helena
42
před 2 roky
Možný podezřelý člověk: Ozval se mi pán Oldřich Neumann (vložil jen 1 inzerát, nic ale ve výsledku nedaroval, a nic nezískal). Na mé nabídky květin ze zahrádky mi napsal toto:
"Dobrý den a mám zájem o váš produkt.
Tak se prosím ozvěte, kdy ho mohu vzít.
Zdraví Olda z Prahy 2"
Což už je velmi podezřele psaná zpráva, nicméně jsem pánovi odpověděla (adresa a možný termín převzetí) na jeden inzerát, na ostatní jsem mu dala rezervaci a napsala ANO, jeho odpověď:
"Dobrý den,
odpověď ANO nic neřeší, napište prosím ideálně na whatsapp 775xxxxxx nebo na email: o.neumann@xxxxxx.cz kdy a kde to mohu převzít.
Děkuji a s pozdravem Olda Neumann" (telefon a email jsem umazala)
Pánovi jsem napsala, že info o převzetí je napsáno v mém profilu, navíc jsem mu to napsala i v odpovědi na jeden z inzerátů, a hlavně jsem mu napsala, že s ním přes WhatsApp a email komunikovat nebudu. 2 dny nic, pak napsal, že už nemá zájem.
Dle mého přinejmenším podivné jednání. Tohle tlačení lidí do WhatsAppu nebo na maily je v kontextu různých druhů podvodných jednání (viz výše) přinejmenším podezřelé. Zvlášť, když si uvědomíte, že i tento web má aplikaci, tak proč jít na jinou aplikaci? Tak raději varuji.