Utajené žádosti

Diskuze » Negativní příhody

Akela (autor tématu) 588 před 6 roky

Dost se setkávám s utajenými žádostmi, které se podle pravidel nesmějí za darované věci vymáhat. V profilech se hezky napíše požadavek - daruji za to či ono... a je to. Sama jsem rozdala spoustu věcí a nikdy by mě nenapadlo něco za to požadovat a proto mě to přijde hodně nefér, že si to jistí lidé tímto podmiňují. Sama jsem za některé věci ze své vůle dala dárek a tak to bylo i opačně, ale doslova o to žebrat je sprosté.

Moše 49 před 6 roky

Kokorita 13 před 6 roky

Zdeni souhlasím s Vámi. Je dobrá vůle obdarovaného, jestli přijede s malou pozorností. Já osobně nyní končím, protože požadavky lidí, kteří by měli být obdarováni, jsou pro mne neakceptovatelné. Raději nyní věc postavím ke kontejneru a ten, komu se hodí si ji vezme.

Akela (autor tématu) 588 před 6 roky

Kokorita - máte pravdu je to čím dál tím horší,ale zatím to nevzdávám, jsou tu hodně fajn lidi co znám i když někteří už to vzdali, ale také mě to už napadlo.

Maqi89 135 před 6 roky

Také jsem si toho všimla. Pokud "dárce" požaduje protihodnotu v inzerátu, měla by se mu nabídka hned smazat (v případě opakovaného vystavení žádostí o protihodnotu by pak následoval ban). Pokud to lidé vyžadují rovnou v profilu, měli by být upozorněni na chování v rozporu s pravidly webu a v případě, že by nedošlo k nápravě, byl by jejich profil blokován.

Souhlasím, že chování lidí v této komunitě je s rostoucím počtem nováčků horší a horší, ale věřím, že se tu stále najdou dobré duše, které do toho rizika jdou i s vědomím, že každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Myslím, že tato komunita má stále své "zdravé jádro", člověk ale musí být opatrnější (zvlášť u nezkušených uživatelů).

Určitě by stálo za to rozšířit kontrolní mechanismy, aby se tu z toho časem nestal "holubník" (někdy mi přijde, že k tomu není daleko) - to je podnět k zamyšlení adminům. Je jasné, že těch pár lidí nemůže vždy rychle a účinně zasáhnout proti těm, kteří porušují pravidla, ale pokud by vytvořili síť "kontrolorů" nebo třeba jednotné místo k nahlášení prohřešků (příp. algoritmus na zachycení inzerátů požadujících protihodnotu a jejich automatické mazání atd.), jistě by to efektivitu zvýšilo...

David Jenne 19 před 6 roky

Taky mě štvou lidi, co si něco vystaví a do "podmínek" napíšou, že musíte mít na účtu určitý počet rozdaných věcí abyste měli nárok na tu jejich... Tohle je přece VšeZaOdvoz, ne nějaká soutěž...

David Jenne 19 před 6 roky

Ještě chci dodat, že je pouze věc dárce, komu se nakonec rozhodne věc darovat, ale rovnou v inzerátu vyřazovat lidi s málo rozdanými věcmi - to se nedělá.

Eva* 171 před 6 roky

Davide, nejde o soutěž. Jde o to, že se tu často vyskytují bazary a pokud člověk věci jen přijímá a sám nic nedaruje, pak je to podezřelé.

Moše 49 před 6 roky

@Eva: OMG
A kdyz nekdo nedaruje, protoze veci nehromadi a obcas si neco veme, co se mu hodi a nema co tedy darovat ? I ten je "podezrely" ?

Eva* 171 před 6 roky

Ten kdo často daruje ví moc dobře, jak to chodí. Jsou lidé, kteří si tu vezmou věci zdarma a pak je na jiném serveru prodávají. Ano, je to podezřelé. Vždy se v domácnosti najde něco, co je možné darovat. Žijeme bohužel v konzumní společnosti. Není dobré jen brát. Větší radost přináší možnost někoho obdarovat.

Akela (autor tématu) 588 před 6 roky

Evo napsala jste to moc hezky

Moše 49 před 6 roky

Evo:
A co kdyz nekdo nezije v domacnosti, ale pouze v pronajmu...

Eva* 171 před 6 roky

Pronajímáte si prostory, někdo i s vybavením- tj. nábytek, pračka. Ostatní věci v bytě či domě jsou vaše osobní. Každý má občas něco, co rád pošle dál. Mohou to být krabice od stěhování, prázdné plastové květináče, semínka či řízky rostlin. Paní tu darovala i papírové obaly od čajů pro kreativní činnost. Jídlo, které zakoupíte a nechutná vám nebo když si ho uvaříte moc a víte, že to celé nesníte. Skleničky od jídla...možností je mnoho. Člověk nemusí být bohatý, aby mohl obdarovávat druhé.

Moše 49 před 6 roky

Eva: jsem vegetarián, takže ani toho odpadu nic není, pokud by snad někdo nechtěl slupky od banánů
Banánovky (krabice) se hodí pro příští stěhování...
Květináče také nemám, mám jen PC, LCD monitor , které potřebuji, takže nelze všechny globalizovat

Eva* 171 před 6 roky

Žít minimalisticky a být zero waste je perfektní. To vegetariánství Vám to trochu kazí.

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

Jenze je na kazdem co komu daruje chapeme ? Nekomu se treba hnusi lide kteri zdarma berou a dal prodavaji. Ja obcas davam i lepsi veci a to proto ze nekdo nema prachy. Obcas i prodavam na bazarech a kdyz prijde vylozene nestastnik co ma hluboko do kapsy klidne daruju. Naposled v pondeli jakousi vec pro dite.

Moše 49 před 6 roky

Ondra:

Moše 49 před 6 roky

David Jenne"