Osobně se k darování stavím tak, že nereaguji na reakce typu: "beru", "mám zájem", "chci to", "pošlete prosím..." a podobné. Občas se setkám s ukřivděnou/pobouřenou reakcí, že jsem nevybral prvního v pořadí, ale to už patří k věci a nemám s tím problém. Když se dohodnu se zájemcem (zpravidla pošta, díky mému bydlišti), tak věc pošlu a dál se nezajímám, co s ní příjemce provede. I kdyby jí prodal, tak se tím nezabývám. Já za ní nic nechtěl, takže jsem spokojený, že za ní nic nemám. On mi dostatečně zdůvodnil, proč jí chce, a pokud ve zdůvodnění třeba lhal, je to jeho kaňka...
Z pozice příjemce vždy napíšu, proč věc chci. Když plánuji, že věc dále daruji (např. po opravě, zprovoznění, seřízení apod.) tak to rovnou napíšu. Neměl jsem doposud žádný problém, snad jen s výjimkou jediné reakce na můj Nickname, ale to je vlastně také v pořádku, každý se na svět díváme svou vlastní optikou a co jednoho těší, druhého zlobí…
Obecně jsem přesvědčený, že slušnost a vstřícnost je nejlepší způsob jak s druhými vyjít (nejen zde). A to i přesto, že je dost těch, kteří tyto způsoby chování považují za handicap, slabost, nedostatek které je možno ba dokonce nutno využít.
Hezký den…