Pozor na telefonni cislo 739 431 389

Diskuze » Negativní příhody

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Jedna se o podvodne nabidky

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Jedná se o tu samou osobu z vašeho příspevku 'Pozor na podvodníka',kde nabizela dětské kočárky,kolo a laptop

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Ano, nyni nabizi pocitacovou sestavu

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Nemam slov a mozek mi tu neskutecnou drzost nebere

Kokorita 13 před 6 roky

V čem prosím spočívá podstata podvodu u vámi zmiňovaných nabídek? Já jen, abych byla informována.

Kokorita 13 před 6 roky

Už jsem našla odpověď v jiném vlákně..To jim to stojí za to??

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

podstata podvodu je v tom ze XXX lidi z internetu jim posila male castky na ucet. neni to moc ale je to bez prace. Vetsinou to delaj lidi ktery jsou v nejakym problemu, typicky chronicka nemakancenka na pocatku kriminalni kariery ci jednodussi jedinci na pocatku tehoz.

Kokorita 13 před 6 roky

Krásně napsáno

M.D. 16 před 6 roky

Pane Ondro, pomůže podvodníkovi to, že se pohybuje víc v cizině, než u nás? Např. bydlí v Anglii? Jak se toto řeší?

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

resi se to stejne pokud je na uzemi EU, resi se podvod europolem. ucet je ale cesky takze nebude takovy problem ho vypatrat. soucastny system mezibankovni spoluprace umoznuje platbu vypatrat az na fotku z bankomatu pomerne rychle radove ve dnech problemem je spis ziskat potrebnou prioritu. Na druhou stranu pokude takovych udani sejde vice z ruznych statu priorita se rapidne zvysi.

M.D. 16 před 6 roky

Důležité je, aby nad situací lidé nemávli rukou a bránili se, i když ne vše jde hladce, jak to vypadá.

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Já se nejvíc obávám toho,ze mě na policii pošlou do háje a vyslechnu si spoustu řečí o lidský blbosti,což je na jednu stranu pravda,na druhou stranu jsem se s tím setkala poprvé.Ještě by mě zajímalo,byl už někdo na toto individuum podat TO?

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

podani muzete provest i elektronicky. pak vas nikam neposlou.
http://www.policie.cz/clanek/postup-pri-podani-trestniho-oznameni.aspx

Trestní oznámení
- může podat kdokoliv, nikoli tedy pouze poškozený
- lze podat ústně či písemně
....

V případě písemného trestního oznámení doporučujeme odeslat oznámení doporučeně nebo si nechat potvrdit doručení na kopii oznámení u pracovníka podatelny policie nebo státního zastupitelství.

na te strance mate seznam bodu ktere ma podani obsahovat.

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Děkuji za radu,snad nas bude co nejvíc

Dana Stahlová 1 před 6 roky

Dobry den,take jsem naletela a poslala postovne predem.Nekolikrat jsem se snazila na tel.cislo ohledne zaslani laptopu dovolat,bohuzel marne.Myslim,ze si ten clovek bez prace hezky vydelal a ted se smeje jak jsme naleteli.

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Ja se chystam podat TO s jak poradil pan Ondra,pro podvod a elektronicky.Penize asi uz neuvidime,ale bylo by fajn,kdyby takovyhle lidi byli potrestany

M.D. 16 před 6 roky

Tato vlákna můžou posloužit i jako varování pro ostatní. Osobně bych si pro věc přijela, ale nikdy žádné peníze, ani na poštovné, nezasílala.

Zdena Slivonova 12 před 6 roky

Ja se vzdy setkala jenom se slusnymi lidmi,proto jsem penize poslala.Toto telefonni cislo figuruje i na bazosi,tam se prodaval telefon,samozrejme opet pod jinym jmenem.Jsem zvedava,kde jeste vsude inzeroval(a)

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Dnes jsem podala TO oznámení na pana Cholta...

M.D. 16 před 6 roky

Nejsem si jistá, ale mám pocit, že se zde objevila nová "zajímavá" nabídka: Laptop, notebook vhodný pro deti, a to od paní jménem: Hanka verohradka .

