Michaela: to neni tonem, ani jednim slovem, ale nejmene jednou chytrolinskou, jizlivou vetou. Ale budiz
Zpatky k tematu. Jak jsem psal vys, kdyz vam google vyhleda a zobrazi stranku s vysledky, ty ktere google ma v archivu poznate podle sipky pod titulkem vysledku a uplne vpravo vedle URL adresy stranky, viz obrazek (otevrte si URL obrazku v novem tabu pro zobrazeni):
https://s22.postimg.cc/bzb01qzv5/sipka1.png
Na obrazku uz vidite i submenu "Archiv", ktere se vam zobrazi, kdyz jste klikli na tu sipku dolu. Krome submenu Archiv vam google muze take nabidnout take "Podobne", kdy vyhleda podobne stranky se stejnym klicovym slovem nebo synonymy ke klicovym slovum. Vyzkousejte.
Nyni muzete na submenu "Archiv" kliknout pravym tlacitkem a vybrat z kontextoveho menu - Otevrit v novem tabu.
Nebo levym, ale to se vam pak nacte do aktualniho tabu (s google vysledky) stranka z archivu.
Z archivu ma primarne smysl zobrazovat stranku, pokud si chceme zobrazit bud starsi "vydani" stavajici stranky nebo - casteji - kdyz adresa nebo stranka uz neexistuji (treba www.neco-nekde.cz/hotnews uz nexistuje, typicky "Not found/Nenalezena").
Ale kdyz si date do google komplet zkopirovanou adresu teto "nenalezene" stranky (viz www.neco-...) jako vyhledat, nabidne vam ji google z archivu, POKUD ji ma google jeste v archivu.
V archivu neni take vecne
. Tudiz si muzete prohlednout jeji posledni obsah, nez byla stranka smazana z webu.
Pokud ji nema, muze stranka byt jeste v jinych archivech, nebo se pak musite hacknout na server, kde stranka byla (www.neco-...) a hledat tam