dotaz - zájemci často ti stejní

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Ilo Meli (autor tématu) 0 před 3 měsíci

zdravím, ráda bych se zeptala jakou máte zkušenost vy. obdarovávám většinou pěknýma věcma a chvíli mi to trvalo, než mi došlo, že reagují mezi prvními ti stejní lidé. Tak mi to přidělává práci, ale vždy pročtu zprávy všech zájemců a pak teprve vybírám, koho obdaruji. sama, když se mi tu něco líbí, tak většinou vůbec nemám šanci. zřejmě někteří celý den jen sedí a klikají, aby měli vše jako první. Člověk to myslí dobře, ale zjevně i tady jsou překupníci. jaká je vaše zkušenost? díky za sdílení .-) ilona

befelemepeseveze 5 před 3 měsíci

...Váš postup je správný... mrkněte na profil zájemcův, mrkněte kolik věcí daroval a kolik přijal, profiltrujte ta data vylučovací methodou a dál to nechte na Vaší intuici... to je můj modus... dobrý den.

Akela 631 před 3 měsíci

llo Meli máte pravdu tak to zde funguje bohužel. Není nutné dávat věci prvnímu zájemci,ale je potřeba se podívat zda jen bere a nic nedává, bere stejné věci v nekonečném množství, má negativní hodnocení atd. Je také dobré číst příspěvky.

RH002 34 před 3 měsíci

Myslím si, že to funguje na obě strany. Zájemci si vybírají také. Jelikož je zde daleko více inzerátů ze strany daruji, než ze strany hledám, je jasné, že nabídka přímo kolosálně převyšuje poptávku. Z toho samého důvodu je zde dle mého i daleko méně zájemců než dárců.
Navíc o určité druhy věcí je větší zájem než o jiné.
Mezi zájmem zahrnované věci patří elektronika, malé elektrické spotřebiče, menší nábytek, nové, nebo stylové dekorace, tělová a pečující kosmetika, domácí drogerie, baterie a žárovky apod.
Naopak na druhé straně jsou knihy a časopisy, oblečení, velký, neskladný a nerozebratelný nábytek, kosmetika určená k líčení, rozsáhle poškozené věci apod.
První kategorie věcí tedy může ze strany dárců vzbuzovat pocit, že zájem projevují stále titíž lidé.
Myslím si, že se to nedá považovat za štěstí, nebo neštěstí, za dobré, nebo špatné, prostě to všechno v zásadě funguje podle obchodních pravidel, i když zde neprobíhá žádná peněžní směna.

přezdívka 1 před 3 měsíci

Ja daruji veci proto, ze se jich chci zbavit. Zadny altruismus za tim neni. Proto hledam primarne spolehlive zajemce, se kterymi je snadna domluva. Je mi jedno, jestli to jsou "profesionalni prekupnici". Ale chapu, ze mnozi to tak nemaji.

Kdo ví? 4 před 3 měsíci

Dobrý den všem. Ano i to je možný přístup. (upozorňuji, že jsem si udělal druhý profil kvůli diskusi s nepříjemným diskutovatelem se kterým mám hodně špatnou zkušenost).
Ono taky záleží co nabízím. Když je to něco, co zrovna nefrčí a přihlásí se mi nějaký zájemce, rád mu to dám, hlavně, že nemám starosti s likvidací. Ale když nabízím něco lukrativního, tak si vybírám komu to dám a snažím se, aby to byli ti co považuji za nejpotřebnější a ne nějakému vykukovi (použil bych jiný výraz, ale to se nehodí), který to někde střelí. A že tyto zkušenosti ze svých začátků mám. Mějte se všichni slušní dárci i zájemci pěkně.

Alzbeta 10 před 3 měsíci

Připojím se, aby bylo více zkušeností v plénu, stejně jako píšou další, i mně to chvíli trvalo, než jsem zjistila, že mohu chvíli počkat, abych dala šanci i lidem, kteří nejsou zrovna v ten moment u pc. A přesně, jak je zmíněno, pokud je to něco, co jsem jednoduše ráda, že si někdo, kdokoli, odveze a jemu to udělá radost nebo užitek, tak je mi jedno, jestli je to stejný člověk (tedy pokud vyloženě nemá negativní hodnocení, nebo je jasné, že to jen shromažďuje a jiné nekalé věci). Pokud je to nějaká lepší věc, tak vyhodnocuji, komu by to nejlépe přispělo. Prostě, asi v bledě modrém stejná zkušenost, o jaké tu už další psali

Ivana Jank 120 před 3 měsíci

Já mám přímo v profilu napsáno, že nejrychlejší nevyhrává.....snažím se dát těm, kteří si věc opravdu nechají a nemají na prodej. Čtu si profily a dávala jsem přednost i ten, kteří u mě už byli a byli mi sympatičtí.

JiRiZi 30 před 2 měsíci

Paní Ivano, v tom si maličko protiřečíte - Nejrychlejší, který vyhrává nemusí být nutně někdo, kdo tu věc opravdu potřebuje, spíš naopak - je větší pravděpodobnost, že rychlejší bude slídič sběratel - překupník, který číhá co se kde nového objeví..
Víc rozumím vybírání těch, s kým mám dobrou zkušenost (což u některého sortimentu je celkem možné, u jiného jen velice nepravděpodobné). Každopádně přeju i nadále šťastnou ruku při výběru!

Kdo ví? 4 před 2 měsíci

Re: JiRiZi - asi jste přehlédl, že paní má napsáno "že nejrychlejší NEvyhrává". Dělám to také tak, ale na druhou stranu jsou někteří dárci, kteří stále zásobují lidi o kterých je tato diskuse ( možná je to stále tatáž osoba pod různými profily), ale to je nakonec jejich věc. Přeji všem hezký den.

Akela 631 před 2 měsíci

Bohužel je zde několik trvalek co mu cpou horem dolem. Nedivím se tomu kdo ho nezná,ale pokud určitá část lidí ví co je zač a není slepá a cpe mu dál tak nemám slov.

Ivana Jank 120 před 2 měsíci

Akela - tak pokud se toho chce urychleně zbavit a nechce se mu s tím na sběrný dvůr a není na to jiný tak mu to prostě dá 🤷

Akela 631 před 2 měsíci

Dobrý den paní Ivano. Vaše odpověď si nerozumí s tím co máte v profilu všimla jste si? Sama uvádíte že se se vám nelíbí - beru všechno, což konkrétní osoba dělá a též nic nedaruje, je nespolehlivá a další a další... Až vám bude jako mě a dalším vyhrožovat budete se divit. Co se týče dotyčných ať si dělají co chtějí.

Ivana Jank 120 před 2 měsíci

Akela - nepíšu o sobě, ale o těch, co mu přesto dávají - jaký je možná jejich důvod 🤔
A s vyhrožováním mám bohužel také špatné zkušenosti.

Akela 631 před 2 měsíci

Chápu, hezký den.