Dana Dostálová 40 před 6 roky

Všimla jsem si diskuze ohledně podvodných nabídek, profilů má uživatel více a nové zakládá. Prosím neposílejte nikam předem peníze byť je nabídka sebelákavější. Určitě se to dá řešit např. přes Zavezu kdy jezdí studenti ze všech koutů do různých škol a někdy ani nic nechtějí za dopravu.

Kokorita 13 před 6 roky

Že si nedá pokoj..ta debilka s tím laptopem..

M.D. 16 před 6 roky

Včera jsem nad dotyčným přemýšlela, proč si nedá pokoj. Má pocit nepolapitelnosti. Jestli to dobře chápu, pohybuje se i v Anglii.

M.D. 16 před 6 roky

Velká Británie oficiálně přestane být součástí Evropské unie 29. března 2019. Možná na to dotyčný spoléhá.

M.D. 16 před 6 roky

Další "zajímavá" nabídka: Daruji detske divci kolo pro vek 3-6 nove, nevhodny darek od Karolina Verohradska

Kokorita 13 před 6 roky

No jestli se pohybuje v Anglii, tak to je naše oblíbené etnikum. Bych ji zavřela, až zbělá.

M.D. 16 před 6 roky

Myslím, že jsem na internetu četla, že je to běloch ve věku 25 let.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

jj, je to tak, jmenuje se Drahomír Cholt...oni už si policajti panáčka najdou...

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

možná už ho léta hledají ,ale ještě nenašli ,stačí se kouknout po internetu našel jsem příspěvky od 2009 zisk bude mít mnohem lepší než já v práci .

M.D. 16 před 6 roky

Nejvíc mne na takovém chování štve, že se nestydí okrádat chudé. Kdyby okradl ty bohaté, co si to nakradli, tak nic nepíšu. Ale tohle chování je totální sprosťárna.

Marta Z*** 1 před 6 roky

Dobrý den, tak se obávám, že jsem se chytla i já . Odeslala jsem 200 kč na účet za poštovné a nic. Chtěla jsem notebook pro sestru, která má 4 děti a tento dárek by je opravdu potěšil. Ani to nemůžu říct manželovi, který by se podivil, že v mém věku dokážu nalítnout. Takže všem mohu jen doporučit - žádnou úhradu předem !!!

Věra 9 před 6 roky

Bohužel, chtělo by to zásah správců serveru .... aby dbali na tyto diskuse a také těch co odpoví na nabídku trochu prozíravosti. Nikdy neposílat peníze. To by mě opravdu nenapadlo - omlouvám se.

KoHa 7 před 6 roky

Jenom úvaha: každý PC, mobil apod. mají své IP. Kdyby dokázal program blokovat vkládání inzerátů podle IP nastavených IP podvodníků, snížilo by to jejich možnosti. Podvodníci přece nemění mobil nebo PC každý týden. Chápu, že mohou psát z veřejných počítačů nebo mobilů rodinných příslušníků, přátel apod. ale už je to pro ně částečná komplikace. Vždyť i v každém mejlu se automaticky zobrazuje IP odesílatele.

KoHa 7 před 6 roky

Nebo si nechat věc poslat na dobírku (dobírková částka=výška poštovného). Jako příjemce balíčku vyplatíte dobírku=poštovné až proti balíku. A to už podvodníky odradí-i kdyby balili do bedny PET láhve místo laptopu, mají s tím práci balení, cesta na poštu a musí uhradit na poště poštovné. Na to nepřistoupí. Je ale škoda, že to odnese i čestný člověk, který chce udělat dobrý skutek a něco darovat a ještě je ochoten to i poslat. Ještě s tím bude mít starosti s vypisováním dobírkových složenek a podacího lístku. Tak má ale jistotu, že za dobrotu darování nezaplatí za obdarovaného podvodníka také poštovné. Trochu to jistí obě strany.

