Chystáme VšezaOdvoz Premium - pojďte nám říct, co by podle vás mělo umět. Zabere to jen 2 minuty. Jdu na to.

POZOR Marika Janáková POZOR

Diskuze » Negativní příhody

Akela (autor tématu) 616 před 2 roky

Dnes se mě ozvala tato osoba zaregistrovaná dnešního dne a ozvala se na doslova prkotinku - citace Dobrý den! Doufám, že váš inzerát je aktuální Chtěla bych si objednat přes DPD Bydlím v Opava, Česká 1161/25 . Hned mě napadlo, že je to podvod.Zkusila jsem si ověřit adresu na google mapách a samozřejmě žádná taková ulice s tímto číslem v Opavě není. Jak je vidno už se to množí i zde nejen na Bazoši a Sbazaru kde tito podvodníci stále operují s tím, aby získali přístupy k účtům. Věc váží zhruba 70 gramů a ona si to chce nechat poslat DPD?

Eva 13 před 2 roky

Zdravím,taky mně napsala,jasný podvod.

Mrkla jsem i na Facebook je tam,ale přátelé jsou steného ražení snad Poláci. Zamořený i F.

JiRiZi 29 před 2 roky

už i tady? Ach jo...

Věra Č. 17 před 2 roky

Adresu jsem v Opavě sice našla, ale přes DPD to většinou podvody bývají, dotyčný se ani nepodepíše. Když člověk napíše, že pošle přes Zásilkovnu, už se neozvou.

Ondřej Beránek 111 před 2 roky

At si klidne posle kdyz si ho sam zaplati. v cem spatrujete problem ?

Problém je ten, že chtějí přístup na váš účet a o tom to je. Vy jste se s tím ještě nesetkal? Na bazarech je to běžné. Ozve se na nějakou levnou věc, napíše že si to sám zařídí a že si to u vás dopravce vyzvedne. Jenžer to má právě ten háček,že vás balamutí s tím,že mu dáte přístup do bankovního účtu. Už jste viděl třeba,že si kvůli krabičce od sirek někdo objednává DPD

Renata 7 před 2 roky

Zdravím, taky se mi včera ozvala. Chtěla poslat přes dpd dívčí kraťasy,tak jsem ji hned odpinkla do archivu.
Je to mazec!!!

Ondřej Beránek 111 před 2 roky

ja myslim ze na tyhle vykuky je treba reagovat nejakou naprosto nahodnou vetou a plytvat jejich casem.

archipatelin 27 před 2 roky

Vzhledem k tomu, ze tito "vykukove" pouzivaji AI chatbot, je pouziti nahodnych vet ztratou pouze Vaseho casu, pane Beranku ...

Jana82 3 před 2 roky

To je hrozný...

helena 42 před 2 roky

Taky jsem se s tím setkala na bazoši, akorát že "paní" reagovala na dražší věc. A přesně, jen poslat přes DPD (přes Zásilkovnu nebo Balíkovnu ani náhodou, a poslat peníze z účtu na účet taky z nějakého záhadného důvodu nejde), dokonce mi poslali fejkovou fotku - návod, jak na to, abych přes to DPD dostala peníze - s logem DPD a všechno. Takže si na ně fakt dávejte pozor.

Podobná zkušenost x krát jak na Sbazaru tak na Bazoši. Naposled docela věrohodná paní se středním jménem Yousef měla zájem o nabídku. Posílám Zásilkovnou tak jsme to domlouvaly. Ona že to mám poslat na adresu Tiptrans snad Příbram a že oni jí to odtamtud dovezou, pozor do Irska. Mrkla jsem na web a bylo to snad jen překladiště s ne moc dobrým hodnocením. Ovšem chtěla abych kód poslala tomu Tiptransu což nejde ten dám přece na balík do zásilkovny. Tak jsem jí to vysvětlila ona mě a jak Helena píše přišel i návod. Ovšem uskutečnit to s tím kódem prostě nešlo a ještě k tomu bylo dražší poštovné. Peníze poslala a bylo třeba doplatit, rozhodnutí jsem nechala na ní. Dodnes se neozvala a už to bude skoro měsíc a ani nechce peníze zpět.Divné že by novinka - pošlu pár korun a když prodělám nevadí?

helena 42 před 2 roky

dobrý večer, tak k těmto lidem patří určitě i osoba pod zkratkou Muf, taky něco strašně chtěla, pak neměla čas si přijít a chtěla poslat peníze dopředu na účet atd, jakmile jsem napsala ať ona pošle kod, tak ticho po pěšině, takže na MUFA nereagovat

Admin Petr 253 před 2 roky

Díky za nahlášení, uživatelku jsme zablokovali

helena 42 před 2 roky

Možný podezřelý člověk: Ozval se mi pán Oldřich Neumann (vložil jen 1 inzerát, nic ale ve výsledku nedaroval, a nic nezískal). Na mé nabídky květin ze zahrádky mi napsal toto:
"Dobrý den a mám zájem o váš produkt.
Tak se prosím ozvěte, kdy ho mohu vzít.
Zdraví Olda z Prahy 2"
Což už je velmi podezřele psaná zpráva, nicméně jsem pánovi odpověděla (adresa a možný termín převzetí) na jeden inzerát, na ostatní jsem mu dala rezervaci a napsala ANO, jeho odpověď:
"Dobrý den,
odpověď ANO nic neřeší, napište prosím ideálně na whatsapp 775xxxxxx nebo na email: o.neumann@xxxxxx.cz kdy a kde to mohu převzít.
Děkuji a s pozdravem Olda Neumann" (telefon a email jsem umazala)
Pánovi jsem napsala, že info o převzetí je napsáno v mém profilu, navíc jsem mu to napsala i v odpovědi na jeden z inzerátů, a hlavně jsem mu napsala, že s ním přes WhatsApp a email komunikovat nebudu. 2 dny nic, pak napsal, že už nemá zájem.
Dle mého přinejmenším podivné jednání. Tohle tlačení lidí do WhatsAppu nebo na maily je v kontextu různých druhů podvodných jednání (viz výše) přinejmenším podezřelé. Zvlášť, když si uvědomíte, že i tento web má aplikaci, tak proč jít na jinou aplikaci? Tak raději varuji.

Alzbeta 9 před 2 roky

Napsal i mně stejnou zprávu, jsem občas naivní a nedám si pozor, tak jsem mu napsala na email a řekl, že se ozve. Ale zatím nic, tak jsem to dál neřešila. Ale souhlasím, že už první zpráva se mi zdála strojově podivná (produkt? bylinky?). A když jsem mu zde napsala, kdy je možné vyzvednutí, dále psal kdy a kde, tedy jako by zprávu ani nečetl.

Josef Lišák Turek 70 před 2 roky

Můžou být tisíckrát profláklí a stejně se vždy najde blbec, co jim sedne na lep a ty údaje o kartě jim tam zadá... Není problém si zakoupit novou předplacenku, z následného podvodu se jim to mnohonásobně vrátí. Taky freemail, tak hojně využívaný, není problém vytvořit. Fake profilů je plná zadel... Bohužel uživatelé jsou nezkušení, neinformovaní a obvykle příliš důvěřiví.