Otázky a odpovědi týkající se darování věcí v krizovém období

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

(smazaný uživatel) (autor tématu) 78 před 4 roky

Dobrý den,vzhledem k tomu,že i v tomto období přibývají nové inzeráty,dál se nabízejí věci,které jsou následně předávány,tak by mne zajímalo,jakým způsobem věci předáváte? Prosím podělte se o svoje zkušenosti. Díky.

bára divá 49 před 4 roky

Dobrý den. Tak tohle netuším. Máme taktéž rozjednanou jednu věc zde, ale není to zrovna malých rozměrů na navíc v Praze. Tak asi nezbude než to odložit a pokud by to nešlo, nedalo by se bohužel nic dělat- zdraví máme jedno.

(smazaný uživatel) 39 před 4 roky

Osobně to považuji za zbytečný hazard, i proto jsem své inzeráty dočasně smazala. Přenašečem může být i člověk zcela bez příznaků a většinu věcí doma prostě nevyvaříte. Lidi možná dostanou rozum, až nakažených u nás budou tisíce, což bude, podle odborníků, bohužel brzo.

(smazaný uživatel) (autor tématu) 78 před 4 roky

Souhlasím s Vámi oběma! Zdraví máme opravdu jen jedno. Já inzeráty smazala také s tím, že až se situace uklidní, tak sama budu kontaktovat zájemce, kteří měli věci u mne rezervované. A že je prognóza do budoucna velice nejistá...

Jana 71 před 4 roky

Dobrý den, jsem na tom stejně. Věci, které jsem se rozhodla darovat dávám do krabice a až se situace zlepší a virus překonáme (jsem optimista a věřím tomu), tak napíšu inzeráty. Mějte všichni hezký den. Jana

Tomáš 421 před 4 roky

@Merlin Merlin - mohl bych poprosit o nějaký věrohodný zdroj, podle kterého tvrdíte, že nás budou "tisíce nakažených"? V této době by bylo, mírně řečeno, hodně netaktní a necitlivé šířit nějakou poplašnou zprávu bez věrohodného podkladu.

Jen tak mimochodem - v ostravské nemocnici přijali postaršího pána s pozitivním nálezem a nikdo z lékařů nemůže pochopit, jak se mohl nakazit, když nebyl v cizině, s nikým v kontaktu, pohyboval se pouze doma a na zahrádce a i jídlo mu bylo dováženo. Bohužel víc podrobností o tom případu neznám, vyprávěl mi to předevčírem můj dobrý kamarád, který onoho pána zná osobně.

(smazaný uživatel) 39 před 4 roky

Tomáš:
Pokud člověk umí číst a ovládá základní počty, má věrohodných zdrojů dost. Vzhledem k četnosti vašich komentářú / celk. 417 za dobu od registrace, t.j. denně cca 4,6 příspěvků /, jistě disponujete dostatkem času k jejich vyhledávání. Děkuji za pochopení,že naše komunikace je tímto vyřízena.

(smazaný uživatel) (autor tématu) 78 před 4 roky

Mám dojem, že se tato diskuze dostává do jiných kolejí, než bylo téma míněno. Jen jsem se snažila ( a myslím, že nejsem jediná) upozornit na to, že někteří zbytečně riskují, když i v této době mají potřebu inzerovat a věci předávat dál, aniž by kdokoliv věděl, že je 100% zdráv. Podle mne je to taková malá"ruská ruleta" se zdravím. To je můj názor.

Tomáš 421 před 4 roky

@Merlin Merlin: Děkuji za rozsudek. Jste opravdu člověk na svém místě. Až tu budete déle a budete mít více komentářů, přeji i Vám takový rozsudek od někoho jiného. Užijte si to!!! Doufám mimochodem, že jste taková jedovatá i v reálném životě, když se Vás někdo na něco slušně zeptá.

Tomáš 421 před 4 roky

@ Marcela: To je v pořádku, zdravá opatrnost je určitě na místě. Omlouvám se, pokud jsem zapříčinil nedorozumění.

Michaela 103 před 4 roky

Merline, z Tomáše si nic nedělejte. Je to zdejší blázen, kterému už různí lidé opakovaně doporučovali ať sem nepíše, ale není to nic platné, protože píše pořád, a pořád, a všude, a na všechno.... Je to nějaký chudák, ignorujte ho.

Tomáš 421 před 4 roky

@Michaela: Máte skoro pravdu. Slušní lidé jsou v dnešní "demokratické" společnosti "chudáci". Ale Vy jste na tom mnohem hůř. Škoda, že ani soudobý virus nezpůsobil u Vás větší solidaritu a smysl pro slušnost.

Michaela 103 před 4 roky

Merline, původně jsem ještě chtěla připsat, že bezpochyby zase napíše, ale napadlo mě, že třeba mu to už opravdu dojde, že o jeho bláboly tu nikdo nestojí. Bláhová myšlenka, jak se ukázalo.... Holt chudý duchem, co naplat.

(smazaný uživatel) 39 před 4 roky

Pro Michaela: Děkuji za morální podporu, já vím, že jde o trola a ačkoliv jsem normálně dost empatická, na tento internetový druh uživatelů mám alergii Pan Tomáš má "své tisíce"nemocných, které ho v mé zprávě pohoršily a také štěstí, protože neoprávněné obvinění z šíření poplašné zprávy je žalovatelné. Ale kdo by dnes řešil takovou nepodstatnou věc.

A přeji krásné velikonoce

(smazaný uživatel) 39 před 4 roky

Pro Marcela Kohoutková: Myslela jste to dobře a dobře jste udělala. A přeji krásné velikonoce