Další webovky jako tato?

Diskuze » Potřebuju poradit

eglem (autor tématu) 2 před rokem

Např. někdo mi doporučil, ať udám knihy, co nechtěli v antikvariátu, do Knihobotu - byla tam i možnost, ať si společnost nechá výdělek, na podporu jejich projektu, což mi přišlo super.

Nějaké další aktivní webovky, kde lze dát věci zpět do koloběhu, aby se nevyhazovaly?

Darja Dvořáčková 22 před rokem

https://www.darujizaodvoz.cz/



Vím jen o této ještě . Pak to jde i na bazoš , Sbazar

Akela 588 před rokem

nevyhazujto

Ondřej Beránek 95 před rokem

Sekce "do 150" na nyxu je to ale dost uzavrena komunita. Nicmene tam diky tomu nejsou wohnouti jako tady

Martina 131 před rokem

Něco také pro Dámy děkujeme: https://www.genesis-eshop.cz/eko-vyzva

archipatelin 25 před rokem

Ale v antikvariátech je to zrádné, ne každý antikvariátník je odborník na knihy. V antikvariátech jsem často, v podstatě vlezu skoro do každého, který potkám, jsem takový typický knihohraboš. A jednou jsem viděl, jak antikvariátník od prodávajího odkoupil jen tu nejlevnější knihu a ty ostatní opravdu cenné a drahé knihy odmítl. Tohle konkrétně jsem viděl v jednom antikvariátu na Praze 2.

eglem (autor tématu) 2 před rokem

@archipatelin Do antikvariátu jsem zavítala nedávno, abych tam nechala nějaké knihy. Prý se striktně řídí poptávkou/hodnotou na trhu, anebo co to tam konkrétně v PC měli za data...
Docela mě překvapilo, že údajně ty "kreativní deníky" vůbec nefrčí... Měla jsem ji také úplně novou.

archipatelin 25 před rokem

Vyzkoušejte alespoň dva antikvariáty, nebo i tři. Chápu, že knihy jsou težké, ale v prípadě cenných knih může být rozdíl ve výkupu i několik tisíc.
Z vlastní praxe v Praze, v antikvariátu Kozákové nabídka 1600, v Podzemním 4000. To už stojí za ten pokus.

docktor 1 před rokem

pro archipatelin. To ze jsi v antikvariatu nekolikrat do mesice z tebe fakt nedela obchodnika. Vis, vykoupit knihu ktera je drahá, tedy se prodává třeba za 1500 Kč za cenu 1000 s tím že nez ji nekdo koupí za rok? Takže máš třeba 300 000 Kč v super knihách drahých, super Nebo vykoupit knižku za 50 Kč s tim že ji prodáš do týdne za 120 Kč a takových knizek udelas za měsic 1000ks? On i ten antikvariar by rad neco snedl a zaplatil najem, chapes?

archipatelin 25 před rokem

V případě který jsem zažil, se jednalo čistě o neznalost antikvariátníka. Proto o tom mluví.

archipatelin 25 před rokem

*mluvím

JiRiZi 27 před rokem

Souhlas s @Docktor.
Řešil jsem s jedním sympatickým antikvářem pozůstalost - mraky knih, dobrých knih, ale já to neměl šanci všechno někam dát. Nechtěl jsem to jen tak vyhodit. Výběr jsem plně nechal na něm - a prostě šel systematicky po tom, kde věděl, že je dobrá šance to udat. U pár knížek mi vysloveně říkal: Tohle je skvělá věc. Ale třeba konkrétně téhle mám v krámě šest kusů, a rok si nikdo nekoupil ani jednu...
Těžké časy, nestíháme moc číst, aspoň někteří...

muninekedit 1 před rokem

Konkrétně na udání knih zdarma mám dobrou zkušenost s knihobudkami. Jsou na každém rohu, stačí jen hledat. Všechno vždy zmizelo a nic jsem nemusela vyhazovat Bohužel se člověk musí vydat z domu, ale je to rychlejší, než vše fotit, dávat na web a pak si ještě sáhodlouze dopisovat s případnými zájemci o vyzvednutí.