Zaklínadlo - není podmínkou

Diskuze » Negativní příhody

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

Hodně se tu rozšířila vyčůranost lidí, kteří sice věc dávají za odvoz,ale když jim nevyšel požadavek na odměnu, kterou na lidech vymáhají přímo u nabídky,hezky si to dají do profilu aby to náhodou nebylo vidět. A tam darujte to a ono, nejlépe to co si přesně určím a myslí si,že vše krásně obešli. Jednou je heslo tohoto webu, že věci jsou zadarmo a za odvoz, tak proč se to nedodržuje? Musíte lidi tak hamounit, že vám je líto něco darovat opravdu jen zadarmo? Pokud se tu nedodržují pravidla ztrácí tento web bohužel svůj smysl. Jednou je to v pravidlech, tak to máte dodržovat. Pokud vám někdo z vděčnosti něco sám o sobě donese je to na slušnosti,ale slušnost odchází s tím když za každou věc něco vyžadujete. Měli byste tedy odejít a dávat věci např. na nevyhazuj to kde se i prodává !

Nazca 12 před 2 roky

".. Musíte lidi tak hamounit, že vám je líto něco darovat opravdu jen zadarmo? .."
----------- Klid, pane. Snad už jste vychladl..
Tvrdit, že je někomu líto dát dar je zcestné a nesmysl.
Nic není tak horké, jak se zdá.

Setkala jsem se s nabídkou, kdy hodný dárce nabízel velké množství dlaždic na zahradu (nové by v tomto stavu stály nejmíň 7000,- Kč) a předem požádal o MALOU hořkou čokoládu, protože nejí mléčnou.

Jedna paní inzerovala ve velmi dobrém stavu stůl, lavici a 6 židlí a do inzerátu napsala, že by poprosila nenosit sladkosti, že díky nemoci nemůže a že prosí o poděkování ve formě: 10x pohlednici Prahy!!

Dala jsem jednomu pánovi z těchto stránek cca 300 kg oblečení pro dětský domov a nepřinesl mi nic. Pak mi sám dodatečně v sms zprávě slíbil 1x Kinder vajíčko a zajímal se, kdy bude další zboží..

Takže, uklidněte se, prosím. Myslím, že dárci na těchto stránkách dělají dost a dost pro jiné. A věřím, že ani jeden z nich není "hamoun".

Věřím, že už Vám to došlo.
S pozdravem, Lenka.
-------------------------------------------------
P.S.: Kolik jste toho (použiji Váš termín: vyčůraně) přijal
nebo daroval Vy?

Keller 3 před 2 roky

Dala jsem věci ze dvou zlikvidovaných obchodů na tento portál - napsala jsem, že by nás potěšilo 1chlazené kuře pro našeho mazlíčka - věci byly úplně nové, většinou ještě zabalené. Jeden pán si na vše ťuknul a pak mně dal instrukce - jak a do čeho to mám zabalit a poslat mu to všechno, aby to došlo v pořádku. Také se neřadím do hamounů, ale mám nyní jen osobní odběr a nikdo nic nechce, přeci nepojede pro nové věci. Zuzana

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

pro Nazca, asi jste nepochopila co jsem psal. Mluvím o lidech kteří neumějí darovat věci bez toho,že by za to něco nechtěli. Pokud dávají věci, které jsou cenově vysoké nemusí je dávat za odvoz,ale mohou je klidně prodat na bazaru. To je právě ten rozdíl. To,že jsem daroval nebo nedaroval není podstatné, dnes a denně tu vidím spoustu lidí co nikdy nic nedali a jen berou tak se musíte obrátit na ně a ne kritizovat mě. Závěr pokud něco dávám zadarmo tak to má být zadarmo a basta.Pokud za věci které sama darujete nic nežádáte tak je to ok, pokud ano je tento člověk prostě a jednoduše hamoun. Pokud jste to první tak nebuďte vztahovačná o vás řeč nebyla.