Tomáš 421 před 6 roky

a) ad "jenom úvaha" - to je rozhodnutí administrátorů, kolik chtějí/mohou věnovat času a práce bezplatně = ZADARMO. Znám jiné (i placené) portály, kde se o ně nestarají zdaleka ani tolik, jako zde.
b) proč tu pořád někdo řeší zasílání poštou, když tu v základních portálových informacích KAŽDÝ čte, že to je (po XY zkušenostech) absolutně nedoporučené a když tu má mnoho uživatelů ve své informaci, že poštou 1) neposílají 2) chtějí po zájemci, aby se domluvil na termínu předání? Nehledě na to, že další technické informace přichází při každé reakci na inzerát.

Obecně - tady se pořád dokola řeší jedna věc v různých obměnách a "nových" diskuzních tématech a já se ptám - proč taková aktivita, když si stačí osvojit několik zásad? (To někdo honí bodíky, aby vypadal "věrohodněji" nebo jako "světaměnič"?!??? Třeba pro mne by tady to bodování včetně velmi diskutabilního označování uživatelů vůbec být nemuselo… ale i tohle už někde v diskuzi bylo.)

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

myslím Tomáši, že moralistické kecy můžete nechat být - nikdo tu na to není zvědavý

Tomáš 421 před 6 roky

ad Jana Suchánková: Vy si nechte svoji neurvalost a aroganci. Já pouze předložil fakta o zbytečně zakládaných tématech.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

vy zase nemusíte dávat vaše přemoudřelé rady... ...témata jsem zakládala postupně, jakmile se zde objevil podvodný inzerát - abych varovala ostatní...

Michaela 103 před 6 roky

Jano Suchánková, nic si z toho nedělejte. Tomáš je takový - píše vždy, všude, na všechny strany, mnohdy nevhodně, a myslí si, že je na to někdo zvědavý. A není. Snad někdy pochopí, že se nemají dávat nevyžádané rady a přestane tu svoji osobu takto komicky propagovat. Pusťte to jedním uchem (okem) tam, a druhým ven. Však se podívejte, kolik už má příspěvků v diskuzích...Je to zdejší spisovatel.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

pan důležitý

Kokorita 13 před 6 roky

Také nevím, proč se řeší zasílání poštou..také jsem nabízela věc, o kterou měla zájem paní na druhém konci republiky a neměly jsme ani jedna problém s poštovným na účet. Je to zcela normální a o primární slušnosti.
Mám i ověřeno, že pokud zadám číslo účtu do příkazu, obratem mi vyskočí majitel účtu (tedy jméno) ještě dřív, než platbu potvrdím. Měla bych tedy v případě pochybností možnost si jméno ověřit u pana Gůůgla ještě před potvrzením platby. Ale zatím jsem nemusela použít. Lukrativní zboží zadara či za hubičku je stará finta..

Martina 131 před 6 roky

Tomáši spisovatel? Nejspíš nějaké téma,jak se žije v ČR,že.

Michaela 103 před 6 roky

...rádoby důležitý (to by si přál), v konečném vyznění trapný a komický (tak to vidíme zde)

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

Ach my muži s tou svojí logikou že dámy.
(...)

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Dobrý den, prosím ty, kteří byli okradeni o poštovné panem Choltem (drahop@seznam.cz), aby se přihlásili na PČR a podali k č.j. KRPA-213377/Př-2018-001318 další trestní oznámení. S podvodníkem se již vede trestní řízení.

Josef Lišák Turek 70 před 6 roky

Musím se zastat tentokrát Tomáše. Všude se tu píše, že nikomu nemáte platit nic předem. Zakládání zbytečných témat vám peníze nevrátí, pro to musíte udělat víc, než si zde stěžovat na to, že jste se nechali napálit. Tedy pokud ty peníze chcete opravdu zpátky.

Jak je tato diskuse dlouhá, ještě jsem se nedočetl, že by jste se všichni nějak dohodli na tom s tím něco udělat. Za zde zúčastněné mluví mnoho řečí a málo činů.

