dotaz - zájemci často ti stejní

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Ilo Meli (autor tématu) 0 před 2 dny

zdravím, ráda bych se zeptala jakou máte zkušenost vy. obdarovávám většinou pěknýma věcma a chvíli mi to trvalo, než mi došlo, že reagují mezi prvními ti stejní lidé. Tak mi to přidělává práci, ale vždy pročtu zprávy všech zájemců a pak teprve vybírám, koho obdaruji. sama, když se mi tu něco líbí, tak většinou vůbec nemám šanci. zřejmě někteří celý den jen sedí a klikají, aby měli vše jako první. Člověk to myslí dobře, ale zjevně i tady jsou překupníci. jaká je vaše zkušenost? díky za sdílení .-) ilona

befelemepeseveze 5 včera

...Váš postup je správný... mrkněte na profil zájemcův, mrkněte kolik věcí daroval a kolik přijal, profiltrujte ta data vylučovací methodou a dál to nechte na Vaší intuici... to je můj modus... dobrý den.

Akela 626 před 23 hodinami

llo Meli máte pravdu tak to zde funguje bohužel. Není nutné dávat věci prvnímu zájemci,ale je potřeba se podívat zda jen bere a nic nedává, bere stejné věci v nekonečném množství, má negativní hodnocení atd. Je také dobré číst příspěvky.

RH002 31 před 2 hodinami

Myslím si, že to funguje na obě strany. Zájemci si vybírají také. Jelikož je zde daleko více inzerátů ze strany daruji, než ze strany hledám, je jasné, že nabídka přímo kolosálně převyšuje poptávku. Z toho samého důvodu je zde dle mého i daleko méně zájemců než dárců.
Navíc o určité druhy věcí je větší zájem než o jiné.
Mezi zájmem zahrnované věci patří elektronika, malé elektrické spotřebiče, menší nábytek, nové, nebo stylové dekorace, tělová a pečující kosmetika, domácí drogerie, baterie a žárovky apod.
Naopak na druhé straně jsou knihy a časopisy, oblečení, velký, neskladný a nerozebratelný nábytek, kosmetika určená k líčení, rozsáhle poškozené věci apod.
První kategorie věcí tedy může ze strany dárců vzbuzovat pocit, že zájem projevují stále titíž lidé.
Myslím si, že se to nedá považovat za štěstí, nebo neštěstí, za dobré, nebo špatné, prostě to všechno v zásadě funguje podle obchodních pravidel, i když zde neprobíhá žádná peněžní směna.