Daruji.... Sladkosti potěší...?

Diskuze » Mám něco na srdci

Zuzana Hříva Příplatová (autor tématu) 0 před 3 roky

Dobrý den, stále častěji se zde setkávám s inzeráty na věci za odvoz, ale ne tak úplně zadarmo. Většinou je požadavek na protihodnotu kulantně zabalen v ,,...ale není podmínkou." Daruji - instantní káva, sladkosti pro děti, ovoce, láhev dobrého vína....potěší, ale není podmínkou. Z inzerátu je jasné, že věc jen za odvoz nebude. A je to stále častější. Něco jiného je, když dárci věnujete drobnůstku za pomoc při stěhování, jako pozornost po vstřícném přístupu... Ale jinak se mi to nelíbí, tyto inzeráty by měly spadat do inzerce ,,Vyměním", a ne sem.

Jana 71 před 3 roky

Dobrý den paní Zuzko, ano tento požadavek zde už řešili dárci i příjemci mnohokrát. Ještě existuje tlačítko, které najdete u inzerátu "označit inzerát", kde si z roletky můžete zvolit kategorii - chybná kategorie, není za odvoz aj. a tam mnoho lidí označuje takové jednání. Jen se samozřejmě setkají s nevolí těch, kteří "něco" za svůj dar požadují. Mně téměř ve všech případech nikdo nic nenosí, ale v minulosti se mi stal zvláštní případ. Pán, který si ode mne něco bral mi přines kávu a čokoládu. Když viděl, že jsem v rozpacích a nechtěla jsem si to od něj vzít, tak víte co mi řekl: "tak kávu dejte kolegyni, kterou nemáte ráda, aby ji trefil infarkt a čokoládu dejte tlusté kolegyni, která stejně neodolá a marně se snaží zhubnout". Byla jsem z těch důvodů, které mi vyjmenoval úplně konsternovaná a nepřijala jsem od něj nic se slovy: "my tady máme s kolegy velmi dobré vztahy".

Akela 587 před 3 roky

Dobrý den. Nepodporovat to co se tu rozmáhá. Věci jsou jsou za odvoz a odnos a nikdo nemá právo si za ně o něco říkat. Když chce zisk je spousta bazarů kde věc může nabídnout do prodeje. Připadá mě, že lidi asi neumí číst, že je to za odvoz. Ono totiž na dvou dalších webech se toto toleruje tak ať to dají tam!

Aluska 8 před 3 roky

Někdy mám pocit, že věci zde nejsou za odvoz, ale za rozvoz. Setkala jsem se několikrát s tím, že zájemce o věc ztratil zájem v okamžiku, kdy jsem mu ji odmítla přivézt.

Akela 587 před 3 roky

Setkáte se zde Alusko s hodně negativy. Bohužel.

Jana 71 před 3 roky

Paní Alusko také se mi to stalo: "a nemůžete mi to někam přiblížit?" "to je daleko, já tam nemám cestu" a navrhují časové termíny v rozmezí, kdy jsem v práci. Přitom mám místa k převzetí v centru, nebo i u metra, ale tam, kde jezdím. Ze začátku jsem opravdu věci vozila různě na zastávky tramvají, nebo metra a byla to pro mne zajížďka, ale už jsem z toho vyléčená.

Veranova 3 před 3 roky

Co když jsem ale opravdu zdaleka a jediná možnost jak věc získat je když je majitel ochoten to zabalit a poslat? Kdyby nebyl pan pkc tak hodný a nerozebral by, nezabalil a neposlal mi židli, Dcera by stále neseděla. Moc mu děkuji a byla bych ráda kdyby se takových našlo víc. Taky nemám problém věc někomu poslat vždyť si to zaplatí a mně to ubere trochu času, ale aspoň udělám někomu radost a nebudu to muset vyhazovat nebo nosit stále jen do červeného kříže

Akela 587 před 3 roky

Jsem tu už pár let a za tu dobu jsem poslala x zásilek fajn lidem.