Ondro, co je logické pro nás, nemusí být vždy logické pro ostatní

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

pane Josefe, dala jsem sem poslední příspěvek, kde uvádím, aby se lidi připojili k hromadnému TO

Maqi89 135 před 6 roky

Souhlasím s Josefem. Už mě nebaví pořád číst nová a nová témata o tom, jak někdo ztratil soudnost, dobrovolně někomu poslal peníze a teď se diví. Taky to nevypadá nejlíp, když se to na hlavní stránce v diskuzích množí samými "podvody a podvodníky". Doporučuji číst pravidla a doporučení adminů a hlavně používat mozek

Tomáš 421 před 6 roky

Potřeba TO se týká několika málo jedinců, kteří nedbají zkušeností jiných. Jejich počet určitě nepřevyšuje počet založených témat, která, když už, stačilo dát pouze do jednoho. Jsem pro, aby administrátoři tato témata uzamčeli a nadále je nedovolili zakládat. Kdo nectí zdejší pravidla jen proto, že si myslí, že je chytřejší než druzí, je to ryze jeho problém.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Tomáši, nikdo není na vaše rady zvědavý, fakt ne...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

takže je podle vás špatně, že se upozorňuje na podvodníky? To tedy nejste o moc lepší, než oni...

Tomáš 421 před 6 roky

Ale je. Akorát Vás to dost bere, že nás, kteří máme soudnost a rozum, dáváte do jednoho pytle s podvodníky.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Tomáši, ten člověk je trestaný za majetkovou trestnou činnost, je moje povinnost to oznámit lidem, co byli okradeni. Tak si prosím, nechte svoje rozumy pro sebe ano, jste inteligentní člověk, že neposíláte peníze nikomu dopředu, mně se to také stalo poprvé - vždy jsem se kvůli tomu lidem taky vysmívala. Pokud jste to nepochopil, tak jde o princip a ne o peníze. A pokud máte potřebu urážet, tak doufám, že jste si dobře posloužil, nebo tam máte ještě něco?

Martina 131 před 6 roky

Za co že je trestaný?

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

za majetkovou trestnou činnost - krádeže, podvody a má toho fakt hodně...

Moše 49 před 6 roky

Povinnost ze zakona Mrs Suchankova urcite nemate. Je to jen vase vule.
Ja take prodavam nektere vzacne knizky pres bazos a take deklaruji, ze je poslu i postou po predem zaplaceni ceny knihy a postovneho. A uz jsem jich dost prodal. Takze je to o cloveku a snad i o risku.
Zde neplati univerzalni pravidlo. Pouzivejte spise intuici...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

moše - morální povinnost

Moše 49 před 6 roky

Jasne p. suchankova, moralni...

Tomáš 421 před 6 roky

Tak jsem si dal trošku práce s vyhledávačem. Paní Suchánková, která určuje či přisuzuje velikost mužských přirození pracuje na ÚMČ Praha 3. Vzhledem k přístupu tamní radnice k dobrovolnému zkulturnění ulic vysázenými květinami místními občany coby "zprivatizování městských pozemků" nevzhledných míst se už tady opravdu nedivím ničemu.

Moše 49 před 6 roky

Není to náhodou ta radnice, co tam mají toho sociopata - psychopata Richtera, který kolegyni nadával do k~rev a pak mu musela Udženija nafackovat ?
Pak se fakt, ani já už ničemu nedivím...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Jen bych vás ráda upozornila, že si veškerou diskuzi ukládám a hodlám řešit s policií jako stalking...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

jinak gratuluji k úžasným schopnostem na počítači ke zjištění, kde pracuji, stačilo dvakrát kliknout na myš

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

Ja vam blahopreji k pravnimu vzdelani. Neztrapnujte se tu. Stalking, je nebezpecne pronasledovani/sledovani, nikdo vas nepronasleduje ani nesleduje, pokud mate ten pocit navstivte lekare. Ja si ale myslim ze sem chodite plkat nesmysly. Pokud mne policie kontaktuje, rad budu spolupracovat, ale take bych vas rad upozornil ze v pripade ze budu obvineni zprosten budu narokovat svuj cas castkou 2500/h nebot toto je castka kterou jsem ochoten resit nesmysly a verte mi ze ja narozdil od vas vim o cem hovorim.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Ondro, kdo mluví o vás? a ano, pokud si o mě někdo zjišťuje podrobnosti a navíc je ještě sděluje veřejnosti, tak je to pro mě nepříjemné...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Stalking je nevhodné chování, projevující se zejména opakovaným fyzickým sledováním, nechtěnými kontakty (dopisy atp.), dlouhodobým sledováním aktivit určité osoby a sbíráním informací o ní, případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel atp

Martina 131 před 6 roky

p.Jano a o bezpečí na internetu něco víte?