p.s 12 před 2 roky

Taky jsem vůbec nepochopil, co jste psal. Jen jsem se teda taky podíval na ten několikastránkový seznam "získané" a na tu krabičku mátového čaje z Lidlu v "darované". Ale asi nad tím mávnu rukou, že některým lidem se člověk nezavděčí, kdyby se na hlavu stavěl, protože jinak by se člověk musel málem stydět, že si dovolí tady něco nabízet. Ale je pravda, že nejste sám, jiní zase mají pocit, že pokud někdo něco nabízí zdarma na serveru, co má ve jménu "za odvoz", že to znamená, že jim to jakože já odvezu, kam si oni řeknou, nebo teda v horším případě zajistím přepravou nějakou jinou cestou, jinak se tváří dost kysele, co by mi to jako udělalo. Fakt legrace s lidma... Já třeba nechci prodávat na sbazaru, m.j. i právě proto, že pak mají lidi ještě víc pocit, že si můžou vymýšlet, kam bych jim to mohl dopravit ap., a být nevrlí, když k tomu nejevím ochotu, protože nejdál, kam jsem ochoten ty věci přepravovat, je popelnice před domem, příp. ekodvůr. Mám pro všechny takové lidi jako Vy jednoduchou radu: pokud Vám to tu nevyhovuje, zkrátka se sem neobtěžujte.

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

3. Na Serveru je zakázaná inzerce, která:

není formou za odvoz či inzeruje zboží, jež není zdarma; nesplňuje technické požadavky Provozovatele;

Tak pokud ani tomuto nerozumíte..... tak si přečtěte pravidla.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

velmi rad bych poukazal na to ze predmetem te diskuse je to ze cele to pravidlo je neucinne. Schvalne, si odovezte na to fnukani "nebo co ?" no nebo nic. a protoze nic tak to lidi delaj. tak je to.

p.s 12 před 2 roky

Furt to nechápu a furt si myslím, že odejít na "nevyhazuj to" (nebo kam to tu lidi posíláte) může ten, komu to tu nevyhovuje. Určitě to bude mnohem lepší, než se tu na lidi rozkřikovat o hamounství. Pokud máte podezření na porušení pravidel, můžete upozornit daného uživatele, když to nezabere, můžete jej nahlásit správcům. Nekonkrétní vypisování na diskusích nevyřeší určitě nic. Zkuste třeba nahlásit tuhle Nazcu, že má v profilu, že u věcí přes 10 kilo ocení bezvýznamnou drobnost jako pozornost. Uvidíte, jestli ji správci zablokují, nebo jestli si pomyslí, že jste [censored]. Když píšete, "že jsem daroval nebo nedaroval není podstatné", je to velký omyl. Takovýto server funguje hlavně díky lidem, co něco nabízejí, nikoli díky těm, co jen berou, i když těm prvním začnou nadávat do hamounů. Pokud někdo jen bere, nic proti tomu samo o sobě, ale aby se tu pak rozkřikoval, to bych si fakt vyprosil. Pokud totiž někdo jen bere, chybí mu dost podstatná část zkušenosti s takovýmto serverem: zná jen, že si někam přijede pro nějakou věc, o kterou stojí, a dostane ji zdarma. Z druhé strany je ten pohled trochu jiný: musíte věc rozumně nafotit, fotky dostat do počítače, vytvořit inzerát, rozumně věc popsat, nezřídka zareaguje hromada lidí, člověk se s nimi snaží domluvit, no a oni v různých fázích komunikace přestávají reagovat (samozřejmě včetně toho, že se už domluví na konkrétní čas a nepřijdou), ale nevíte, jestli zrovna fakt nemohli odpovědět, nebo ztratili zájem, atd. atp., no a nakonec je slušnost obeslat ty, na které se nedostalo, že teda věc už je pryč, zkrátka oproti hození do popelnice hromada času a úsilí. A za to všechno třeba tuhle Nazca ocení ve výjimečných případech, kdy navíc ještě k tomu všemu jde o nějakou těžkou věc, náročnější na manipulaci, malou drobnost. A přesto se tu vyskytnou uživatelé, kteří se začnou rozkřikovat o hamounství a pravidlech. No já mám zcela jasno, kdo by měl odejít na nevyhazuj to.

Ivana Jank 117 před 2 roky

Souhlasim s p.s. Sama za veci nepozaduji nic mimo toho, aby si řádně precetli muj profil a dle nej vyzvedavali. A dokolecka se opakuje, ze pisi ,,prijdu dopoledne" ( takze pro mne ztrata meho casu, kdy je musim upozornit na profil) nebo rovnou volaji, ze jsou u mne a ja tu nejsem. Fakz uz me vic nez pozadavek na cokoladu urazi to, ze si ti lide, jak pise p.s. jedou jen vec vyzvednout , nevidi tu praci s darovanim a nestojim jim za to, venovat mi minutu a precist si muj profil!!!!!!
A vadi me, kdyz mi rovnou nekdo neco nabizi - pokud prijde a prinese mi treba ovoce, domaci marmeladu apod, neurazim se, sama take vetsinou neco nosim, ale aby byl predem zvyhodneny uplatkem, to mi opravdu vadi.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

