přeprodej věcí

Diskuze » Negativní příhody

Hana 6 před 5 roky

Když si s tím někdo dá tu práci a někdo to koupí, místo toho, aby si přijel zdarma, je to o lidech. Tady něco dáváte zdarma, lidi nejsou schopní napsat kdy si to vyzvednou, když se konečně domluvíte, tak nepřijdou - předevčírem ke mě nedorazili bez omluvy dva zájemci a už se neozvali. Já zde inzeruji, abych se věcí zbavila, ne abych na nich vydělávala a tak mi mnohem více vadí, když si někdo nechá věc dlouho rezervovat a nakonec nedorazí, než že tu věc nakonec prodá dál. Až mi začne vadit, že pán věci přeprodává, mám právo požádat o vrácení daru nebo jeho finanční náhradu, to, že to někdo neví a jen se vzteká, že přišel o pár stovek (pro které mimochodem nehnul ani prstem), je jeho problém.

Jiří Hýsek 1 před 5 roky

Já se věcí chci hlavně zbavit, abych to nemusel složitě rozbíjet a vozit do sběrného dvora. Když si to někdo odveze, ušetří mi práci a tím odvozem se to stává jeho. Co s tím pak dělá, mě osobně už nezajímá, když to prodává, prodává už svůj majetek. Do toho už mu nemám co mluvit, ale hlavně mi je to docela jedno

Petr Roubíček 242 před 4 roky

Pokud něco daruji je mi jedno co s tím pak bude ,pokud je to něco cenného a chci ji prodat prodám ji ,to je třeba se rozhodnout před inzercí ,ani v pravidlech není nic o tom .

Markéta Pochmanová 21 před 4 roky

mně to vadí, děkuji za varování, hned jsem si tu osobu dala na blacklist

Petr Roubíček 242 před 4 roky

Chápu já zase jsem rád ,že nemusím řešit kam věc vyhodím a nesleduji jak s ní někdo naloží ,spíše mě jde o rychlost věc darovat .

bára divá 49 před 4 roky

Těch, kdo tu šmejdí a kšeftují s věcmi za odvoz je poměrně hodně. Jsou to hlavně ti, kteří hlavně vyhledávají nábytek a to ten starší. Tuhle tu byl v nabídce i stolek tzv. pavouk- Halabala. Zde si bral zdarma, na bazoši za 5 tis. , dále skříně po vyklízení pozůstalostí atp. To je přinejmenším dost sprosté, tito překupníci již mají dávno svoji klientelu, proto proč za to platit, když zde posbírají zdarma. Kdyby to měli na zařízení bytu či chalupy, jen pro sebe, ale tohle podporovat nebudu. A v rychlosti posbírání je málokdo překoná. Neřeknu, někdo si vezme nefunkční el. věc, doma opraví, potom prodá. Musí na to sehnat součástky, stráví s tím dost času, tak tohle proč ne.

Akela 588 před 4 roky

Souhlas s Barčou.

Petr Roubíček 242 před 4 roky

osobně jsem starožitný nábytek měl dost a prodával jsem ho za pár korun ,protože tomu nerozumím .

Ok9 11 před 4 roky

pane Roubíček, zkuste se poradit s panem Karlem Pravým on evidentně ví, co má jakou hodnotu...

Hana 6 před 4 roky

Barčo, tady přece rychlost nehraje roli, každý si ze zájemců vybírá a nemusí dát věc prvnímu, kdo se ozve. Moje osobní zkušenost z poslední doby, a že jsem měla inzerátů dost, je taková, že 95 % zájemců si pro věc nepřijde, ani se neomluví nebo prostě jen přestane komunikovat aniž bychom dohodli termín předání. A to u svých izerátů rovnou uvádím kdy a kde mohu věc předat, nikdo nemůže být překvapen, kam pro věc pojede. Většina lidí není ani schopná navrhnout termín, na odpovědi "kdy a kde si mohu věc vyzvednout" nebo "je věc stále volná?" nebo "mám zájem" už ani neodpovídám. Naposledy jsem dokonce do inzerátu napsala, že ten, kdo nenavrhne rovnou termín, věc nedostane, a co myslíte, kolik zájemců napsalo výše uvedené blbosti a kolik jich termín skutečně navrhlo? Dva z šesti a z toho jednomu nevyhovoval rozměr, z koho potom chcete vybírat? A chtít po lidech, k čemu tu věc užijí, to už by pro ně byl opravdu nadlidský úkol. Jak píšu ve svém profilu, koupili jsme "dům plný věcí nulové hodnoty", přesně takto to stálo v dažební vyhlášce, kdybych věci nedávala těm, kdo jsou schopní skutečně přijít a věc si odnést, měla bych dům plný věcí nulové hodnoty pořád, nebo by skončily na sběrném dvoře, a to si myslím, že je škoda. Zablokováním "schopných" lidí to tedy řešit nebudu, ostatně jsem přesvědčená, že zase tak zadarmo to pán nemá. Musí se o ty věci starat, najít prostory pro uskladnění, zjišťovat jejich hodnotu a nakonec taky organizovat prodej. Když nejsou lidé schopní přijít, ani když to mají zadarmo, nechci si ani představovat, kolik energie pána stojí než přijde někdo, kdo má zaplatit. Možná by si měl každý zkusit, co to znamená něco prodat než se začne rozčilovat, že to ti lidé mají zadarmo.
Každopádně je věcí každého komu chce věc darovat, univerzální "správný" postup zkrátka neexistuje, každý jsme v jiné situaci, každý máme jiné priority a kolikrát člověka z jedné ani z deseti zpráv neodhadnete.

