Všem zájemcům o má semínka

Diskuze » Mám něco na srdci

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Sešlo se obrovské množství zájemců o semínka z mé sklizně. Váš zájem mne těší a mám radost, že se tolik lidí (s porovnáním z předchozích let) začalo zajímat o prostor, kde žijí, ať už je to zahrádka, obecní prostor před domem nebo truhlík či květináč.

Každý rok velkou část semínek daruji v rámci iniciativy Semínkovna (pro zájemce odkaz zde: https://seminkovny.com/). Koronavirová opatření dopadla samozřejmě i na semínkovny, které fyzicky existují často v rámci knihoven (protože fungují na stejném principu). Moje loňská sklizeň semen tak stále zahálí a jelikož se blíží čas, kdy by semínka chtěla do půdy a růst, rozhodla jsem se darovat je zde s tím, že i přes riziko nákazy jsem ochotna lézt na poštu kupovat známky, pytlíkovat takové množství semínek dle přání jednotlivce a běhat s tím ven do schránky / k osobnímu předání.

I přesto, že dnešní doba není lehká vůbec pro nikoho (bez ohledu na to, jak velké trápení teď má), věřím, že vždycky se najde nějaký prostor druhé potěšit a projevit to dobré, co je v nás. Pokud vím, koronavirus lidskou soudnost a ohleduplnost nenapadá.

Proto bych všechny zájemce o semínka chtěla moc poprosit o trpělivost a shovívavost;
• Zprávy procházím postupně a snažím se reagovat na všechny.
• Semínek mám omezené množství (nejsem žádný velkopěstitel), takže samozřejmě nemusí dojít na všechny, i když se snažím všechny podělit. Obecně platí, že co není rezervované, je volné. Nicméně těžko se to odhaduje, když někteří se přihlásí na jednu nabídku a pak se uvnitř dočtu, že by toho chtěli víc. Ideální by bylo naklikat vše, o co máte zájem, a pak seznam poslat v jedné ze zpráv. Tak bych na první pohled vidělo, kolik zájemců je o která semínka.
• Semínka předávám zabalená s viditelným označením. V tuto chvíli mi již dochází zipové sáčky a papírnictví jsou zavřená, tak prosím omluvte, když vám semínka přijdou v papíru.
• Také prosím omluvte, pokud něco mezitím už dojde. Snažím se podělit všechny a někdy je zájemců moc na relativně málo semínek, o nedostupných vám vždy dám vědět než odešlu. Prosím, nepište mi pak, že jste jich dostali celý pytlík, já jich opravdu víc nemám.
• Velice ocením, když mi dáte vědět co nejdříve, že jste si ten "zájem" rozmysleli nebo vám do toho něco vlezlo a již nechcete přijet nebo zaslat v obálce.
✉️📯💌
• Vzhledem k aktuálním koronavirovým opatřením nabízím (a osobně upřednostňuji) možnost zaslat semínka v obálce poštou. Jelikož známka něco stojí a můj finanční rozpočet je napjatý (jako jistě mnohých z vás, jelikož krize zasáhla nějakým způsobem snad každého na této planetě), požadují v případě zaslání poštou 20,-, nejlépe převodem na účet, který vám sdělím ve zprávě, případně mi můžete poslat ofrankovanou obálku. Obyčejný dopis má určitou kapacitu stanovenou Českou Poštou, proto prosím rozmyslete, jaká semínka chcete, a v případě většího množství (více druhů) rozvažte, zda nebudu potřebovat více známek.
• Obálky se semínky připravuji během čekání na platbu a odesílám, jakmile je to pro mne možné. Budu ráda za informaci, že už jste dopis se semínky obdrželi. Dle vlastním zkušenostem dopis dojde během jednoho či dvou dnů, nejpozději však do tří pracovních dnů. Myslím, že toto garantuje i ČP a zatím mi to tak u obyčejných dopisů fungovalo.

🌻🌺🌼🌷
Všem přeji plno pěstitelských úspěchů a radosti z rostlinek. Nezapomeňte, že růst mohou nejen rostliny, ale i my, lidé.

Děkuji, pokud jste dočetli až sem. Toto je vše, co jsem měla na srdci.

Ivana Jank 117 před 3 roky

nadstandardní přístup vhodny obdivu.

Šárka 7 před 3 roky

Klobouk dolů. A velké díky.

Akela 587 před 3 roky

Markétko jste skvělá a jsem ráda,že vás znám. Zdena

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Prosím o trpělivost všechny zájemce o zaslání poštou. Zájem je tak velký, že mi dva bločky známek nestačily. Dnes jsem byla na poště (Letenské nám.) a lidé mě tam div neukamenovali, že chci koupit známky - pošta shop nefunkční bez jakékoliv informace na dveřích, přepážky přeplněné, pracovnice nas**né, že je někdo pořád otravuje, a ještě jsem dostala vynadáno, že chci koupit "papírnické zboží" (ano, známky jsou prý také zakázaným zbožím), když vláda papírnictví zavřela. Zítra zkusím jinou poštu, protože zatímco jsem byla na poště, doma mě pošťák nezastihl a tak tam musím pro zásilku. Fungování ČP jako státní instituce tak víceméně odpovídá (ne)fungování státu v této době, což není nic překvapivého. Stále mě však nepřestává udivovat, co tahle krize udělala s lidmi, kteří zapomínají být lidmi

Akela 587 před 3 roky

Markéto jednodušší je trafika ty fungují
pošta katastrofa ve všech směrech.

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Díky za radu, zkusím. Trafika mě nenapadla...

