Adminům

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Judith (autor tématu) 35 před 4 roky

Dobrý den, bylo by možné, aby v profilu každého uživatele bylo zveřejněno kolik lidí si ho už dalo na blacklist? Myslím, že by to prospělo zdejší komunitě, aby byli problémoví uživatelé snáze rozpoznatelní. Případně i znemožnit vytvoření více jak 1 profilu z jedné IP adresy? Předem moc děkuji za zvážení těchto zlepšení.

Admin Petr 247 před 4 roky

Zdravím Judith, díky za nápad, jak udělat komunitu o kus lepší . Určitě to promyslíme, ale rovnou narovinu říkám, že se aktuálně zaměřujeme na Skupiny, které z pohledu komunitnosti a rozpoznatelnosti určitě jdou ještě dál. Tedy zejména to promyslíme v jejich kontextu. Díky moc za tip, další vítáme!

Zuzana 26 před 4 roky

Dobrý den, lze se přihlásit do více skupin ? Děkuji Z.

Jana 71 před 4 roky

Dobrý den, nejsem zatím v žádné skupině a také mne zajímá, zda se lze přihlásit do více skupin? viz dotaz od Zuzky. děkuji Jana

Akela 587 před 4 roky

Přihlásit se můžete kam chcete

Admin Petr 247 před 4 roky

@Zuzana a Jana: určitě se můžete přihlásit do kolika skupin chcete (pokud vás do nich admini přijmou - např. nemá smysl hlásit se do zlínské skupiny, pokud žijete v Praze). Zeptám se: z čeho jste nabyly dojmu, že to není možné? Ptám se, abychom to třeba někde lépe vysvětlili. Díky za vyjasnění!

Jana 71 před 4 roky

Dobrý den, děkuji za odpověď. Nenabyla jsem dojem z ničeho, jen mne to logicky napadlo, protože když se někde jinde na internetu přihlásím někam např. e-shop a nakupuji pouze jednou, mám na mysli ne opakovaně, tak při dalším nákupu třeba za rok po zadání své e-mailové adresy hlásí, že už jsem registrovaná a že se mám přihlásit. Přitom jsem ani nevěděla o mé registraci, asi to byla podmínka pro nákup zakliknout registraci. Je to i jinde na internetu, proto jsem nevěděla, zda je možné figurovat ve více skupinách, nebo ne. Děkuji vám za objasnění a vysvětlení, že zde to možné je

Admin Petr 247 před 4 roky

@Jana: Taky díky za vysvětlení

Olga 2 před 4 roky

Mám negativní hodnocení od uživatelů a tím pádem si uživatele zapíši, že jsem odebrala nabízený předmět, Což není pravda!věci jsem nezískala od těch ,co mi píši negativní hodnocení!!. příkladem je paní jankovičová kde mi bylo uděleno negativní hodnocení a uvedení že jsem si věc odebrala, není pravda. Já jsem věc vůbec nezískala!! řekla jsem že se mi hodí pátek a na to mi odpověděla že se jí to nehodí a hned mi napsala negativní hodnocení a že jsem si odebrala věc!! Dále zase paní Dana Dostálová podobné: napsala mi negativní hodnocení, a oni na profilu je napsáno že jsem si věc odebrala, což není pravda!chtěla jsem si věc odebrat ale bohužel v jiné době než mi zavolala striktně že musím okamžitě do hodiny do Letňan jinak nemám nárok na odebrání věci a nic mi nedá, takhle na mě řvala dokonce!!. Bohužel jsem tyto předměty vůbec nezískala !!! Co dělat s těmi, co mi věc nedají, napíši negativní hodnocení, a zapíší si, že věc mám ?!

Martina 131 před 4 roky

p.Olgo máte jim napsat,že to není ve vašich silách věc si vyzvednout a že ji tedy nechcete.Říkala jsem to už myslím jinde,že musíte hlavně přihlížet k vašim finančním i časovým možnostem,druhá strana by mohla být také více schovívavější ohledně domluvy to ano.Ale s tím,aby po negatiním hodnocení zůstal inzerát aktivní a neobjevoval se u obdarovaných,myslím něco udělat jde.

Josef Lišák Turek 70 před 4 roky

K prvnímu příspěvku paní Judith: Návrh registrace pouze z jedné IP zde padnul již několikrát, Dokonce jsem na to též upozorňoval. Pravděpodobně to zde ale zatím není vyřešené. Navíc to mnoho neřeší, protože uživatelé s dynamickou IP a ti, kteří umí používat například Operu a její VPN (nic složitého, je zapnuté hned po instalaci), si zde stejně mohou zaregistrovat účtů kolik chtějí. Možná by bylo dobré to dvoufázové ověření, ale i zde díky snadno a velmi levně dostupným SIM kartám není problém si účtů vytvořit více.

Můj návrh by zněl: Propojení účtu s některou ze sociálních sítí, nebo například s googlem, jako povinnost + dvoufázové ověření. Ono je o něco pracnější vytvořit si zvlášť nový účet například na Facebooku, protože zde je obvykle při registraci též potřeba ověření telefonního čísla.