Michaela 103 před 4 roky

bára divá 49 před 4 roky

Něco jiného je to v Praze, to se dá kolikrát pochopit. Raději bych to stejně nabídla za nějaký peníz nebo nabídla bazaru, kterých je na takové věci a po Praze jich je dost a ještě se i o vše postarají sami. A popravdě, co zde nabízím nebo i jinde na serveru za odvoz, tak byste se asi hodně divila, co si jezdí za lidi pro ty věci a v jakých nových luxusních autech a luxusních oděvech a berou si věci za odvoz. Bohužel jim kolikrát nestojím ani za to blbé poděkování. A ti, co mají hodně hluboko do kapsy, tak přivezou třeba kafe nebo mýdlo atp. a většinou mi ho přímo vnutí. To jsou moje poznatky jak odsud, tak od jinud.

Tomáš 421 před 4 roky

ad tom: Zajímavé, jak si ten lustr někdo pověsil v novém bydlení, aby ho mohl prodat (v inzerátu zde vypadá dokonce jako bez krytky drátů u stropu, ale ok - mohl být spadený dole a schovaný za sklem). A ten druhý jak musel na křesle honem utrhnout zbylé dva knoflíky ze čtyř z polstru opěradla, aby vypadalo jinak.

(smazaný uživatel) (autor tématu) 3 před 4 roky

ad Tomáš: stačí se podívat na profil dotyčného tady a na bazosi, co nabízí, byla by to velká náhoda-5 věcí stejných, ale ebudu se hádat.

obě strany mají pravdu:
1) pokud se chci věcí rychle zbavit, neřeším, komu ji dám
2) existujou ale lidé, kteří chtějí, aby věc posloužila potřebným lidem a udělala jim radost

Tomáš 421 před 4 roky

No dobrá. Tak tedy jinak: Nevím, proč se tu něco takového řeší. Už o tom byla diskuze i na jiném místě; Pokud mi vadí, že něco někomu dám a pak budu vysedávat u vyhledávače a pátrat, jestli ji někde neprodává dál, tak tu věc rovnou prodám nebo ji nedávám pryč a bude dalších ix let ležet na půdě. Ne - nechápu. A nikdo ode mne nemůže požadovat, abych pochopil. Je to blbost a zbytečné pl(e)nění diskuze.

bára divá 49 před 4 roky

Stačí si zadat na bazoši: co a vyplnit 730623000, ty ceny jsou krásné. A téměř vše má odsud, cca 15 inzerátů.

Tomáš 421 před 4 roky

Komu to vadí, ať věci prodává místo obdarovaných. A nebo si pořádně prověří, jestli to nebude prodávat dál. Nebo ne?

Akela 588 před 4 roky

Tak to je síla.

Kiki27 4 před 4 roky

Já se také věcí zbavuji protože se jich potřebuji zbavit kvůli místu / vyklízení kvůli rekonstrukci atd... zkrátka čas tu hraje roli - při prodeji prostě nevím kolik měsíců mi to tu bude ještě ležet... částečně je to má chyba že si "vzpomenu na poslední chvíli"

Popravdě dříve mi nebylo moc po chuti když jedna pani tady sbírala úplně všechno a zařídila si z toho bazar - bylo vážně hloupé že mě krmila strašnýma historkama - to je vážně nechutný to vymýšlení.

Na druhou stranu, zrovna starý nábytek - pro tohle mám pochopení a jsem ráda že se to prodává dál. Ony některé kusy bez oprav (kterých dneska umí čím dál méně lidí na úrovni na jaké je třeba) by se těžko někam ujaly dál. A budete se divit, ale znám i lidi co naopak sbírají starý nábytek - pro někoho, kdo tyhle kousky má zafixované jako pozůstatek komunismu a chce se jich zbavit, to asi není moc pochopitelné... Ale pro někoho to jsou prvorepublikové kousky, které bohužel přestály i komunismus a proto pro mnoho lidí tento nádech dávno ztratily.
Koukněte se na tyto věci prosím zase z tohohle úhlu pohledu - některé kousky se prodávají za desítky tisíc a když si někdo chce v tomhle stylu udělat třebas kavárnu, platí vážně nemalé peníze (nebo chodí po skládkách a pak hledá lidi co mu to opraví).
Pokud se chystáte něčeho takového zbavit, tak se nejdříve můžete i sami zamyslet, jestli to náhodou nemá hodnotu (možná ne pro vás, ale pro sběratele a nadšence...?)