Petmot 49 před 3 roky

S poštou mám osobně dobré zkušenosti. Známky jsem kupovala, frontu nečekala. V Jindřišské kolem 19 hodiny. To je spíš konkrétní pobočkou a časem kdy se tam jde. Mají také úbytky personálu na karanténách.. Do trafiky bych si nejdřív upřímně zavolala, zda mají, abych šla na jistotu. Je to doba improvizační, méně obvyklá.. Fajn dny

Martina 131 před 3 roky

Klobouk dolů Maqi89 před prací,kterou s tím máte.
Možná by se hodila i jejich zákaznická karta.

https://www.zakaznicka-karta.cz/

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Děkuji, známky jsem bez problémů koupila na poště Burešova. Jiný produkt od ČP nevyužívám, protože nemám dobrou zkušenost. Pochybuji, že jejich zákaznická karta mi zajistí důstojné jednání

Petmot 49 před 3 roky

Karta ČP mi průběhově zlevňuje poštovné. Když chtěl rodinný příslušník vrátit do e-shopu zboží, u kterého se barvou netrefil, chtěli po něm 230 Kč za poštovné, po mě s kartou 185 Kč. LIdé jsou různí všude, já s nimi málo příjemnou zkušenost nemám. Tak snad to tak bude nadále, i přes ty stresy, co se dějí..

Jana Sálová 2 před 3 roky

Využívám poštu pravidelně spolu se zásilkovnou a nemohu si stěžovat, zásilkovnu mám za rohem, kde je moc příjemný pán (předchozí pobočka o dva obchody vedle byla velice špatná kvůli zaměstnankyni obchodu) a ráda tam chodím, ale na poštu si stěžovat nemohu - balíčky vozí tady v Praze na čas, vždy jsou příjemní, u listovních zásilek rovněž (a na pobočkách, kam chodím, si stěžovat také nemohu, včetně té na Letenském náměstí - a díky aplikaci kombinované s kartou ČP vím dopředu o každé zásilce, kterou mám na cestě v podnájmu v Praze i u rodičů mimo Prahu...

Akela 587 před 3 roky

Jano tak to máte kliku. Tady když mají něco přivézt a to podotýkám jsem doma přesto dostanu do schránky výzvu,že jsem nebyla doma. Nikdo nezazvoní prostě si to vytisknou a hotovo. Naše pošta je katastrofa. Nepříjemní zaměstnanci už v 8 ráno když se otevře, fronty, a leccos i pokazí. Zásilkovna OK i když také jsem se dvakrát setkala s protivnou osobou, jinak všichni OK Pošta 101 hrozná nejmébně 40 let.

Aneta Kuncová 21 před 3 roky

U nás je pošta taky katastrofa, kolikrát se neobtěžují ani tou výzvou... a vůbec si netroufám poslat něco obyčejně, to to můžu rovnou hodit do koše...

Akela 587 před 3 roky

Oni to ani obyčejně posílat nechtějí. Setkala jsem se s tím když paní chtěla poslat balíček obyčejně a když jsem to řekla na přepážce úřednice naštvaně odvětila, obyčejně se už neposílá. Balíček odešel a došel v pořádku. Teď volím pouze Zásilkovnu, balit to mohu jak chci, je jedno zda je krabice strakatá nebo pruhovaná a jsou tam příjemní

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Co se týče balíčků a větších dopisů, mám s Českou poštou prostě dlouhodobě špatné zkušenosti, a to jako odesílatel i jako příjemce. Co neztratí, to rozbije. A když už něco dojde, tak nikdy nepředají. Auto ČP stojí před domem (nejspíš kvůli GPS trasování), ale pošťák nevystoupí ani když stojím ve dveřích. Pak musím čekat frontu na poště. Oznámení o nezastižení adresáta často ani nedojde, většinou dostanu avízo od odesílatele, že se balík (do ruky) válí na poště nebo se jim vrátil. Proto od ČP využívám jen klasický dopis (známku). Z poslední várky asi 30 dopisů nedošel jediný (a to v rámci Prahy), jednomu to trvalo na Vysočinu přes týden, jinak všechny došly nejpozději do 3 dnů, většinou do druhého dne. Pokud někdo zavede dopisní službu také, přestanu využívat u ČP i to.

Balíky do 5 kg posílám přes Zásilkovnu za 65,- a velké přes úsporný balík za 128,-. Šetří to nejen peníze, ale i nervy na poště a čas. Zásilkovny mám mnohem blíž než poštu a pro úsporný balík mi přijedou domů (většinou DPD). Nikdy se mi nestalo, že by nebylo doručeno do druhého dne nebo že by něco rozbili. Jako soukromé firmy dbají na svou pověst, protože jinak by přišly o zákazníky a tím pádem o tržby. Česká pošta na to dlabe, protože když klesnou tržby, tak je stát podpoří z našich daní.

Maqi89 (autor tématu) 135 před 3 roky

Jinak obyčejný dopis se známkou za 19,- dojde rychleji než cokoliv doporučeného. Mám podezření, že to funguje, protože to jde mimo systém. A nebo dopisů v dnešní době není tolik. Ale riziko tam samozřejmě vždycky je. Jak psala Zdena, oni to obyčejně ani posílat nechtějí. Pro mě je to nejjednodušší: nalepit známku a hodit do schránky na hlavní ulici, kterou vím, že vybírají. Posílám dopisy často a jednou jedinkrát za celý život se mi stalo, že nedošel (asi se ztratil, bylo to tuším do Teplic). Co je u ostatních produktů ČP běžné, u obyč.dopisů je výjimkou.

Martina 131 před 3 roky

Hmm tolik barevných možností odeslání balíčků a dopisů. Zásilkovna je určitě jedna z nejlevnějších, za 65,-kč jako velké plus i velký počet výdejních míst.
https://www.zasilkovna.cz/