Samostatné bydlení v Praze

Diskuze » Nabízím pomoc

David Himbeřík (autor tématu) 0 před 6 roky

Chceme se s přítelkyní osamostatnit a tak uvažujeme, že bychom se odstěhovali od všech (momentálně bydlíme u mích rodičů v baráku ale je to již hrůza), tak hledáme pro začátek nějaký byt v Praze. Již jsme se koukali po několika nabídkách a zaujal nás byt tento http://www.eurobydleni.cz/nabizime-2kk-74m2-b-g-s-ul/detail/7867869/ jaký na něho máte názor? Šli byste do tohoto?

Akela 588 před 6 roky

Pokud na to máte finance tak proč ne. Je tam příjemné bydlení , kousek do lesa, za zvířátky, přehrada atd.

Petr Roubíček 242 před 6 roky

Pokud máte dostatek peněz tak bych do toho šel ,osobně Prahu rád moc nemám i ,když jsem původem Pražák mám raději klid na vesnici ,jinak za ty peníze za byt na vesnici bych si žil luxusně ,příklad barák a rekonstrukce celkem mě stálo vše cca přes jeden milion a pokud budu mít 5 mega tak si udělám i střešní elektrárnu topení na elektriku čerpadlem a do stodoly krytý bazén a možná na zahradu i velký venkovní bazén na léto a ještě pořád to neutratím ,byty v Praze jsou za nesmyslně přestřelené ceny .

Tomáš 421 před 6 roky

3 roky jsem bydlel v paneláku na internátě. Stavěl jsem před 30 lety RD, o kterém jsem si myslel, že bude mít ty nejlepší vlastnosti. Po 40 letech strávených u ÚT jsem rád, že mám dnes chalupu z nepálených cihel (říká se jim vepřovky či kotovice) a vytápím živým ohněm v kachlových kamnech, krbovkách i litinových kamínkách. Bolesti zad i kloubů, které mne držely skoro 20 let, jsou zmírněny na minimum, jsem i celkově otužilejší, ne vždy vytápím koupelnu, dosavadní rekord jsou 2°C, při kterých jsem se za březnových mrazů sprchoval.
Není to rada, jen možnost zvážení vhodnosti bydlení, každý to máme jinak nastaveno, ale obecně platí, že kachlová kamna jsou nejlepším zdrojem tepla.

Petr Roubíček 242 před 6 roky

Já bydlel 12 let v paneláku a šílené kravál ve dne v noci hnus pod námi i nad námi se pronajímalo z bytů se dělají krátkodobé ubytovny a ještě plovoucí podlahy bez tlumení ,dlažby apod. ,ale měl jsem štěstí ,nevěděl jsem si s tím rady ,na konec se zadařilo a prodal jsem byt jedné právničce a koupil dům na vesnici 120 km. daleko ve Středočeském kraji od roku 2015 ho dávám do hromady koupil jsem ho skoro zadarmo za 350 tis. pův. stál 550 tis. o 200 jsem to usmlouval bylo to bez rk. a mám ho taky z buchet ,báců ,vepřovic ,názvů je mnoho pro jednu věc střecha byla dobrá i krovy atd. i tak kompletní rek. stála celý dům i vybavení 700 tis. měnil jsem celý vnitřek komín topení ,okna dveře ,elektrika , koupelna ,kuchyně a rozvody zateplení ,podlahy podsyp liapur atd. ,letos budu jen dokončovat nové okapy a brizolit nahodil jsem ho loni byl oklepaný ,není to malý dům zast, plocha je 220 metrů dvůr 160 a ještě zahrada 380 metrů .

Eloas 8 před 3 roky

No koukám že nemovitost je už prodaná takže jste do toho šli? Nějaké informace taky teďka hledáme nějaké nové bydlení ale spíš někde na okraji Prahy ale chtěly by jsme jít bydlet do nějake takové novostavby nejlépe http://novostavby.com/cs/developerske-projekty/praha/ může to být klidně i někde na okraji Prahy jelikož máme radši klid. A přírodu a byt by měl být nejméně 3+1.. Tak kdyžtak kdyby sem hodil někdo nějaké tipy byl bych rád.