Hana
6
před 5 roky
Barčo, tady přece rychlost nehraje roli, každý si ze zájemců vybírá a nemusí dát věc prvnímu, kdo se ozve. Moje osobní zkušenost z poslední doby, a že jsem měla inzerátů dost, je taková, že 95 % zájemců si pro věc nepřijde, ani se neomluví nebo prostě jen přestane komunikovat aniž bychom dohodli termín předání. A to u svých izerátů rovnou uvádím kdy a kde mohu věc předat, nikdo nemůže být překvapen, kam pro věc pojede. Většina lidí není ani schopná navrhnout termín, na odpovědi "kdy a kde si mohu věc vyzvednout" nebo "je věc stále volná?" nebo "mám zájem" už ani neodpovídám. Naposledy jsem dokonce do inzerátu napsala, že ten, kdo nenavrhne rovnou termín, věc nedostane, a co myslíte, kolik zájemců napsalo výše uvedené blbosti a kolik jich termín skutečně navrhlo? Dva z šesti a z toho jednomu nevyhovoval rozměr, z koho potom chcete vybírat? A chtít po lidech, k čemu tu věc užijí, to už by pro ně byl opravdu nadlidský úkol. Jak píšu ve svém profilu, koupili jsme "dům plný věcí nulové hodnoty", přesně takto to stálo v dažební vyhlášce, kdybych věci nedávala těm, kdo jsou schopní skutečně přijít a věc si odnést, měla bych dům plný věcí nulové hodnoty pořád, nebo by skončily na sběrném dvoře, a to si myslím, že je škoda. Zablokováním "schopných" lidí to tedy řešit nebudu, ostatně jsem přesvědčená, že zase tak zadarmo to pán nemá. Musí se o ty věci starat, najít prostory pro uskladnění, zjišťovat jejich hodnotu a nakonec taky organizovat prodej. Když nejsou lidé schopní přijít, ani když to mají zadarmo, nechci si ani představovat, kolik energie pána stojí než přijde někdo, kdo má zaplatit. Možná by si měl každý zkusit, co to znamená něco prodat než se začne rozčilovat, že to ti lidé mají zadarmo.
Každopádně je věcí každého komu chce věc darovat, univerzální "správný" postup zkrátka neexistuje, každý jsme v jiné situaci, každý máme jiné priority a kolikrát člověka z jedné ani z deseti zpráv neodhadnete.