Další webovky jako tato?

Diskuze » Potřebuju poradit

eglem (autor tématu) 2 před 2 roky

Např. někdo mi doporučil, ať udám knihy, co nechtěli v antikvariátu, do Knihobotu - byla tam i možnost, ať si společnost nechá výdělek, na podporu jejich projektu, což mi přišlo super.

Nějaké další aktivní webovky, kde lze dát věci zpět do koloběhu, aby se nevyhazovaly?

Darja Dvořáčková 22 před 2 roky

https://www.darujizaodvoz.cz/

Vím jen o této ještě . Pak to jde i na bazoš , Sbazar

Akela 625 před 2 roky

nevyhazujto

Ondřej Beránek 112 před 2 roky

Sekce "do 150" na nyxu je to ale dost uzavrena komunita. Nicmene tam diky tomu nejsou wohnouti jako tady

Martina 131 před 2 roky

Něco také pro Dámy děkujeme: https://www.genesis-eshop.cz/eko-vyzva

archipatelin 27 před 2 roky

Ale v antikvariátech je to zrádné, ne každý antikvariátník je odborník na knihy. V antikvariátech jsem často, v podstatě vlezu skoro do každého, který potkám, jsem takový typický knihohraboš. A jednou jsem viděl, jak antikvariátník od prodávajího odkoupil jen tu nejlevnější knihu a ty ostatní opravdu cenné a drahé knihy odmítl. Tohle konkrétně jsem viděl v jednom antikvariátu na Praze 2.

eglem (autor tématu) 2 před 2 roky

@archipatelin Do antikvariátu jsem zavítala nedávno, abych tam nechala nějaké knihy. Prý se striktně řídí poptávkou/hodnotou na trhu, anebo co to tam konkrétně v PC měli za data...
Docela mě překvapilo, že údajně ty "kreativní deníky" vůbec nefrčí... Měla jsem ji také úplně novou.

Vyzkoušejte alespoň dva antikvariáty, nebo i tři. Chápu, že knihy jsou težké, ale v prípadě cenných knih může být rozdíl ve výkupu i několik tisíc.
Z vlastní praxe v Praze, v antikvariátu Kozákové nabídka 1600, v Podzemním 4000. To už stojí za ten pokus.

docktor 1 před 2 roky

pro archipatelin. To ze jsi v antikvariatu nekolikrat do mesice z tebe fakt nedela obchodnika. Vis, vykoupit knihu ktera je drahá, tedy se prodává třeba za 1500 Kč za cenu 1000 s tím že nez ji nekdo koupí za rok? Takže máš třeba 300 000 Kč v super knihách drahých, super Nebo vykoupit knižku za 50 Kč s tim že ji prodáš do týdne za 120 Kč a takových knizek udelas za měsic 1000ks? On i ten antikvariar by rad neco snedl a zaplatil najem, chapes?

V případě který jsem zažil, se jednalo čistě o neznalost antikvariátníka. Proto o tom mluví.

*mluvím

JiRiZi 29 před 2 roky

Souhlas s @Docktor.
Řešil jsem s jedním sympatickým antikvářem pozůstalost - mraky knih, dobrých knih, ale já to neměl šanci všechno někam dát. Nechtěl jsem to jen tak vyhodit. Výběr jsem plně nechal na něm - a prostě šel systematicky po tom, kde věděl, že je dobrá šance to udat. U pár knížek mi vysloveně říkal: Tohle je skvělá věc. Ale třeba konkrétně téhle mám v krámě šest kusů, a rok si nikdo nekoupil ani jednu...
Těžké časy, nestíháme moc číst, aspoň někteří...

muninekedit 1 před 2 roky

Konkrétně na udání knih zdarma mám dobrou zkušenost s knihobudkami. Jsou na každém rohu, stačí jen hledat. Všechno vždy zmizelo a nic jsem nemusela vyhazovat Bohužel se člověk musí vydat z domu, ale je to rychlejší, než vše fotit, dávat na web a pak si ještě sáhodlouze dopisovat s případnými zájemci o vyzvednutí.