Stálí zájemci

Diskuze » Negativní příhody

Alice (autor tématu) 6 před 5 roky

Pro ty, co darovali více věcí. Taky jste všimli, že tu existuje pár zájemců, kteří zřejmě sedí celý den u pc a odpovídají okamžitě na všechno? V jejich profilu najdete desítky, někdy i stovky přijatých věcí. Není přece možné, že všechno potřebují, to s tím obchodují či co?

Tereza 5 před 5 roky

Někdo to prodává dál, jiný to má jako sport (byl jsem první kdo to získal), další je notorický hromadič všeho ("nekupte to, když je to tak laciné").

Objevila jsem to tu nedávno a moc se mi líbí, že oproti Nevyhazujto nebo Daruji za odvoz se zde má do zprávy napsat i důvod, proč mám o danou věc zájem. To mi přijde moc hezký a fér to dodržovat.

Osobně sem (či na jiné obdobné weby) dávám spíše věci, které se už opravdu prodat nedají - prošlé a poškozené věci, předměty, které se dají běžně koupit za rozumnou cenu apod. Ostatní nabízím např. za čokoládu či symbolickou cenu na jiných stránkách. Ale naprosto chápu, že někdo chce opravdu udělat někomu "bezplatně" radost a daruje i cennější věci. Sama jsem podobným způsobem získala pár předmětů, které mi stále dělají velikou radost.

Velkou výhodou tohoto webu je taky možnost zablokovat si některé uživatele, kterým se pak přestanou zobrazovat Vaše nabídky. Sama jsem tak učinila po přečtení následující diskuse: https://vsezaodvoz.cz/diskuze/negativni-prihody/1190/uzivatelka-kroupova . Možná tu udělat samostatnou diskusi s upozorňováním na podezřelé osoby - obrázek si na základě bližšího prostudování udělá každý sám a pak si případně může dotyčného zablokovat.

Martin Poljak 3 před 5 roky

A proč by s těmi věcmi nemohli obchodovat?

Někomu to vadí, to chápu, bere tenhle způsob rozdávání věcí jako charitu, pak ty věci těmhle lidem dávat nemusí a může si je úplně zablokovat. A někomu je to zase naopak úplně jedno a záleží mu především na tom, aby se těch věcí zbavil a zbytečně je nevyhazoval (tam patřím třeba já). Za mě ať si jedou za výdělek z jejich prodeje třeba na Maledivy, přeji jim to. Každý se, myslím, může zařídit posle svého, ne?

michal 95 před 5 roky

Přesně tak mě je to též jedno. ,ale v podstatě odepisuji jen těm co mají určitou slušnost ,pokud mi někdo napíše bez pozdravu a podpisu ,rozhodně se s ním vbec nezabývám ,raději věc vyhodím ,ano pokud je slušný tak nemám problém mu dát třeba 1000 věcí a jestli má bazar nebo obchod a živý ho to co má být ,já věc nechci vyhodit ,třeba pro to ,že příroda je už přeplněná odpadky ,proto sou tyto stránky hodně užitečné ,v pravidlech o tom ,že někdo věc prodá nic napsaný není ,tedy není to zakázaný .

Jana 71 před 5 roky

Dobrý den, já to osobně také neřeším, ale myslím si, že lidé, kteří si ode mne vzali věci, které jsem nabízela je měli pro sebe, nebo pro děti a vnuky. Tak mi to alespoň vždycky říkali. Je pravda, že ze začátku jsem byla v šoku z jedné ženy, která mi na všechno odpovídala pouze "beru děkuji", i když tam bylo poděkování, tak já jsem to vyřešila black listem, pak nevidí moje inzeráty a nemůže na ně ani reagovat. A je fakt, že já když někomu napíšu o to, co nabízí a já bych tu věc využila buď osobně, nebo někdo z mé rodiny a nebo příbuzných, tak nikdy nechybí pozdrav, přání hezkého dne, poděkování. Vy jste mi paní Alice neodpověděla nikdy, takže grilovací pánev o kterou jsem měla od vás zájem jsem si pak koupila v obchodě.

Eva* 171 před 5 roky

Já to řeším. Bazary, sekáče a jiné podnikatele podporovat nechci! Mají práci, mají svou živnost, tak ať se snaží tam. Proto jsem to po pár letech uvedla i na profilu. Vadí mi to. Věci ráda daruji tomu, kdo si je nemůže dovolit koupit nebo mu udělají skutečně radost. Ty co odepisují na vše jsem si dala na blacklist. Pravda, většina z nich si pak udělá profil nový.

Eva* 171 před 5 roky

Jano, také neodpovídám každému. Pokud dá člověk nějakou cennější věc nebo víc inzerátů, přijde skutečně mnoho emailů a není v silách člověka neustále jen sedět a odpovídat na maily, resp. teď již zprávy.To potom kazí radost z darování věci.Jak je vidět, tak jste pánev nepotřebovala tak akutně, když jste si jí sama mohla koupit...a koupila.

Tomáš 421 před 5 roky

Myslím, že kdo má peníze na internet, má určitě i na nákupy různých věcí. Proto bych zájemce takto stroze nevyhodnocoval.

Eva* 171 před 5 roky

Internet se platí většinou paušálně a ze smlouvy je dost drahé se vymanit. Lidé v dnešní společnosti zkrátka internet potřebují. Takže nemluvíte pravdu. Internet je potřeba k zajištění zaměstnání, ke komunikaci se světe atd. Tohle vůbec nevypovídá o skutečné potřebě dotyčného. Může mít tedy internet a celý měsíc jíst jen suchý chléb. Bohužel, je to tak.

Jana 71 před 5 roky

Mne tedy překvapuje, že není čas odpovídat zájemcům, ale reagovat v diskuzi na to čas je i když to zabere mnohem více času. Kdybych pánev nepotřebovala, tak si ji nekoupím a peníze na ni jsem dostala k narozeninám. Chápu, že někdo si vybere k obdarování někoho jiného, já to dělám také, ale vždycky odpovím všem třeba jen krátce.

Tomáš 421 před 5 roky

No právě, Evo. Takže zpětně hodnotit, že paní Jana pánev nepotřebovala, je z Vaší strany unfair, jak se na její reakci ostatně ukázalo. Já takhle lidi nesoudím a na stará kolena se to už učit nebudu.

Akela 588 před 5 roky

Také odpovídám všem, tomu komu daruji a ostatním, že věc již není. Na druhou stranu kdyby mě přišlo 50 odpovědí tak bych to také neudělala

michal 95 před 5 roky

Ano pokud se ozve 3-4 zájemci odpovím všem jinak ,standartně někomu věc rezervuji dohodnu převzetí ,ostatní pochopí ,že se na ně nedostalo a je to v pohodě dle pravidel .

Karel Gott 8 před 5 roky

U věcí, které daruji řeším jediné, zda zájemce projeví alespoň elementární slušnost. Zpravidla prvnímu, kdo se ozve a nemá problém s komunikací věc nechávám. Co se s ní dále děje neřeším. Pravda je, že mám k dispozici solidní filtr, protože bydlím cca 30 km od Prahy, takže když už si zájemce dojede, asi to opravdu chce.