Zneužívání webu

Diskuze » Negativní příhody

Andy (autor tématu) 81 před 3 roky

V poslední době jsem si všiml zajímavých shod inzerátu na POHLEDÁVKU oblečení, obuvi , potravin atd. a to nejen zde, ale i na webu Daruji za odvoz. Všechny inzeráty jsou s odkazem na Prahu 5 pod různými jmény, ale text je vždy víc identický. I když poptávka potravin se už omezila ,cituji : trvanlivé potraviny : " těstovin máme dost, ale prosili bychom nějaké konzervy, sladkosti apod. " Všiml si tady někdo tohoto " úkazu" ???

Akela 588 před 3 roky

Všimla a pocítila i na vlastní kůži. Zrovna dnes jsem čekala marně na konkrétní osobu, která tu poptává a má nejméně 2 registrace, zase jsem naletěla..... za dobrotu na žebrotu jak se říká.

Ivana Jank 117 před 3 roky

Dobry den vsem. Podobna zkusenost, objevilo se spousta novych lidi, v profilu vubec nic mimo jmena, dostanou rezervaci a pak neprijdou. Nebo nechapou pravidla a i mi nadavaji, ze nemohou prijit apod. Mam tu dalsi rezervace uplne novym lidem.....pokud opet nekdo neprijde, koncim s novacky a davam jen proverenym lidem s dobrou historii. Neminim plytvat casem na nezodpovedne osoby.

Pavla 54 před 3 roky

Ja jsem take nalatěla pani co inzerovala že potřebuje potraviny . Napsala jsem ji že ji pošlu a ona mi poslala čislo učtu že si koupi a že jeji limit na kartě je 1000 kč denně takže nevim kolik si pani představovala . Rada pomohu ,ale ne takovemu člověku co lidi zneuživa .

Akela 588 před 3 roky

Souhlas

(smazaný uživatel) 39 před 3 roky

Pavlo,
takového uživatele máte obratem nejen nahlásit administrátorovi, ale i zveřejnit jeho nick, aby ostatní uživatelé předem věděli, s kým mají tu čest. Říkat si o peníze je nejen proti smyslu a pravidlům tohoto webu a důvodem ke zrušení účtu, ale podle všeho jde i o podvodné jednání za účelem vylákání finančních prostředků a to je trestné.

Každý si k druhým dovolí jen tolik, co mu oni sami dovolí.

Pavla 54 před 3 roky

Merlin Merlin pani už tady ma učet zrušeny pokud si ,ale založila druhy učet to nevim . Okamžitě jsem ji napsala že to nahlasim a učet byl zrušeny ten den.

(smazaný uživatel) 39 před 3 roky

Pavla,
z komentáře to nebylo jasné, děkuji za odpověd. Vím, o koho jde, měla tu víc poptávek, podle stylu psaní půjde poznat, pokud to bude zkoušet znovu. A zdravý podzim všem

Andy (autor tématu) 81 před 3 roky

Merlin Merlin vidím,že je nás víc,kteří víme o koho jde

Petmot 49 před 3 roky

Potenciálním "duplicitním" duším, které mají prázdný profil, byl by ideální návrh na Admina, zda je technicky možné zakázat více účtu z jedné IP adresy.

Lucinka 79 před 3 roky

Petmot dobrý večer, sice chápu dobrý nápad, ale my třeba máme v baráku jednu wi-fi, tím pádem jednu IP adresu a je nás tu víc lidí, kteří jsme k ní připojení. Takže teoreticky kdyby se rozhodl treba přítel udělat si tu profil, tchýně, atd už by měli smůlu.. jinak samozřejmě souhlasím s tím, že jeden člověk by měl mít pouze jeden profil a ideálně tak, aby ho nemohl smazat a hned založit nový (kvůli negativnímu hodnocení, množství nasbíraných věcí apod) nejsem žádný počítačový expert, takže třeba to jde nějak vymyslet (kéž by)

Petmot 49 před 3 roky

Nejsem technik, mám podezření, že výslovně x různých zařízení nemůže mít zcela stejnou adresu. Router musí rozlišovat.

Tsfat 69 před 3 roky

Petmot, mas pravdu, opravdu nejsi technik
Staci, kybys byl vice sectely a snadd driv nebo pozdeji bys narazil na cizi slovo jako je "NAT"
Ano, jak pise uzivatel "Lucinka", je mozne pro vnejsi svet mit pouze jednu a stejnou adresu, ze ktere by se mohlo k netu pripojovat xxx lidi...
A router samozrejme rozlisuje

Petmot 49 před 3 roky

Nikdo učený z nebe nespadl Tak zákazem IP to ošetřit tedy nepůjde.

Viktor 8 před 3 roky

IP adresa není jediný způsob, jak rozlišit přistupujícího "uživatele". Sice se nejedná o absolutně spolehlivé metody, ale aplikace by eliminovala vykuky z řad BFU.

Tsfat 69 před 3 roky

IP adresa neni vubec relevantni zpusob, jak rozlisit ruzne uzivatele...
Uz to konecne pochopte

Viktor 8 před 3 roky

Tsfat, zjevne neumis cist mezi radky, tak se certi dal...

Lucinka 79 před 3 roky

Takže se shodneme na tom, že musíme dát na svou intuici a podle toho se rozhodnout

Tsfat 69 před 3 roky

Lucinka:

Tsfat 69 před 3 roky

@Petmot: zrovna jsem objevil hezke video, kde vysvetluji prinicp a fungovani NAT: https://www.youtube.com/watch?v=FTUV0t6JaDA&ab_channel=PowerCertAnimatedVideos