Jak vyhledam starsi inzerat ktery jsem sháněla

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Lenka Grimmerová (autor tématu) 0 před 6 roky

Dobry den chci se zeptat jak to tady je kdyz jsem si nasla inzerat a vse jsem asi udelala dobre a pan mi neodpovedel a to co nabizel najednou stahnul pryc Prosim poraďte mi

Eva* 171 před 6 roky

Pokud inzerát již není, pak má nového majitele. U inzerátu o který máte zájem, můžete kliknout na srdíčko. Přidá se Vám do oblíbených a tak snadno vidíte, zda je věc ještě aktuální nebo je předaná jinému. Ne každý odpovídá na příchozí emaily. Je to z důvodu časového presu. Pokud člověk zadá víc inzerátů, není v jeho silách odpovědět na desítky emailů, které mu přijdou.

Moše 49 před 6 roky

Pokud inzerát smazal, nemusí být ani v oblíbených. Zkuste použít kamaráda Googl-a
Do vyhledávání dejte:

všechna slova které hledám site:vsezaodvoz.cz

Ta slova jsou slova použitá v tom hledaném inzerátu, na které si vzpomenete
To site ... napište jak je, s mezerou před slovem site: a bez mzery za site: tedy vše dokupy. Znamená to, že bude hledat pouze na doméně uvedené za (bez mezery) site:
Př.:

růžová kabelka site:vsezaodvoz.cz

Pak je ještě volba u zobrazených výsledků, taková šipka dolů a můžete si s ní zobrazit stránku, která je uložena v google archivu (i když stránka už nemusí existovat, pokud je ještě archivována), zobrazíte si její poslední obsah.

Eva* 171 před 6 roky

Kolonka oblíbené se zde udělala proto, aby zájemce viděl, zda věc již někdo vlastní nebo naopak rezervace padla a může se o věc dál ucházet. Proč to ale dělat jednoduše, když to jde složitě, že?

Moše 49 před 6 roky

To že tomu Evo nerozumíte, nebo nechápete kdy a proč použít tu další variantu neznamená, že je to složité...

Eva* 171 před 6 roky

Já tomu rozumím velmi dobře. Po zadání např. kabelka vyjedou paní všechny inzeráty s kabelkou. Pokud by měla inzerát uložený v oblíbených, hned vidí ten jeden konkrétní inzerát, o který má zájem. Mimochodem i po předání věci je inzerát stále v oblíbených, dokud ho sám člověk neodebere. Jen je u něj poznámka neaktivní. Což by Moše věděl, kdyby na serveru jen nediskutoval, ale také sám lidi obdarovával.

Moše 49 před 6 roky

Evo, brečíte hezky, ale na špatném hrobě
Jeden z mnoha důvodů, "hvězdo", kdy použít nejen google archiv (ale i několik jiných, také "not public ones", pokud ovšem znáte jejich adresy) je vyhledání informace, která už není na původní, oficiální adrese.
Píšu to v mém postu.
Ale to by jste se musela naučit spíše rychleji (a pořádně) číst, než rychleji psát...

Moše 49 před 6 roky

P.S. A co já dělám na tomhle serveru, Evo, do toho je vám prd ! Starejte se raději o svůj maják, "hvězdo" !

Martina 131 před 6 roky

site,něco nového jsme se naučili.

David Jenne 19 před 6 roky

Moše má pravdu, Google dokáže pomocí těchto příkazů neskutečné věci. Pokud paní zapomněla na inzerát, vyřešit problém jí nepomůže rada, že si má inzerát příště přidat do oblíbených, ale mnohem užitečnější bude najít existující inzerát pomocí site: parametru ve vyhledávání.

Eva* 171 před 6 roky

A jak nám bylo na tomto serveru krásně, dokud se tu k sobě lidé chovali mile, s úctou, pokorou a chutí pomáhat druhým.

David Jenne 19 před 6 roky

To je odvážné tvrzení od někoho, kdo znevažuje názor a vědomosti někoho jiného, jen proto, že rozdal málo věcí.

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

pokora =! poníženost, a krásně nám zase bude až nad tím mávnete rukou a přestanete se tu hádat jako děcko.
Pokud vám množství darovaného vnitřně dává pocit větších práv, není tomu tak a je to právě ztráta pokory. Lidi jsou jaký jsou na tom žádná diskuse nic nezmění.

Moše 49 před 6 roky

David Jenne & Ondra

Eva* 171 před 6 roky

Pokora se nerovná poníženost.Pokora je jedna ze sedmi ctností, je to pocit, kdy si člověk uvědomuje vlastní nedokonalost. Hledání pokory nám umožní zbavit se problémů a naučí nás vidět věci takové, jaké doopravdy jsou.
Pokud bych měla mít pocit větších práv zde, pak z důvodu že jsem na serveru prakticky od jeho počátku a s ohledem na můj věk.

Moše 49 před 6 roky

Rozumí někdto tomu "moudru"

Věk, pohlaví ani sex. orientace neomlouvá jízlivost a navážení se do uživatelů, hvězdo !
Př.:
...Což by Moše věděl, kdyby na serveru jen nediskutoval, ale také sám lidi obdarovával. ..

Jasně, hvězdo. Jen doufám, že jste volička ksčm, sedělo by to na vás, jako p...l na nočník.
Ale i tak vám přeji, ať se vám daří.

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

!= se čte jako nerovná se

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

Drby a zlý jazyk podle mne jsou věci v rozporu s moudrostí a pokorou.
Napadá mne že to tak možná nemyslíte, ale ostatní to tak vnímají.

