovoce a zeleninu, protože je třeba chce také. V minulosti byl stejně označen inzerát v němž paní poptávala retro vánoční ozdoby a nakonec si stejný inzerát podala jiná osoba, ale okopírovala si fotky z původního inzerátu. Tak to už vůbec nechápu. Původní paní se bránila vysvětleními v diskuzi.

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

I admin mi napsal že je inzerát v pořádku odblokoval ho, a za půl hodiny mi ho zase někdo označil jako závadný. Mám podezření že to dělá konkrétní osoba a úmyslně... Snad to admin nějak vyřeší.

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

A to jsem ti ted všila, že mi tak někdo blokuje i druhý inzerát, že daruji židle. Takže tdy nejde o náhodu, ale někdo se mi snaží zabránít v inzerci. Snad se brzo zjistí kdo a vyvodí se z toho důsledky.

(smazaný uživatel) 57 před 5 roky

to rapaka. Je tu bohužel plno závadných lidí, stačí si kriticky projít místní diskuzi. Může to být naprosto kdokoliv. Pokud nechcete být v hledáčku místních bláznů a polobláznů, je lepší se místní diskuze prostě neúčastnit

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

No tak už to chodí, že se vždy někde najde někod, kdo má o kolečko víc nebo míň, já jsem ale nevyléčitelný optimista, a věřím v lidskost dobro, vždy mám slidmi víc těch dobrých zkušeností než špatných.
Bohužel vaši radu bych bývala využila když jsem tu byla nováček, ještě než jsem se do diskuzí začala zapojovat, protože na takové jsem již měla tu 'čest' nazazit, a ted už je pozdě...
Ostatně mě se zdá, že se tu z toho blokování inzerátů stala móda, protože tak polovina inzerátl s varováním je nezávadná. Asi se někdo nudí nebo si hraje na soudke kdo může inzerovat a kdo ne.
Doufejme že platí že na internetu není nikdo tak anonymní jako si myslí, a vždy se dá vypatrat každé kliknutí, a že se zjistí kdo tu útočí na mé inzeráty, a neprávem i na inzeráty ostatních, a tím i samotuje fungování celého serveru.

Tomáš 421 před 5 roky

ad saxík: Vyčistěte to tady od těch "závadných lidí". My z venkova to tak dobře neumíme rozpoznat jen podle jakési internetové diskuze.

Maqi89 135 před 5 roky

Mám také takovou zkušenost a souhlasím, že by ty vykřičníky měl někdo schvalovat, jinak se z toho stává jednoduchý nástroj "šikany". Já ty vykřičníky spíše ignoruji, ale pokud vám takto označí inzerát dva lidé, automaticky se stane neaktivním a když ho pak admin zaktivní, už je dávno někde daleko, kde si ho nikdo nevšimne. Nejjednodušší je tedy asi rovnou založit nový.
Každopádně pokud máte podezření na konkrétní osobu, která vám takto škodí, doporučuji si ji přidat na blacklist. Pak vaše inzeráty neuvidí a nemůže je označovat vykřičníkem

Eva 3 před 5 roky

Dalším problémem je, někdo uvede telefon v inzerátu, inzerát je označen pozot, dotyčný telefon s inzerátu vymaže, ale pozor s vykričníkem u inzerátu zůstává. Tudíž se pak může stát, že vznikne mylná informace, že někd inzerát označil bezdůvodně. Toto by se mělo nějak vyřešit.

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

NO já si ty inzeráty smazala, a napsala nové, ale během pár minut byli označeny zas. Adi pětkrát za sebou. No ted už je to vyřešené, dělal to nějaký uživatel, mě a i pár dalším lidem, bezdůvodně označoval ve velkém inzeráty. Admini ho už zablokovali. Ale nejhorší je, že se otmu nedá znovu zabránit. Asi by to chtělo trochu zapracovat na tom systému.

Akela 588 před 5 roky

Také se mě to stalo, admin zjistil kdo to byl, ale neřekl mi to. Jinak pokud je něco proti pravidlům je normální to označit, dost lidí si tu říká o dary, to samé meil i telefon a chybná kategorie. Pokud by to tady nefungovalo bylo by to jako na druhém serveru kde si lidi normálně žádájí za věci úplatky.

Eva 3 před 5 roky

Jsem toho názoru, že je dobré toto tlačítko mít k dispozici, ale jakmile je označen inzerát tímto tlačítkem, neměl by jít již opravit. Daný uživatel by měl inzerát vystavit znovu a v pořádku.

rakapka (autor tématu) 36 před 5 roky

Bylo by fajn aby čerstvě označené inzeráty admini kontrolovali, a v případě že jsou označeny neprávem, označení zrušili.

Tomáš 421 před 5 roky

To by možná "fajn" bylo. Akorát že admini pracují taktéž dobrovolnicky = "zdarma a bez nároků na mzdu" a ve svém volném čase.
Jinak jsem spíše pro opravu, po které by výkřičník zmizel - nové vystavení inzerátu = nové body do osobního konta.
Jsem navíc rád, že zde došlo ke zrušení získávání bodů za diskuzní příspěvky. Mnozí si zde takto budovali osobní image.

Michaela 103 před 5 roky

A tu jste si speciálně Vy Tomáši zde opravdu vybudoval, bohužel v negativním slova smyslu. A přesto stále píšete a píšete....vždy a všude....opravdu nemusíte, už jste tu měl několikrát doporučeno, ať se jdete realizovat jinam.

Martina 131 před 5 roky

Jistě Tomáši podobně i vývojáři kromě jiných.

Tomáš 421 před 5 roky

ad Michaela: Mýlíte se a dobře to víte. Stačí se podívat na můj profil. Lidé, se kterými jsem se setkal, byli pohodoví a nepodráždění jako Vy. To zaprvé. Za druhé - proč neuděláte sama, co doporučujete mně? Jinak psát mimo téma a zakládat vlastní negacemi prýštící offtopic je možná "fajn", ale poněkud nevhodné.

Tomáš 421 před 5 roky

ad Martina: zdejší admini = vývojáři.

Michaela 103 před 5 roky

Tomáš hlásá něco, co sám nedodržuje, je to "prudič", který si myslí, že je tu na jeho výplody někdo zvědavý, a je tak sám do sebe zahleděný, že mu to ani nedochází, že ne. Nevím, jestli je to více srandovní nebo smutné.

Tomáš 421 před 5 roky

Monika Špoulová 101 před 5 roky

Vzhledem k tomu, že diskuze se bohužel změnila ve slovní bitku mezi Tomášem a Michaelou a již se tu dané téma neřeší, diskuzi uzamykám.