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

mně nevadí, že si to zjišťuje, ale že tuto informaci šíří...v tom je velký rozdíl.

Moše 49 před 6 roky

Je-li informace volne pristupna na netu...
Jak psal Ondra, sezente si dobreho pravnika a soucasne i psychologa.
Bez urazky...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

To Mose, vam prijde normalni, ze me porad Tomas v diskuzich atakuje a to i po dvou tydnech od ukonceni diskuze? Libit si to rozhodne nenecham...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Na netu jste hrdinove, co tahle se sejit a vyrikat si to z oci do oci? Mysleno zcela vazne

Moše 49 před 6 roky

On vas neatakuje, atak je zcela neco jineho. I vase kritika na nej, nebyla vubec, ale vubec konstruktivni, ale trapna (AD: ...Paní Suchánková, která určuje či přisuzuje velikost mužských přirození...).
O stalking mozna pujde, kdyz vas bude pred uradem kazde rano vitat a po praci pri urade mavat na rozloucenou
Co tak se mu spise omluvit za trapnou kritiku a zakopat valecnou sekyru ?
A co se tyce scuka, jsem levnejsi nez Ondra Beru 500 / hod.
50% pujde pro Pomocne Tlapky o.p.s. (www.pomocnetlapky.cz), pak pro PetMedic Praha (zachranka a rychla prvni pomoc pro psy a pro ostatni zvirata, pejskari, ZAPISTE si cislo! 724 184 840) a pak pro vodicipsi.cz - Praha 5 Jinonice

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Na zviratka prispeju rada, dejte mi cislo uctu, na ktery mam zaslat penize. Alespon v necem se shodneme. . .ale verte mi, ze mi neni cela situace prijemna, nemam se za co omlouvat, fakt ne. To, ze Tomas nerozdychal, ze jsem upozornovala na podvodnika, je vazne jen jeho problem...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

A navic, pani starostka byla jiz odvolana, jen pro upresneni ????

Martina 131 před 6 roky

A jste si jistá,že mluvíte s Tomášem?

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

To pak rekne Vsezaodvoz policii na jejich vyzadani...on je zde nejak registrovany...

Moše 49 před 6 roky

Tomas nemel co rozdychavat, jen reagoval na vasi, jiz nekolikrat zminovanou trapnou "kritiku".
A proc se ptate na ucet ? Kdyby jste si dala alespon te trochy namahy a navstivila jednotlive stranky, urcite najdete i jejich cislo uctu, kam muzete (ale nemusite) prispet...

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Za to se omlouvam, zpravu od vas jsem cetla venku a porozumela jsem tomu tak, ze vy pro tyto organizace jpracujete.... Moje chyba. Moje trapna kritika? A on mi mohl nadavat a ponizovat me? Jen jsem se branila jeho nejapnym poznamkam. Pokud uz nemate dale co k veci, tak vas pozadam o ukonceni konverzace.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

Ano, moje chyba, ze jsem si neprecetla pravidla, ale neprijde mi to az takovy zlocin upozornovat na podvodne inzeraty, kdyz je sem podvodnik daval opakovane. Predpokladala jsem, ze si toho lidi vsimnou a budou radi. Jsem poucena pro priste...timto koncim diskuzi a loucim se. Snad mi admin brzo ten ucet zrusi, lidska zloba a nenavist nezna mezi.

Jana Suchánková (autor tématu) 63 před 6 roky

@admin

Monika Špoulová 101 před 6 roky

Milí drazí,
nevraživosti je venku více než dost, proto se zde zbytečně nehádejte.

Vzhledem k tomu, že rozhovor stočil zcela jiným směrem, téma uzamykám.