Uplatek to bych nerikal. Clovek co o vec hodne stoji si prijede kdyz neco sam nabidne vetsinou je to tutovka.
Ono nekdy si clovek prijde znevyhodnenej tim ze tu nesedi porad. Ona praxe je preci takova ze podate inzerat a do 5 minut se ozve kupa lidi z nich vzetsina jsou sberatele. Opravdovej zajemce se pak snazi na sebe upozornit. Nikdo nikde prece netvrdi ze se zajemci musi obesilat podle poradi. Ja treba jednou do inzeratu napsal ze nebudu reagovat na ty kteri mi nenapisi kdy si mohou prijet. Uspesnost byla tak 3 z 10 kteri napsali. zbytek byl skupinka "chci"

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

Dobrá, zavádíme nová pravidla - všichni si můžete napsat, že za věc chcete to a to a nebo ono, proč ne když s tím souhlasíte.Tím pádem pravidla webu jsou úplně na nic. Jinak jste téma stočili úplně jinam a pro upřesnění já tu na nikoho nekřičím, jen jsem chtěl připomenout,že věci jsou za odvoz a ne za flašku vína třeba. To že někdo sám te své vůle něco za věc daruje je normální to ostatní ne.

Ivana Jank 117 před 2 roky

Pro O.B. - jasne mam v profilu napsano, ze rychlejsi u mne nevyhrava a vetsinou ten, kdo pise okamzite, je hrabos a u mne ma smulu.

Akela 588 před 2 roky

Bohužel spousta lidí vůbec profil nečte

Ivana Jank 117 před 2 roky

Tak bohuzel ode mne v tom případě nic nedostane 👿, žadost leti do archivu a on na BL.

Nazca 12 před 2 roky

p.s (před 19 hodinami):
"... Určitě to bude mnohem lepší, než se tu na lidi rozkřikovat o hamounství. ... Zkuste třeba nahlásit ... ... Z druhé strany je ten pohled trochu jiný:
musíte věc rozumně nafotit, fotky dostat do počítače, vytvořit inzerát, rozumně věc popsat,
nezřídka zareaguje hromada lidí, člověk se s nimi snaží domluvit, no a oni v různých fázích komunikace přestávají reagovat (samozřejmě včetně toho, že se už domluví na konkrétní čas a nepřijdou),
ale nevíte, jestli zrovna fakt nemohli odpovědět, nebo ztratili zájem, atd. atp., no a nakonec je slušnost obeslat ty, na které se nedostalo, že tedy věc už je pryč, zkrátka oproti hození do popelnice hromada času a úsilí. ... ..."
---------------------
Dobrý večer, vážený pane.
Dovolte, prosím, bych Vás oslovila touto formou
a poděkovala Vám za přesný, jasný, inteligentní, vstřícný
a pravdivý komentář, který jste udělil do vlákna komunikace.

Toda raba, Lenka Nazca.

Nazca 12 před 2 roky

Děkuji i ostatním uživatelům za zajímavé komentáře.

Ondřej Beránek (před 11 hodinami):
"Ja treba jednou do inzeratu napsal ze nebudu reagovat na ty kteri mi nenapisi kdy si mohou prijet."

Pan OB uvedl zajímavý krok, který by mohl pomoci snížit nutnost (ze slušnosti) odepisovat třeba 5. anonymním zájemcům, kteří napíší jen jednoslovně ("Chci." , "Beru.", "Volné?", Napište, chci to.", apod.) reakci na inzerát.

Přitom zájemci mají informace (termíny převzetí a čas) viz. text "Něco o mně" (o dárci) na těchto stránkách,
ale jak pravdivě říká komentující paní Jankovičová Ivana (před 12 hodinami):
"... nestojim jim za to, venovat mi minutu a precist si muj profil!!!!!!"

Přeji všem jmenovaným dárcům jen všechno dobré
a děkuji za rozhovor s Vámi.
Lenka Nazca

Alena z Prahy 19 před 2 roky

pane Patriku, o hamounství bych pomlčela... nabral jste si 3 stránky věcí od malých po nábytek a 2 daroval...