Michaela 103 před 6 roky

Dobrý den všem, nechte prosím už Evu být, je to hodná ženská, myslím, že toto celé vzniklo jenom nedorozuměním a nějakým nešikovným slovem atd., to se přece v psané komunikaci, kde není slyšet tón hlasu a navíc mezi lidmi, kteří se neznají, lehce může stát. Já Evu znám a tak se přimlouvám, ať už toto dohadování a zbytečné vyhrocení celé situace zde ustane. Užívejte léto!

Moše 49 před 6 roky

Michaela: to neni tonem, ani jednim slovem, ale nejmene jednou chytrolinskou, jizlivou vetou. Ale budiz

Zpatky k tematu. Jak jsem psal vys, kdyz vam google vyhleda a zobrazi stranku s vysledky, ty ktere google ma v archivu poznate podle sipky pod titulkem vysledku a uplne vpravo vedle URL adresy stranky, viz obrazek (otevrte si URL obrazku v novem tabu pro zobrazeni):

https://s22.postimg.cc/bzb01qzv5/sipka1.png

Na obrazku uz vidite i submenu "Archiv", ktere se vam zobrazi, kdyz jste klikli na tu sipku dolu. Krome submenu Archiv vam google muze take nabidnout take "Podobne", kdy vyhleda podobne stranky se stejnym klicovym slovem nebo synonymy ke klicovym slovum. Vyzkousejte.

Nyni muzete na submenu "Archiv" kliknout pravym tlacitkem a vybrat z kontextoveho menu - Otevrit v novem tabu.
Nebo levym, ale to se vam pak nacte do aktualniho tabu (s google vysledky) stranka z archivu.

Z archivu ma primarne smysl zobrazovat stranku, pokud si chceme zobrazit bud starsi "vydani" stavajici stranky nebo - casteji - kdyz adresa nebo stranka uz neexistuji (treba www.neco-nekde.cz/hotnews uz nexistuje, typicky "Not found/Nenalezena").
Ale kdyz si date do google komplet zkopirovanou adresu teto "nenalezene" stranky (viz www.neco-...) jako vyhledat, nabidne vam ji google z archivu, POKUD ji ma google jeste v archivu.
V archivu neni take vecne . Tudiz si muzete prohlednout jeji posledni obsah, nez byla stranka smazana z webu.

Pokud ji nema, muze stranka byt jeste v jinych archivech, nebo se pak musite hacknout na server, kde stranka byla (www.neco-...) a hledat tam

Moše 49 před 6 roky

Ještě jeden příklad s double submenu: Archiv a Podobné, viz obr.:

https://s22.postimg.cc/lpltepoqp/kscm-a-semelova_rakovina.png

Ve vyhledávacím poli můžete vidět, že za site: je pouze "cz", což znamená, že nebude hledat na určité doméně, pouze doménách ".cz". České stránky mohou být i na jiných doménách (.com, .org, .cc, .net, .eu, .biz atd.), v tom případě můžete z menu "Nastavení" Jazyk, nahoře na google search stránce, naklikat si další parametry vyhledávání.
Spousta toho, co můžete naklikat se dá ihned vepsat do vyhledávacího pole, jako ten parametr "site:".
Dá se vybrat kde se má hledat (v titulku stránky nebo klíč. slovech, uvnitř stránky), dále časové rozpětí, třeba od 1.1.2008 až do 31.12.2012 nebo pak jaký typ souboru pouze, se má vyhledat (.pdf, archivy ~ .zip, .rar, textové soubory ~ .odt, .doc atd.).

Pokud by jste měli zájem, na toto téma lze pak někde ve fóru vytvořit samostatné vlákno. Popř. se zeptejte

Monika Špoulová 101 před 6 roky

Dámo a pánové, prosím zanechte vzájemného napadání. Nejprve Eva i Moše radili dobře, ale pak se začali zbytečně napadat.

Evo, uvědomte si, že Lenka je zde nová a teprve se rozkoukává, proto nemusela použít srdíčko, aby si inzerát přidala do oblíbených. Proto pro ní rada od Moše mohla býti velice užitečná, tak že nebyl důvod mu vytýkat jeho radu, jak inzerát najít.

Moše, Vám bych chtěla poděkovat za podrobné návody, jak inzerát najít, ale prosím, přestaňte Evu nazývat "hvězdou", je to milá paní a jistě svou reakci nemyslela zle.

Lenko, u každého inzerátu je pod fotografií ikonka srdíčka, kterou si inzerát dáte mezi oblíbené, po otevření inzerátu tuto možnost najdete vpravo nahoře, pak můžete ve svém profilu v oblíbených inzerátech sledovat, co se s daným inzerátem děje. Pokud je inzerát smazán, tak už přes něj není možné dárce kontaktovat. Dárce si sám vybere, komu inzerovanou věc daruje a to nejen zde. Mnoho dárců současně inzeruje i na jiných serverech, tak je možné, že věc darují někomu z jiného serveru, pak není vidět nový majitel věci. Pokud si s něčím nebudete vědět rady, nebojte se zeptat, jak vidíte, ostatní Vám rádi poradí, i když se u toho občas pohádají. To víte, jsme jen lidé a každý má své mouchy.

Moše 49 před 6 roky

Bez urážky Moniko, snažíte se Mrs. Evu obhajovat - "...jistě svou reakci nemyslela zle...", ale ten její "vypíchnutý a citovaný jízlivý, ale hlavně "podnětný" příspěvek, by viděl i Stevie Wonder...