Věci k použití nebo se někomu nechce do sběrného dvora?

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Jana pp (autor tématu) 5 před 2 roky

Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Paní zde inzerovala koberec do chodby, přihlásila jsem se. Mluvily jsme spolu telefonicky a paní říkala, že si budu muset koberec trochu vyčistit, protože se jí na něj vyčůral kocourek. Sama mám doma malý kočičí depozit, takže čištění nehod není žádný problém. Předání proběhlo v nejlepším pořádku, běhoun byl sbalený do role v několika vrstvách silného igelitu. Rozbalila jsem ho až druhý den a málem jsem upadla. Koberec byl tak špinavý, že pomalu nešel rozeznat vzor. Horší však bylo, že kocourek na něj musel chodit čůrat pravidelně, byl mokrý, nasáklý močí , příšerně smrděl a místy plesnivěl (netuším, jak dlouho v tom igelitu byl). Jen s největším odporem jsem ho znovu zabalila, vynesla na dvůr a později odvezla do sběrného dvora. Já vím že se říká darovanému koni na zuby nehleď, ale v tomto případě mám vážně pocit, že jsem byla za popeláře. A myslím, že takto bychom se tu chovat neměli

Jana 71 před 2 roky

Dobrý den, ano mám podobnou zkušenost. Už se to tady jednou probíralo, paní psala, že dostala velmi špinavý toastovač a že jej také vyhodila, prý nešel ani umýt. Já jsem jednou dostala nádobí, pro které jsem byla večer a bylo mi předáno po tmě. Doma jsem zjistila, že každý talíř má prasklinu, nebo otluk a z celého nádobí mi nezůstalo nic. Postavila jsem vše ke kontejneru, kam podle mne patřilo, ale co kdyby přece. A za chvilku si nádobí někdo u kontejneru vyzvedl - jiná cílová skupina.

Akela 588 před 2 roky

To je opravdu špatné. Dávají se zde používané věci o tomto je,ale pokud někdo nabízí opravdu něco hodně špatného měl by to do nabídky uvést nebo to rovnou vyhodit /viz koberec jak píšete/.Já jsem takhle získala před lety boty, na fotce vypadaly docela slušně, ale potom katastrofa, byly takové uvnitř odporně flekaté a rozčochtané takže jak píšete šly okamžitě do popelnice.

Akela 588 před 2 roky

Ještě poznámka opravdový koberec nevyfocen jak jsem se teď dívala, to je jak kupovat zajíce v pytli. Fotka krasavec, skutečnost odporná.

Jana pp (autor tématu) 5 před 2 roky

Ano, máte pravdu, jsem chytřejší pro příště. Problém je, že slušného člověka to nenapadne, protože podobné věci prostě nedělá.

Akela 588 před 2 roky

Přesně tak, souhlasím.

(smazaný uživatel) 2 před 2 roky

někdy to chodí i tak, že se někomu nechce s něčím tahat nebo neví kam to vyhodit, tak to nabídne za odvoz, třeba jako nálezový stav, nebo funkční(5 let ve sklepě), někdy se jedná vlastně o pomoc při vyklízení, to chápu. Jenže to ve sklepě bylo uloženo proto, že bylo nefunkční. To přece není ostuda uvest skutečnost v inzerátu. No jo, ale co když se s tím budu muset tahat sám(a).

Oliver 1 před 2 roky

Lidí co se domnívají, že věc je vhodná k darování místo aby usoudili, že je vhodná spíše do popelnice je zde hodně. Asi chybí určitá soudnost. Také se mi to stalo s počůranými policemi. Existuje způsob jak na takové obdarovávající nějak upozornit? Než jen "negativ" spíš specifikovat i jinak než rozepisovat v textu. Mnohdy je to i nepříjemné cokoliv psát když se jednalo o dar.

Maqi89 135 před 2 roky

Souhlasím s tím, že popis musí vždy sedět. Často na vady upozorňuji ještě jednou v konverzaci, aby zájemce zbytečně nevážil cestu. Ale co nabídnout a co ne už je spíš otázka osobního vkusu. Jak se říká, pro někoho odpad a pro druhého poklad. Kdyby bylo třeba na mém muži, v popelnici by skončily všechny věci, které jsem tu darovala Taky jsem tu kdysi dávala dva dětské koberce se silnicemi, které měl ale bývalý majitel na chodbě, takže byly dost špinavé. Tehdy jsem váhala, zda vystavit nebo ne, bylo mi to trapné, když byly tak špinavé. Ale paní si je brala pro děti s tím, že si je vytepuje, a měla z nich velkou radost. Kdybych dala na svůj úsudek, skončily by v popelnici. Takhle ještě posloužily a udělaly dětem radost