Judith (autor tématu) 35 před 4 roky

Pane Turku, dvoufázové oveření - ať už přes mobil nebo soc. síť je dost omezující. Falešných profilu na FB je více než těch pravidivých, spousta lidí má třeba jen herní nebo pracovní profily, to nám tu nic neřeší. Spousta lidí nechce dát své tel. číslo ani kvůli předání věcí a neměli bychom tu nikoho do toho nutit ani kvůli registraci.Já osobně kvůli podobnému požadavku odešla ze stránky Nevyhazujto, přece jen mé osobní údaje mi jsou cennější.

Zveřejnění čísla, kolik lidí si už dalo daného uživatele na blacklist je přeci jen dobrá přidaná hodnota a méně náročná na implementaci pro adminy. Ostatně ve vnitřní univerzitní síti funguje výborně, tak věřím, že by fungovala i zde.

Tomáš 421 před 4 roky

@ Judith: Používat mobil k doufázovému ověření je věc nanejvýš doporučená mnoha provozovateli ohledně bezpečnosti. Jak lepší zabezpečení emailu, tak pro internetové bankovnictví (mne např. nikdo nepřesvědčí, že průstřelné bankovní aplikace jsou bezpečné a neprůstřelné). Takže o "nucení používání mobilu" nemůže být ani řeč, když ověřování pomocí SMS používá zcela dobrovolně a rádo nezanedbatelné procento lidí. (Do jaké míry by to pomohlo zde za výše zmíněným účelem, nedokážu ovšem posoudit, neb nemám takové IT znalosti.)

Ivana Jank 117 před 4 roky

Dobry vecer, ke stiznosti pani Olgy - ma to drobet popletene, Nema ode mne nic prevzate, nic nedostala, nic nema pripsano ( nevim, jak na to prisla), pouze dostala negativy. Na vysvetlenou - poslala srdceryvnou zadost o 5 veci, na 4 jsem ji dala rezervaci na tyden s moznosti vyberu dne, kdy se ji to hodi. Uz se vubec neozvala, takze lže, ze se se mnou domlouvala na patek. Vzhledem k tomu, ze jsem se stala v te dobe babickou a snacha me pozvala uz na patek k nim domu na Moravu, ve stredu rano jsem pani napsala, ze vyjimecne v patek nemohu. Opet zadna reakce, prosba o prdlouzeni rezervace nebo zruseni rezervace. Cekala jsem jeste v pondeli a teprve v utery dala negativ. Kvuli takovym lidem me prestava bavit davat si praci s focenim, vkladanim inzeratu a pak uplne zbytecne konvarzaci. Jeste ze se konverzace na nejakou dobu uklada a tak je mozne lži pani Olgy dolozit!!!!!!!!!!!!!!

Ivana Jank 117 před 4 roky

Pro pani Martinu - tu chybu, ze jsem dala negativ cloveku, ktery ani přes upozorneni nevyzvedl a omylem mu vec pripsala, uz neudelam. On se mi pak pomstil tim, ze mi jako pomstu dal tez negativ, coz by jinak nemohl. Bohuzel se mnozi pocet lidi, kteri to zkousi, klikaji asi na vse u vsech a pak si jezdi vyzvedavat jen vetsi mnozstvi veci najednou nebo co se jim hodne libi. Nemaji slusnost rezevaci zrusit a ukrivdene krici, az kdyz dostanou negativ. A tech vymluv a anebo osocovani, ze cekam schvalne na konec rezervace, abych mohla dat negativ, ze jsem jim mela pripomenout konec terminu, ze jsem jim nedala telefon, aby mi zavolali ( proc, jsem na internetovem portalu, objednali si to u me pres internet, tak komunikuji pres net). Navic davam rezervaci na tyden s moznosti prijit behem me pracovni doby jak se zlibi. A na zpravy reaguji většinou hned, neb jsem online. Myslim si, ze jako darce se chovam slusne.

Judith (autor tématu) 35 před 4 roky

@Tomáš: Tady ale nejsme na internetovém bankovnictví ani jinak citlivých stránkách. Už tak člověk tráví čas focením, inzerováním, domlouváním se a předáváním. Zavést tu dvoufázové oveření, tak radši hážu věci do koše, na to fakt čas nemám. Jsem si celkem jistá, že by to odradilo spoustu dalších lidí. Zbytečně.

(smazaný uživatel) 134 před 4 roky

ja bych udelal 5 faktorovou autorizaci a prokladal to otazkama na bibli starej zakon, koran a ustavu cr

Petr Roubíček 242 před 4 roky

Já bych zavedl zkoušky kde neprojde nebude uživatel ,ne bohužel nejde nic řešit ověřováním apod. je to skrátka náhrada za vyhození věci nic víc .

Tomáš 421 před 4 roky

@ Judith: tady se hovořilo o jednorázovém ověření při založení účtu. Nikoli pro každé přihlášení a vkládání inzerátu.