To si z nas dela srandu?????

Diskuze » Mám něco na srdci

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Ted jsem se zasmala. Navzdy Latymaya se rozhodla, ze nam ukaze a stane se take darcem a tak pred peti minutami dala 4 nove nabidky, vzapeti se u nich objevila rezervace a a do minuty byly veci predane ,,Rodince". Asi sousedum......jinak nevim, jak to do 2 minut mohla stihnout. I kdyz neni prvni, u koho jsem se setkala s tim, ze darovala pres 100 fiktivnich veci asi svemu druhemu profilu (asi si myslela, ze bude mit vetsi sanci dostavat veci) Zjistuji, ze je asi lepsi cpat veci do pytle a jednou za cas zavolat Petmot a poprosit ji o odvoz do Červeného kříže nez studovat profily kdo me podvadi. Fakt zacinam byt vyčůránky znechucena.

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Pardon, chyba, ne Navzdy ale Jedině......

Lucinka 79 před 3 roky

Dobrý den Ivano, zrovna jsem na to teď koukala a musela jsem se smát fotka stažená z netu, vše darováno jedné osobě, fakt vtipný slečna má poslední dobou samé dobré skutky, jak tak čtu i tady v diskuzi baron Prášil by mohl závidět krásný den

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Ano, a vyzvednuto vše v 23,45 - 23,55. Prostě tam ty inzeráty, rezervace a vyzvednutí skákaly a mizely před očima. Myslela jsem nejprve, že to je nějaká porucha, než mi to došlo.

Andy 81 před 3 roky

Dobrý večer Lucinko, dobrý večer Ivanko, tak to jsem ráda, že si toho někdo všiml😉😁. Já si to dala dohromady už včera a fakt jsem už docela znechucená. Nehledě na to, že od začátku to byly inzeráty od téže osoby na všech webech když pominu dvojí a teď už dokonce trojí identitu, tak přemýšlím, že za a) se někdo příliš dívá na americké filmy, za b)si někdo myslí, že jsme tady vsichni tak naivní a hloupí anebo za c) je tak vyčůraný i se svým IQ 😉😂.

Lucinka 79 před 3 roky

Tak plán to byl dobrý... Zkusím něco posbírat, pak ze sebe naoko udělám matku Terezu a pak mi dají všichni všechno. Jenže my to vidíme na druhou stranu, aspoň se pobavíme

Tsfat 69 před 3 roky

Zeby "zoufali lidi delaji zoufale ciny" ?
Tezko rict, kdo jsem, abych soudil...?
Radeji preji kazdemu (i spolubydlicimu, ktery mi dnes zvedl adrenalin do nebeskych vysin , nevite nekdo nahodou o nejakem volnem pokoji k pronajmu ? ) vse dobre...

Ondřej Beránek 95 před 3 roky

Jsem programátor v C++, napíšu na to program a dám na github. Dejte mi chvíli.

Lucinka 79 před 3 roky

Pohádka pokračuje dál s neuvěřitelnou zápletkou!!!

Akela 588 před 3 roky

Nová registrace.......

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Sussane.......a treba i dalsi. Proto uz nereaguji na nove zajemce bez minulosti, bez toho, ze by neco dali.....proste uz me nebavi zjistovat, ze si hrabosi delaji dokolecka nove registrace, aby mohli hrabat.

Kačule 1 před 3 roky

Překvapuje mě, že má někdo zapotřebí vyvádět takové psí kusy... Opravdu smutné

Akela 588 před 3 roky

Ivanko, Kačule souhlas

(smazaný uživatel) 39 před 3 roky

Je to jednoduché - potencionální poptávající či žádající tohoto druhu, jedince typu JL, kteří si z webu udělali bezpracný zdroj obživy, si lze dát na blacklist vč. jejich nových účtů. A je vymalováno.

Zrovna tak nenabídnout / nepředat věc poptávajícím, kteří u inzerátu neumí napsat slovo děkuji. Hodně mne poznání, že takových je řada, ovlivnilo a hledám už spíš cesty mimo tento web, jak pro mne nepotřebné dostat k těm opravdu potřebným. Naštěstí po vyklizení bytu odpadne i tato činnost, nepotřebné sama nenakupuji, jídlo mi nezbyde, protože koupím jen tolik, co sním a boty nosím, dokud se nerozpadnou třeba na zahradě. Pomáhat se dá cíleně i jinak.

