Profil pouze se získanými předměty

Diskuze » Negativní příhody

HaLenka (autor tématu) 4 před 2 roky

Ráda bych se zeptala, zda vám nevadí, že má někdo profil pouze se získanými předměty a nikdy nic nedaroval? Pokud je to pár kousků, je to ok, ale např. dnes psal nějaký pan Marek. 170 získaných předmětů, 0 darovaných a inzerovaných, je zde 2 roky. tak nevím jestli si tady z toho někteří nedělají business...

Astor 12 před 2 roky

Člověk je z toho někdy až překvapený kolik toho lidi berou stále a pořád a nedarují ani jednu věc. Je jich tady hodně. Nejlepší na tom je to,že doma nejspíš vůbec nic nemají protože se jim vše hodí a pokud to bude ve více vyhotoveních /sbírka stolů, lednic,praček, postelí, sedaček, židlí, TV, hodin a kočárků atd./tak ještě lépe. Jojo dělají si z toho i to co píšete bohužel,ale mají tu i dost zastánců.

Aneta 1 před 2 roky

Úpřimně se mi to taky nelíbí, protože obvykle i když bych já něco chtěla, tak je to okamžitě pryč nebo rezervované, právě lidmi, kteří přijdou a vezmou vše. Nicméně i já jsem pár věcí takto darovala, protože jsem se koukla pozdě na statistiku

Akela 588 před 2 roky

Naprostý souhlas

kjama 13 před 2 roky

Já si spíš říkám, že ti lidé tomu věnují tolik času, stráví tak dlouho na cestě, hledáním a klikáním, zprávami, že jim vlastně vůbec nezávidím. Tolik času, který bych mohla věnovat sobě, či drahým a oni ho nemají. Takže sem tam i dám.
Jasně, pokud dávám hodnotnější věc, tak lustruju. Pak si vybírám a hodně.
Teď mi ale dost píšou prázdné profily, nebo profily, kterým během komunikace přibudou dva/tři bany a několik negativů. Asi mám štěstí i na lidi s milionem profilů.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

Take jsem si to myslel. Ale pak jsem tu potkal pani Akelu a zjistil jsem ze pocet darovanych kravin neni meritkem kvality cloveka.

Stejne tak ani pocet obdrzenych veci. Nekteri proste ryji hubou v zemi porad. Ale abych tak parafrazoval Bibli "kdo jsme abychom soudili?"
Pokud nekdo obchoduje s vecmi zdarma, ma sakra tvrdej chleba.

Muj nazor.

Akela 588 před 2 roky

Buďte tak laskav a nenavážejte se do mě a hlavně si mě neberte do úst. Ryjete co tu jste úplně do všeho. Osobně se neznáme tak si to nedovolujte. Pokud máte pocit cituji, že daruji kraviny, tak si toho laskavě nevšímejte. Zde se nedávají luxusní věci,ale věci, které možná někdo další upotřebí. Vše za odvoz což znamená vše.... Asi jste dost nešťastný člověk,že se do všeho navážíte. Možná by bylo dobré prolustrovat si úplně všechny registrované osoby a prohlédnout si co vše dávají, určitě by vám to zabralo několik let času a byl by zde od vás klid. A hlavně byl byste opravdu překvapen.

Aluska 8 před 2 roky

Myslím si, že je úplně jedno, kdo co dává nebo bere a jestli z toho má někdo byznys, nebo ne. Všechny ty věci jistě nějakým způsobem najdou využití a neskončí v popelnici. O tom je celý tento web.

Aluska 8 před 2 roky

Sama jsem získala jednu věc, kterou jsem opravdu potřebovala, zato jsem darovala cca 200 věcí, které bych při stěhování jinak vyhodila.

Aluska 8 před 2 roky

Mě vždycky mrzí jenom to, když o moje věci nikdo neprojeví zájem nebo slíbí, že si pro ně přijde, a pak si to rozmyslí. S těžkým srdcem je pak hážu do popelnice nebo dávám do sklepa s vírou, že se nakonec nějaký nový majitel najde.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

Akela, preji vam pekny den

Eva H. 3 před 2 roky

je to taky trochu sporné, protože já jsem například inzerovala už 34 věcí ale prostě si pro ně nikdo nepřišel, nebo se nelíbily, nebo je dávám na víc inzertních portálů a dám to jinde a vypadá to, že jsem si vzala 3 věci a darovala pouze jednu. takže bych to asi úplně neodsuzovala.