(smazaný uživatel) (autor tématu) 3 před 4 roky

Získal další lustry, tak schválně, zda se objeví na bazoši, co tipujete?

Akela 588 před 4 roky

Tipuji,že se objeví.

(smazaný uživatel) (autor tématu) 3 před 4 roky

já též jsem zvědavý na cenu, za kterou nabídne

bára divá 49 před 4 roky

Zatím prodal 3 věci. Nové se zatím neobjevily.

Barbora Kuňáková 6 před 4 roky

Taky se sdílím názor "nevadičů". Proč Vám to vadí? Závist,že se někdo obohatil?

bára divá 49 před 4 roky

Je mi to fuk, ať se obohacuje kdo chce na kom chce. Na mě to zkoušet nikdo nemůže, hodnotu věcí znám.

Markéta Pochmanová 21 před 4 roky

mně to vadí, protože chci dát věci někomu, kdo je přímo využije, ne nějakému "vychcánkovi" z bazaru.

bára divá 49 před 4 roky

A Vy myslíte, že je využije přímo on sám pro svoji potřebu? Velice bych Vám to přála, ale většinou je to jinak, hlavně u starších věcí.Židle Thonet, stolky Halabala, Brusel komody, sklo atp. velice lukrativní zboží.

Tomáš 421 před 4 roky

Opakování = matka moudrosti: milí "vadiči", prodávejte tyto věci sami, pokud vám vadí, že je někdo prodává za vás. Nebo si snad myslíte, že tahle napružená a natahovaná diskuze někoho z nich obrátí na "víru pravou"? Spíš je vyzbrojí, aby byli ještě mazanější při kontaktu s vámi.

Josef Lišák Turek 70 před 4 roky

Je to zajímavé, znám pár takových, kterým při pohledu na darované věci obrazně "vyskočí na čele displej" a už podle výrazu vidíte, jak počítají, co by za to tak mohli trhnout. Inu já mám například v profilu informaci o tom, že nováčkům a "vyžírkám" (pracovní název) nic nedávám. Naopak podporuji ty, kteří už pár věcí předali dále a mají pozitivní hodnocení.

Zkusmo jsem zde nabídl jeden starý notebook na díly (použitelný, ale v podstatě vrak) a počet odpovědí překonal mé očekávání. Když jsem si pak četl zprávy od uživatelů a shlédnul jejich hodnocení, zjistil jsem následující:

1. První zpráva přišla již necelou minutu po zveřejnění nabídky.
2. Většina zpráv byla velice výmluvná, až neuvěřitelná.
3. 95% uživatelů nemělo žádný darovaný předmět.

A protože takovým lidem se mi nic dávat nechce, notebook jsem si raději opravil

Tomáš 421 před 4 roky

@ J.T:

Akela 588 před 4 roky

Správně.

(smazaný uživatel) 57 před 4 roky

Mně třeba nevadí to, že si někdo vezme darovanou věc a prodá ji. Je to záležitost volby toho, kdo to nabízí.
Ale vadí mi toto: https://vsezaodvoz.cz/inzerat/152797/casopis-ctyrlistek
To už je imho typicky cikánský pokus o "napálení" lidí, kteří nevědí jakou to má hodnotu. Staré čtyřlístky mají velkou sběratelskou cenu. Pokud by text od uživatelky Lenky byl pravdivý, může dětem koupit nová vydání čtyřlístků. Tohle co tu tahle uživatel/ka zkouší, podle mého názoru hraničí s pokusem o podvod.

Tomáš 421 před 4 roky

=> Plus nedarování ničeho a další inzeráty typu "hledám". Neříkám, ne vždy se podaří darovat. Ale aspoň inzerovat nějakou tu věc k darování by bylo nanejvýš vhodné.

Hana 6 před 4 roky

@Admine Petře, nešlo by tuto diskusi utnout? Nerada bych, aby "vadičům" kvůli (kdysi) mému lustru "prdla cévka".
Díky

Maqi89 135 před 4 roky

Osobně si myslím, že přeprodej zde získaných věcí za účelem vlastního prospěchu je nemorální. Je ale čistě na darujícím, pro jakého zájemce se rozhodne a zda jej důkladně prověří (nejen nahlédnutím do jeho profilu, ale i na zmíněných bazarových stránkách). Na druhou stranu jsou tu i uživatelé, kteří věci shání, aby prodali a výtěžek posloužil dobré věci (dobročinné aukce, tomboly atd.), sama jsem takto darovala leccos.

Souhlasím, že nábytek typu thonet, halabala, brusel atd. je vždycky lukrativní zboží, které má cenu i když je v hrozném stavu. Přesto chápu toho, kdo se chce takových věcí rychle zbavit. Před nějakou dobou jsem tu darovala množství kvalitního hutního skla, které zajisté mělo cenu, ale po několika měsících, kdy bylo vystavené pod cenou na bazaru a válelo se mi doma v krabicích, jsem se rozhodla je darovat zde. Pokud to někdo dokázal prodat, dobře mu tak. Stejně věřím, že teď někomu doma dělá radost.