༺CØdeHสcͥkeͣrͫ♫༻ 1 před 2 roky

Dobrý den dámy,
chápu Vaše rozhořčení, koneckonců portál se jmenuje tak jak se jmenuje. Pojďme ale na druhou stranu barikády a zamysleme se, proč třeba ti lidé jednají, tak jak jednají. Řekl bych že ti, co si řeknou, že chtějí něco, ale není to podmínkou, nic neočekávají, ale potěšilo by je něco. Zároveň ti co hledají, a těmto darujícím lidem dají nějakou tu čokošku nebo kafe, mají i dobrý pocit z toho, že jim darující danou věc dal, že ji mohl dát někomu jinému nebo tu věc darovat nikomu nemusel. A zároveň je to taky možnost, když tu jsou lidé, kteří pouze berou, a je to vidět na jejich hodnocení, něco nějakým způsobem dát zpátky, aby daní lidé nevypadali jak skrblíci a mohli se připojit do skupin, kde se ctí poměr darovaných ku přijmutým věcem. Pro mě tedy dává smysl, když někdo si řekne o nějakou menší drobnost, ale obrátí to, že to není podmínkou, avšak tyto věci vymáhat je dle mne nesmysl a neslučuje se to s filozofií tohoto portálu.

Jana pp 5 před 2 roky

Letos jsem dávala (na jiném portálu) zadarmo pračku. Nic jí nebylo, byla OK, jen jsem kupovala novou se sušičkou a té starší jsem se potřebovala co nejrychleji zbavit. Zájemců desítky, poctivě jsem vybrala nejrychlejšího. Co jsem s nimi zažila kvůli odvozu bylo neskutečné, neustálé odklady v řádu dnů, neschopnost přizpůsobit se mým časovým možnostem, spousta dodatečných dotazů. Už jsem to chtěla celé odpískat, ale nakonec dorazili. A musím se přiznat, že mě zarazilo, když nepřivezli vůbec žádnou maličkost (i třeba 1 tyčinku ledových kaštanů) jako poděkování. Samozřejmě že ne za tu pračku, ta byla jasně zdarma, ale za ty všechny ústupky a moje značné nepohodlí. No, možná jsem divná.

Jana 71 před 2 roky

Dobrý den, nejste divná, ale to téma o které tady jde je, že si dárci sami o "něco" za svůj dar říkají. Samozřejmě lidé občas "něco" přinesou jako poděkování, ale sami od sebe, ne proto že by to od nich dárce požadoval.

Dana 11 před 2 roky

Dobrý den, je to takový zvláštní rébus, co je vhodné, s kým, jak... Já nikomu nikdy nic nenosím. A sama mám na profilu napsáno, že nic nechci. Stejně mi ale každý druhý člověk něco nosí - čokoládu, banány, respirátory, sardinky nebo co (málokdy z toho něco využiji a mám pak akorát starost, komu zas dát další věc). Většinou i řeknou "vím, že jste nic nechtěla, ale snad Vás to neurazí"... No, tak to vezmu, protože je to vlastně roztomilé a to nemůže urazit. Ale sama jsem prostě srovnaná s tím, že já nikdy nikomu nic nedám. Taky ale nedělám problémy, snažím se, aby se mnou ti druzí měli minimum práce. Prostě mi připadá na této stránce strašně krásné, že jde o výměnu věcí, které vyloženě potřebujete. A žádné další principy nemusí být praktikovány. Nezabordelovat si prostor věcmi, které člověk vyloženě nevyhledává / nepotřebuje / nechce. Nikdo nemůže vědět, co kdo jí nebo nejí. Ale každý to cítí jinak a je potřeba se chovat vůči sobě citlivě i s ohledem na sociální vnímání a potřeby každého z nás. A to je na tom to rébusové. Je to vlastně taky super.