Negativní hodnocení "Parkes"

Diskuze » Negativní příhody

Milada (autor tématu) 0 před 2 roky

Měla jsem domluvený rozkládací gauč, ale než jsem stihla sehnat odvoz, paní ho nechala někomu jinému a mně napsala, že děkuje za pochopení. Myslím si, že se takto nejedná. Milada

p.s 12 před 2 roky

To je těžké, paní se toho třeba potřebuje hlavně zbavit. Bohužel, mezi zájemci je příliš mnoho lidí (obávám se, že většina; je to zdarma, tak je to nic nestojí), kteří projeví vážný zájem --- a po nějaké době komunikace a domlouvání se odmlčí, nepřijedou, nedají vědet, nic. Tak holt z pohledu darujícího je nejlepší to dát tomu, kdo reálně přijede, ne kdo napíše, že bude shánět odvoz, protože kdo ví, jak to dopadne, může si to ještě tisíckrát rozmyslet --- a gauč bude té paní zavazet doma, zatímco už mohl být dávno pryč. To ta paní neví, že Vy si to zrovna určitě nerozmyslíte a odvoz určitě nakonec seženete. Nebude riskovat, že ten další zájemce mezitím třeba tu možnost odvozu ztratí --- a jí zůstane doma ten gauč (i podobné věci se mi staly, byť teda ne s gaučem).

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

takhle se jedna. napsat prijedu 5.5. je neco jinyho "beru sezenu si odvoz".
navic s tim ze pulka zdejsich kupujicich si nedojde.

Akela 587 před 2 roky

p.s. Máte naprostou pravdu,ale základem by měla být domluva o tom zda může darující počkat než si paní sežene odvoz. Ten kdo nemá možnost a nevlastní svou dodávku těžko může přijet obratem. Je to na domluvě a toto nebylo správné. Dárce měl hned v úvodu říct, zda to spěchá a nebo,že bohužel nemůže čekat. To by bylo férové,ale nechat to rozpracované a pak to klidně dát jinému to se vážně nedělá.Už jennom vzhledem k tomu,že si paní sháněla odvoz a mohla na tom prodělat.

p.s 12 před 2 roky

Akela: ale jak darující pozná, že je to stále ještě "rozpracované"? Nedávno mi na inzerát na větší věc volal člověk, že má zájem, jen ještě přeměří auto. Dalšímu zájemci, co by se mu hodilo si hned přijet, se tedy omlouvám, ať posečká, jak to dopadne, ale že patrně si to odveze ten člověk, co se ozval dřív. První člověk ovšem nevolá. Po více než dni tedy volám já jemu, no a on říká, že už to nechce. S tím druhým už to taky časově nevychází, takže věc stále mám... Kdybych nevolal, bylo by to, jak píšete, "rozpracované" navždy. Ale já nechci dělat telefonní ústřednu, já se prostě potřebuju zbavit nějaké věci a alternativou je pro mě popelnice/sběrný dvůr. Já na to nespěchám, ale pokud kvůli takovým (a z mé zkušenosti je jich opravdu hodně velké procento) "zájemcům" přijdu o jiné, kteří by si věc vzali, no tak holt preferuju ty, kteří skutečně přijedou. Jak si to zařídí, není přece moje starost.

Akela 587 před 2 roky

Mám odtud hodně špatných zkušeností,ale stále převládají ty dobré. Stalo se mi že paní mě poprosila zda by si mohla věci vyzvednout až za dva měsíce, tak jsem počkala a opravdu to tak bylo. Někdo zase něco slíbí a i když je za rohem tak už nekomunikuje. Je to také o instinktu. Hlavně pokud chci věc dát hned pryč je dobré tam napsat, daruji tomu kdo bude mít čas vyzvednout co nejdříve. No a když to neklapne a ten člověk si dělá blázmy tak holt dostane negativ a je to varování pro další lidi aby se nezklamali.

Andy 81 před 2 roky

Záleží na tom, co kdo daruje. Když je to pár kancelářských sponek, háčky a podobně, jsou to věci, které nezabírají místo, tak darující určitě počká, ale když se jedná o velkou věc ( nábytek), tak plně chápu, že paní dala přednost někomu, kdo mohl odvést ihned. A jen dotaz,co si kdo pomůže negativem při nevyzvednutí , když dal bude zakopávat o nábytek???
@p.s - plný souhlas

Akela 587 před 2 roky

Když už tak se píše odvézt Odvezu ne odvesu

Akela 587 před 2 roky

Negativ se nedává z pomsty,ale jako upozornění pro ostatní, aby si příp. dali pozor na nespolehlivce a neztráceli s nimi čas Jinak se budou unavovat zase jiní s těmi co neodpovídají a nemají zájem vše dotáhnout do konce.

Tsfat 69 před 2 roky

Akela: ne vzdfy. Znam jednu blbku, ktera...

Andy 81 před 2 roky

@Akelabčas mi T9 opravdu napíše nesmysl. Máte úplnou pravdu. Ale co se týče interpunkce, tu ovlivnit nemůže, ŽE ? Když už jsme u pravopisu, který do této diskuze nepatří.

Lenka 4 před 2 roky

Dobrý den, mám podobné negativní zkušenosti, a bohužel čím dál častěji, a proto bych se chtěla zeptat jak dát negativ? Musím věc odkliknout tomu co si nepřišel, abych mohla napsat negativní hodnocení a tím dát varovnou zprávu pro ostatní, a pak musím ale inzerát znovu zadat, nebo je nějaké jednodušší řešení? Předem děkuji za radu. Hezký den, Lenka

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

myslim ze to nejde protoze to mu to musite dat, pak vam prijde mail s vyzvou k hodnoceni a pak to nabidnout znova.

Ivana Jank 117 před 2 roky

Chyba, takto jsem to udelala poprve ja a ten nezodpovedny se mi pomstil a dal mi též negativ. Najedete si na svuj inzerat, pak negativne ohodnotit ......vypisete proble, odeslete. Ale inzerat vam stale zustava aktualni, nikomu nic predano nebylo.

Ondřej Beránek 95 před 2 roky

jako by na nagativu nejak seslo ja tohle vubec nehrotim priznam se.

Lenka 4 před 2 roky

Paní Ivano, děkuji za radu.