tato paní již podruhé projevila zájem o věco, kterou jsem inzeroval. Opět znova nastal velký problém při domluvě předání. Jako již prvně. Paní má totiž za to, že když něco chce, tak ji to dotyčný, který danou věc daruje, ještě doveze. I já jsem reagoval shodou okolností na věc, kterou inzerovala ona, nicméně věc již darovala někomu jinému. V době, kdy jsem to ještě nevěděl, jsem souhlasil s tím, že si věci můžeme vyměnit na místě podle toho, jak to chtěla ona. Paní Michaela má za to, že i přes to, že už danou věc nemá, bych já investoval svůj čas a cestování po Praze abych ji předal to, co chtěla ode mě. Paní to přijde naprosto normální a v pořádu a nevidí problém v tom, že ji bude někdo vozit něco někam, kam si ona sama určí. Každopdáně její reakce na to, že na ipák nepojedu, byla opět vzpupného charakteru. Z prvu tedy odepsala, že ona nemůže zajíždět na Petřiny a že mám navrhnout něco na půl cesty. Načež jsem ji odepsal, že pokud něco chce, musí si pro to udělat čas a podmínky a že nebudu investovat svůj čas do cestování po Praze abych ji něco předal, když to chce ona. Následně odpověděla, že za mou nepříjemností je to, že moje darovaná věc a její darovaná věc není na stejné úrovni (absolutně nerozumím tomu, proč to srovnávat - jde pouze o předání věci, nikoliv o jejich hodnotu). Na to konto už jsem poměrně vytočný odepsal, že by bylo vhodné aby si udělala revizi svého chování a očekávání vzhledem k jejímu věku (odhaduji na 45-55 let).
Následovala odpověd od paní: "Aha, a ještě chudý duchem...Čemu jste nerozuměl na větě "už mi prosím nepište"?
)
Je to jen řečnická otázka - neočekávám a ani si nepřeji odpověď. Leda, že byste se opět chtěl ponižovat psaním, o které nestojím, to by byla ovšem veliká ubohost..."
Doplním ještě, že první reakce na inzerát přišla od paní 31.8. - reagoval jsem až 9.9. protože jsme řešili vážné zdravotní problémy v rodině. Napsal jsem paní číslo a ať se ozve. Paní Michaela se ozvala den před odjezdem na dovolenou a dožadovala se předání. Na čež jsem ji řekl, že přes ipák nemám cestu a v nejbližší době ani neplánuji a že je možné si věc vyzvednout na sídlišti Petřiny. V ten moment reagovala podrážděně, že to nemůže stihnout, že toho má strašně moc apod. A teď pozor! A že já jsem se jí ozval až po 9 dnech! Názor si udělejte sami.
Na druhou stranu, paní, která je o berlích a bydlí v 6. patře bez výtahu, je schopna sejít dolů a ještě se hrozně omlouvá, že mě tahala ke svému baráku. Paní ale předem poprosila, že z důvodu imobility nemůže moc nikam jezdit. To je v pořádku a není v tom problém. Nehledě na to, že jsem to měl po cestě. Ale když taková paní, je schopná slézt těch 6 pater dolů a pak se škrábat nahoru a ještě se omlouvat, přijde mi chování paní Miachaely v kontrastu s touto paní opravdu prasácké, nelidské a egocentrické. Omlouvám se za ty výrazy, ale opravdu toto jinak popsat nejde.
Vzhledem k tomu, že problém s vyjadřováním a požadavky této paní je opakovaný, bylo by dobré, aby se to tady vědělo.