Jen nevím, co s těmi, kteří tyto nepřizpůsobivé a nevychované jedince ještě podporují. Asi absence vlastní sebeúcty, jinak si to nedovedu vysvětlit. Notoričtí sběrači bodů, kdy rozdělí hrnek s podšálkem, které patří k sobě, do dvou inzerátů, aby dostali víc bodů, to se ani komentovat nedá. Z toho je mi až smutno.

Nějak se ten správný a původní smysl webu vytrácí ...

Lucinka 79 před 3 roky

Merlin Merlin: toho úkazu rozdělit hrnec s poklicí na dva inzeráty jsem si také všimla. Je fakt, že později, protože si mě dotyčná dala na blacklist (dovolila jsem si ji dát jeden negativ za její zájem asi o šest věcí, kdy opakovaně nereagovala přes týden, ani když jsem ji psala několikrát a dokonce i na její inzerát ) a myslím, že tomuto pomohly ty trofeje, protože najednou tu darují lidi, od kterých jsem tu za předchozí rok nic neviděla pravda je ta, že já zkusím dát inzerát a když propadne, nosím knížky vedle do parku do knihovny, hračky jdou naší dětské lékařce, oblečení na charitu. Kolikrát je to lepší, než se s někým týden dohadovat a nakonec z toho stejně nic není no a v nejhorším je tu popelnice nebo prostor u nich, tam to také kolikrát končí ale já třeba mám lidi, kterým než to dát, tak to fakt radši odnesu někam jinam - prostě jim to dát nechci a většinou je mám na blacklistu krásný večer

Tsfat 69 před 3 roky

@Lucinka: ke kniham: take jsem videl ruzne, po Praglu "OSK" aneb Open Space Knihovny a zrovna v zime to neni nejlepsi napad.
Ale vim o jedne na mestskem urade, kde je tedy uvnitr, velika policka se spoustou knih, kde si kdokoli muze pujcit nebo i donest. Kde?
Jed na Hurku, metrem a hned jak vyjdes ven, dej se doprava ke kruhovemu Ms Uradu. Pak za pruhlednymi, samootevirajicimi se dvermi, opet doprava vedle info kiosku. Je tam velika, asi 1,6m vysoka policka s knihami

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Souhlas s Lucinkou, vybiram si, komu dam, a pokud se ozyvaji jen,,vyčůránci", tak radsi schovam pro Petmot ( to, o co maji zajem v Červenem kříži) knizky a ostatni veci odnesu do odnosne budky, ktera stoji u nas na sidlisti pred Albertem. V případě darovani se orientuji se podle profilu i podle toho, co lide brali (například 4 nabytkove steny nebo lednice me odradi od toho darovat) Take novacek, ktery nevi, co je to neco darovat, v profilu nema o sobe nic napsane ani odkud je, se u me nechyta.
Jsem zde pouze dva roky, za tu dobu jsem tu ale poznala plno bezva lidí, s kterymi se pratelim, navstevuji a komunikuji i i mimo tento portal, proto me mrzi, ze to tady kazi par jedincu, kteri bud podvadi nebo se rozhodli z vyzvedavani veci si udelat zivnost. Myslim, ze smysl tohoto portalu to neni. Ale toto je jen a jen muz nazor a postoj, ktery nikomu nevnucuji.
Na zaver bych vas jeste poprosila: pokud budete mit veci, pro ktere nenajdete vhodneho zajemce nebo jen kvuli par bodum budete chtit dat ,,vycurankum" , je zde jeste moznost predat veci do Červeneho kříže - vice informací u profilu Petmot ( doufam, ze vam mila Petmot nevadi muj odkaz na vas).
Zaverem se omluvam za pismo, ale nemam počítač a na tabletu se fakt blbe pisou carky a hacky.