p.s 12 před 2 roky

@Eva H. --- to buďte v klidu, v profilu je to přece rozdělené na darované, nepředané a získané (a pochopitelně ještě aktivní) a každý to tam vidí. Já mám taky nejvíc nepředaných, protože pokud se chci něčeho zbavit, dávám to i na sbazar, bazoš a darujizaodvoz a všechny tři mají výrazně větší "průtok" (dost věcí sem vlastně ani nedávám). Tady mají někteří pifku na ty, co nenabízeli nikdy nic (nebo mátový čaj ), ale naopak jsou velmi shánčliví, to ale zjevně není Váš případ. (A ovšem ano, šlo by tu kategorii nepředané nafixlovat, že by někdo sestavil inzeráty a hned je zase zrušil. )

HaLenka (autor tématu) 4 před 2 roky

Ano ano, ne každý má tolik věcí, aby mohl rozdávat. Nebo se stane, že darujete na jiném webu a tady se to jen smázne. Paní Akely se musím zastat, já tady také měla jen hlouposti co nešly prodat. Hlavní je, že ty věci najdou uplatnění a neskončí někde ve spalovně.

Akela 588 před 2 roky

Lenko H. děkuji za zastání,ale darovala jsem přes 5 tisíc věcí a nebyly to hlouposti. Příp. si každý může přečíst je to v profilu vše vypsané.

Aa 8 před 2 roky

Naprosto souhlasím s uživatelem Aluska. Jde o to, aby věci neskončily ve spalovně, když ještě mohou někomu posloužit. Myslela jsem, že takový původně byl záměr tohoto webu. Vše za odvoz. Že jedinou podmínkou je, že si obdarovaný věc vyzvedne. Dobře mi tak, nemám být zvědavá a číst komentáře.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

Aa: tak to presne je. Darovani za ucelem nevyhozeni.

Petr 1 před 2 roky

Zkoušel jsem několikrát přidat inzerát a vždy to skončilo nějakou technickou chybou...
Takže i to může být důvod k pasivitě (na tomto portálu)

Akela 588 před 2 roky

Jsem tu 6 let a ještě se mi nestalo, že by to nefungovalo, chyba bude nejspíš u vás.

ko92 1 před 2 roky

Technicka chyba je to rozhodne mentalita hodne lidi. Ja rozhodne vybiram jen lidi s dobrym profilem.

NoxArt 6 před 2 roky

Ano, dostal jsem také sérii poptávek - plošně na vše co jsem ten den vystavil, od profilu co měl 300 získaných předmětů, 0 darovaných, lokaci nevyplněnou a chtěl to poštou i když v popisku je za odvoz. Na jedné straně by mohlo být jedno kdo to bere, na druhé straně toto mi fakt přijde trochu podivné a radši to dám někomu, kde odhadnu větší šanci, že danou věc fakt potřebuje

Akela 588 před 2 roky

Jaroslav M. 2 před rokem

Ahojte

Podobné príspevky sa tu riešia pomerne často a dovoľte mi, aby som pridal i svoj pohľad na vec.

Každý kto tu ponúka nejakú vec tak robí preto, lebo sa sám rozhodol:
rozhodol sa, že tú vec už nepotrebuje a chce ju dať ďalej,
zároveň sa rozhodol, že za tú vec nič nechce a dá ju zadarmo.

Keby daná osoba za vec niečo chcela, tak má slobodnú vôľu to inzerovať na inzertných serveroch a pýtať za to zaplatené.

Podkatorí si tu naopak tento server mýslia so sberným dvorom a vidia v tom ľahkú príležitosť ako sa "zbaviť odpadu" tým, že ho niekomu darujú.

Pohľadov na vec je mnoho a každý ho má iný.

Ja si myslím, že je vo výsledku jedno či daná osoba má v profile len získané predmety a nie darované. Podľa toho sa vôbec nedá určiť aký človek je, ako tie veci využíva a už vôbec nie, či si s nimi "robí business". "Robiť s nimi business" môžete aj vy, sami to môžete inzerovať inde.

Kľudne ten profil môže byť nejaká organizácia ktorá ďalej pomáha iným (príklad).

Podstatné je, že to predsa daná osoba vie nejak využiť, keď to už nám prekáža a nepotrebujeme to a nevytvorí sa odpad.

Taktiež sa občas udivujem nad tým ako niekto rieši to, že daroval a nedostal hodnotenie. Tak ide o to aby niekto ďalej využil pre mňa už nepotrebnú vec alebo o nejaké súperenie v počte komentárov?

Ondřej Beránek 95 před rokem

Zebricky a body jsou vysoce navykove. (stejne jako like na facebooku nebo srdica na instagramu) proto to delaji.