Zneužívání webu
Diskuze » Negativní příhody
Andy (autor tématu) 81 před 5 roky
V poslední době jsem si všiml zajímavých shod inzerátu na POHLEDÁVKU oblečení, obuvi , potravin atd. a to nejen zde, ale i na webu Daruji za odvoz. Všechny inzeráty jsou s odkazem na Prahu 5 pod různými jmény, ale text je vždy víc identický. I když poptávka potravin se už omezila ,cituji : trvanlivé potraviny : " těstovin máme dost, ale prosili bychom nějaké konzervy, sladkosti apod. " Všiml si tady někdo tohoto " úkazu" ???
Akela 639 před 5 roky
Všimla a pocítila i na vlastní kůži. Zrovna dnes jsem čekala marně na konkrétní osobu, která tu poptává a má nejméně 2 registrace, zase jsem naletěla..... za dobrotu na žebrotu jak se říká.
Ivana Jank 121 před 5 roky
Dobry den vsem. Podobna zkusenost, objevilo se spousta novych lidi, v profilu vubec nic mimo jmena, dostanou rezervaci a pak neprijdou. Nebo nechapou pravidla a i mi nadavaji, ze nemohou prijit apod. Mam tu dalsi rezervace uplne novym lidem.....pokud opet nekdo neprijde, koncim s novacky a davam jen proverenym lidem s dobrou historii. Neminim plytvat casem na nezodpovedne osoby.
Pavla 54 před 5 roky
Ja jsem take nalatěla pani co inzerovala že potřebuje potraviny . Napsala jsem ji že ji pošlu a ona mi poslala čislo učtu že si koupi a že jeji limit na kartě je 1000 kč denně takže nevim kolik si pani představovala . Rada pomohu ,ale ne takovemu člověku co lidi zneuživa .
Akela 639 před 5 roky
Souhlas 

(smazaný uživatel) 39 před 5 roky
Pavlo,
takového uživatele máte obratem nejen nahlásit administrátorovi, ale i zveřejnit jeho nick, aby ostatní uživatelé předem věděli, s kým mají tu čest. Říkat si o peníze je nejen proti smyslu a pravidlům tohoto webu a důvodem ke zrušení účtu, ale podle všeho jde i o podvodné jednání za účelem vylákání finančních prostředků a to je trestné.
Každý si k druhým dovolí jen tolik, co mu oni sami dovolí.
takového uživatele máte obratem nejen nahlásit administrátorovi, ale i zveřejnit jeho nick, aby ostatní uživatelé předem věděli, s kým mají tu čest. Říkat si o peníze je nejen proti smyslu a pravidlům tohoto webu a důvodem ke zrušení účtu, ale podle všeho jde i o podvodné jednání za účelem vylákání finančních prostředků a to je trestné.
Každý si k druhým dovolí jen tolik, co mu oni sami dovolí.
Pavla 54 před 5 roky
Merlin Merlin pani už tady ma učet zrušeny pokud si ,ale založila druhy učet to nevim . Okamžitě jsem ji napsala že to nahlasim a učet byl zrušeny ten den.
(smazaný uživatel) 39 před 5 roky
Pavla,
z komentáře to nebylo jasné, děkuji za odpověd. Vím, o koho jde, měla tu víc poptávek, podle stylu psaní půjde poznat, pokud to bude zkoušet znovu. A zdravý podzim všem
z komentáře to nebylo jasné, děkuji za odpověd. Vím, o koho jde, měla tu víc poptávek, podle stylu psaní půjde poznat, pokud to bude zkoušet znovu. A zdravý podzim všem
Andy (autor tématu) 81 před 5 roky
Merlin Merlin vidím,že je nás víc,kteří víme o koho jde
Petmot 49 před 5 roky
Potenciálním "duplicitním" duším, které mají prázdný profil, byl by ideální návrh na Admina, zda je technicky možné zakázat více účtu z jedné IP adresy.
Lucinka 79 před 5 roky
Petmot dobrý večer, sice chápu dobrý nápad, ale my třeba máme v baráku jednu wi-fi, tím pádem jednu IP adresu a je nás tu víc lidí, kteří jsme k ní připojení. Takže teoreticky kdyby se rozhodl treba přítel udělat si tu profil, tchýně, atd už by měli smůlu.. jinak samozřejmě souhlasím s tím, že jeden člověk by měl mít pouze jeden profil a ideálně tak, aby ho nemohl smazat a hned založit nový (kvůli negativnímu hodnocení, množství nasbíraných věcí apod)
nejsem žádný počítačový expert, takže třeba to jde nějak vymyslet (kéž by)
nejsem žádný počítačový expert, takže třeba to jde nějak vymyslet (kéž by)
Petmot 49 před 5 roky
Nejsem technik, mám podezření, že výslovně x různých zařízení nemůže mít zcela stejnou adresu. Router musí rozlišovat.
Tsfat 69 před 5 roky
Petmot, mas pravdu, opravdu nejsi technik 
Staci, kybys byl vice sectely a snadd driv nebo pozdeji bys narazil na cizi slovo jako je "NAT"
Ano, jak pise uzivatel "Lucinka", je mozne pro vnejsi svet mit pouze jednu a stejnou adresu, ze ktere by se mohlo k netu pripojovat xxx lidi...
A router samozrejme rozlisuje

Staci, kybys byl vice sectely a snadd driv nebo pozdeji bys narazil na cizi slovo jako je "NAT"

Ano, jak pise uzivatel "Lucinka", je mozne pro vnejsi svet mit pouze jednu a stejnou adresu, ze ktere by se mohlo k netu pripojovat xxx lidi...
A router samozrejme rozlisuje
Petmot 49 před 5 roky
Nikdo učený z nebe nespadl
Tak zákazem IP to ošetřit tedy nepůjde.
Tak zákazem IP to ošetřit tedy nepůjde.
Viktor 8 před 5 roky
IP adresa není jediný způsob, jak rozlišit přistupujícího "uživatele". Sice se nejedná o absolutně spolehlivé metody, ale aplikace by eliminovala vykuky z řad BFU.
Tsfat 69 před 5 roky
IP adresa neni vubec relevantni zpusob, jak rozlisit ruzne uzivatele...
Uz to konecne pochopte
Uz to konecne pochopte
Viktor 8 před 5 roky
Tsfat, zjevne neumis cist mezi radky, tak se certi dal...
Lucinka 79 před 5 roky
Takže se shodneme na tom, že musíme dát na svou intuici a podle toho se rozhodnout
Tsfat 69 před 5 roky
Lucinka: 

Tsfat 69 před 5 roky
@Petmot: zrovna jsem objevil hezke video, kde vysvetluji prinicp a fungovani NAT: https://www.youtube.com/watch?v=FTUV0t6JaDA&ab_channel=PowerCertAnimatedVideos