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

Milá paní Aleno z Prahy sama máte máslo na hlavě jak jsem se dozvěděl co se týče předávání věcí. Pokud vidíte beru samé obyčejné věci, blbosti atd. Nic drahého a ne kvanta. Bohužel nemám věci které bych mohl darovat tak se vám to zdá že beru. Podívejte se na spoustu lidí zde kteří nic vůbec nic nedarovali a přitom mají stovky darů získaných.

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

Vůbec jste nepochopila o čem jsem na začátku psal. Psal jsem o lidech kteří si kladou při nabízení věcí požadavky, tudíž to není zadarmo za odvoz a v pravidlech pokud jste je četla je napsáno,že nemáte požadovat peníze nebo úplatu. Už to chápete?

Patrik (autor tématu) 21 před 2 roky

No teď jsem se podíval na váš profil a vážně mě vůbec nepřekvapuje,že jste se ozvala protože vy patříte zrovna právě k těm co si ty odměny za věci píší*diktují do profilu fakt jste mě pobavila. Bral bych to od člověka co opravdu věci dává zadarmo ale od vás tedy fakt ne.

Markéta Pochmanová 21 před 2 roky

Patriku, měl byste se nad sebou zamyslet, skoro nic jste nedaroval, zato 95 věcí tu získal. Mluvit o hamounství od vás tedy sedí. (ironie)

babrdla 40 před 2 roky

Ach jo,já bych se tedy vůbec nezamýšlela nad tím,kolik kdo bere a kolik kdo dává.Já např.tady několik věcí získala,za které jsem ráda a téměř nic nedarovala,protože u nás ve velké rodině různými přesuny a výměnami vše najde uplatnění ..a to,co je na vyhození,zde nebudu nabízet,není to tu sběrný dvůr.Buďme lidé!!!!

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

A tedka bychom se mohli hadat o tom kdo daroval vic ukrajine.

Opravdu jsme dospeli ?

malymuk1 2 před 2 roky

A co takový - tigers- , dělá si z lidí srandu, nebo je o... ?

kateřina jungwirthová (1) 8 před 2 roky

Co je s tigersem?

dedekxxl 6 před 2 roky

nevím co měl malý.... na mysli, ale mně přesouval zájem o další týden a další týden a potom psal že to nechce.

kateřina jungwirthová (1) 8 před 2 roky

Aha, díky za info, mně právě včera reagoval na inzerát.

(smazaný uživatel) 1 před 2 roky

no jo,abych to uvedl na pravou míru :

dedekxxl,bohužel kazety mi nevyšly,zareagoval jsem ve středu na úterý,a poté se slušně omluvil,ať jdou kazety do světa někam jinam
z důvodu výměny oken,prostě na vyzvednutí nebyl čas a

malymuk1 :v inzerátu jsem měl uveden čas a místo vyzvednutí,a on
zareagoval inteligentním dotazem,tak jsem odpověděl ....

...čtvrtek 15:57 hodin ulice hrdličkova/kaplanova roh ...
15:58 už by bylo pozdě? j.
...15:57:59,99 je maximum ,jde o to že nečekám a ve 4 odjíždím (možná i v 16 hod.) je to na Vás...hlavně nevoďte čínskou delegaci.....tom...
tak jsem to zarezervoval a nikdo nepřišel.....to jest k zamyšlení
a pro paní Kateřinu,již jsme spolu jednou komunikovali a vše bylo bez problémů

navíc,když píši že potěší něco sladkého,tak většinou není pro mne ale obratem
sladkost dávám při nějaké jiné příležitosti,jako poděkování za dodanou věc.
jak jsem již někde psal takové malé perpetumčokolade,ale většinou na darujizaodvoz.cz

ne všichni komunikují přes mobil,a já raději než čučet do počítače na mejl že někde přišla nějaká reakce a přesměrovat se zase někam jinam ,dělám něco užitečného,například rozebírám staré počítače a po nabídnutí,když nikdo nechce likviduji do elektroodpadu.howk

nic jiného mi nezbývá,než lidem vysvětlit polopatě situaci...když mam inzerát na elektroodpad a lidé po mě chtějí funkční věci,nebo rovnou celé počítače...grrrrr
přeji hezké velikonoce...

helena 41 před 2 roky

Mimochodem, v pravidlech na Nevyhazujto.cz je napsáno toto: Co je na Nevyhazujto zakázáno: Nabízet věci za jakoukoliv formu úplaty, vše musí být nabízeno výhradně za odvoz.
Takže pokud chcete někde prodávat, tak asi jen na různých bazarech.

Akela 588 před 2 roky

Helena

Andy 81 před 2 roky

Patrik Akela😉