Lucinka 79 před 3 roky

Ivano, já jsem tu sotva rok, ale jinak s Vámi plně souhlasím. A Petmot jsem sama na drzovku kontaktovala, protože tady v charitě mi bylo oznámeno, že berou jen nepoškozené věci určené k prodeji. Takže jsem hledala, kam s tím a nakonec si to vše odtáhla Petmot (to zní, jako že si to vzala, samozřejmě to vezla do ČK ) vtipné bylo, že jsem neměla jak poslat fotku, kolik jsem toho vytřídila, takže jsem udělala inzerát na její jméno a beztak mi psali lidé, kdy si to můžou vyzvednout teď se tomu směju, ale v tu chvíli mi to vcelku zvedlo tlak

Ivana Jank (autor tématu) 117 před 3 roky

Lucinko, ja to s Petmot resila tak, ze jsem ji napsala na jeji jakykoliv inzerat, kdy bude mit moznost auta....dnes uz ji napisu na WhatsApp a je to. Nedavam ji nic pres VZO, nechci si na ni honit body, pouze poprve to mela na sebe, kdyz jsem ji jeste neznala a nevedela, jak uzasna je a jak zasluznou cinnnost dela.

Marketa 32 před 3 roky

jak se nekdo zminoval o tech "sberacich bodu", me bav jeden inzerat jedna susenka a pod, nejak se s tim po novem roce roztrh pytel

Lucinka 79 před 3 roky

Markéta: tak nějak, a to si myslím, že je kvůli těm trofejím, protože i lidé, co za celý rok dali třeba 20 inzerátů, jich mají teď 20 během pár dnů. Ale někdo to tak dělá déle, příklad- vezmu si od vás pytel jablek, dvě si nechám a další budu po jednom nabízet jasně, u něčeho to člověk pochopí, že třeba se nevyužije vše v sadě nebo hromadě věcí, ale jak tu bylo obrazně řečeno, rozdělovat hrnek a podšálek..🤦🤣

Akela 588 před 3 roky

Podle mě ty trofeje jsou o ničem, je mě naprosto jedno kolik jich kdo bude mít když s ním mám z dřívějška špatnou zkušenost a mám ho na černé listině. To může mít trofejí třeba 30. Pro mě je důležité jaké má hodnocení a zda něco daroval. Jsou tu tací šikulové, kteří obětují jednu věc k darování aby se neřeklo a pak berou vše a pořád do nekonečna.Nebo ti a že bych mohla jmenovat co nedají nic a hrabou a hrabou. Někdy mě fakt udivuje to jak rychlé jsou reakce na nabídky /to dotyční nemají nic jiného na práci než sedět a koukat co tam padne/? Jé hurá to chci. No a pak tu jsou další co si za věci nadiktují odměny a když jim to neklapne dají si to pro jistotu do profilu - mám ráda tu a tu značku čokolády a další a další. Nebo zaklínadlo, není podmínkou. To se vždy pobavím jak jsou fikaní. Někdy mě zaráží to, že někdo bere vše od A až do Z a že jich tu je - divím se to doma nemají nic,že to zde vše nahání? Ohledně bodů - já někdy když je více velikostí, či podobných věcí dávám také do více nabídek a hlavně s tím úmyslem abych podělila více zájemců, protože kdo potřebuje od jedné stejné věci 10 kousků? Někdy to klapne a někdy si to vezme někdo vše s tím,že to vozí někam dál. Rozhodně jsem to nikdy nedělal pro body, nevidím v tom žádnou výhodu. Buď věci na darování mám a chci je věnovat a nebo nemám a tím pádem neinzeruji.

Lucinka 79 před 3 roky

Já na trofeje kašlu, důležité je pro mě to, jak uživatel komunikuje ("beru vše" "zájem" atd), jaké má hodnocení, zda měl pokus něco darovat a nějaký relativní poměr přijatých/darovaných věcí. Jak psala Ivana, nedám lednici někomu, kdo jich má už pět za posledního půl roku. A jak psala Zdena, je zajímavé, že po vystavení inzerátu na mě během pár minut vyskočí x reakcí, horší je pak domluvit předání - poslední dobou jsem na to měla fakt "štěstí" a darování některých věcí, nad tím mi zůstává rozum stát - např. 2 týdny prošlá šunka, to už je fakt biohazard 🤮 když vezmu v potaz, že maso a šunky kolikrát smrdí už den před datem spotřeby.. tím samozřejmě nechápu ani příjemce, já bych si to nevzala ani, kdyby mi pak předplatili nadstandard na infekčním

Andy 81 před 3 roky

Naprostý souhlas😊...jste mi promluvily z duše,mile dámy😉. Trofeje, body.....jak hluboce dokáží někteří klesnout ...to je jak"...dajli medaijli, či nedajli mi medaily..."😂😂😂

Akela 588 před 3 roky

Martin Svojanovský 2 před 3 roky

Darovat sušenku přes tento server může jen nemocný člověk...