Pro někoho odpad, pro jiného poklad

Diskuze » Mám něco na srdci

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Často mne na tomto jinak skvělém webu překvapí, co jsou lidé schopni darovat. Říká se sice přísloví "Pro někoho odpad, pro jiného poklad". S tím souhlasím, ale ne vždycky. A to, co dárci darují a tím mne překvapují - nástroje, přístroje rozbité, polámané, nefunkční, k opravě ... a pak také nádobí prasklé, s otluky, naštíplé, odřené z myčky... Opravdu toto může být pro někoho pokladem? Co si o těchto "darech" myslíte vy?

bára divá 49 před 4 roky

Osobně: rozbité a pro mě nepoužitelné věci rovnou vyhazuji a nikomu nenabízím.Co se dá opravit a nemám nikoho, kdo by to opravil, klidně daruji, s tím, že je nutná oprava.Někdo si to rád opraví nebo mu poslouží díly, co se třeba už nedají jinde sehnat. Sháním třeba buben do pračky Miele cca 20 leté, sehnat se sice dá, ale za balík peněz, tudíž oprava pro mě nerentabilní a někomu se třeba pokazil programátor, či mu něco jiného odešlo a už nechce investovat. Bohužel to asi nikdo nenabídne a mně by se ta věc hodila, ze dvou se dá udělat jeden kus, co bude fungovat dál.

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Dobrý den, děkuji za názor, a mám to stejně. Mně šlo spíše o ty "dary", které podle mne patří do popelnice,a tam je také dávám, nebo k popelnici. Občas si někdo, komu nevadí stav věcí vyzvedne u popelnice. Také rozumím věcem, které jsou určeny na náhradní díly, ale ne to, co je opravdový šrot a někdo to tady daruje. Přeji vám hezké odpoledne a pak víkend. Jana

Pavla 54 před 4 roky

Mate pravdu pani Jano některe věci jsou take podle mě už do popelnice a ja osobně bych je do popelnice dala a nedavala je sem a nabizela druhym lidem . Ale jak pišete zaleži na lidech . Přeji Vam krasny vikend Pavla

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Nejlepší jsou roličky od toaleťáku. Těch člověkohodin co to trvalo vyrobit.

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Dobrý den, díky za vaše názory, většinou se shodneme. Víte ony ty roličky od toaleťáku jsou určeny k dalšímu tvoření a mohu říct, že jsem několik výrobků z nich viděla a vypadaly docela dobře. Vyráběli z nich různé vánoční dekorace děti v družině.

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Já si nejsem jist že bychom se nějak znali. Ale jestli jste moje sousedka, poprosil bych aby jste už po půlnoci neprala. Podle toho jak často a dlouho perete to vypadá že vás v tom vašem 2+1 je aspoň 50.

To stěma ruličkama je skvelé! a jistě hygienické. Těch originálních příběhů co se za každou rolí musi skrývat. Ta trnitá cesta kterou musela rolička urazit než se z ní stal výrobek některé z předních tvořilek. Větší nádhera snad už je jen tvorba v oblasti uzenin a tvrdých sýrů.

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Osobně se neznáme, ani jsme se nikdy nepotkali při předávání nebo přebírání věcí. Vaši přezdívku znám jen z této diskuze a vaše sousedka, to opravdu nejsem. Po vyhlášení nouzového stavu jsem na Moravě.

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Blahopřeju. Sice to tam neni o moc lepší ale slyšel jsem že tam neni tolik pražáků je to pravda ?

(smazaný uživatel) 78 před 4 roky

Pokud mohu přispět malinko do mlýna,tak věci které se zde občas inzerují mi vyloudí úsměv na tváři - viz.drátěné ramínko na šaty,které se chudák už tvářilo na fotce,že je natolik unavené,že ani ty šaty neunese. Podotýkám,že to už by nebylo vhodné ani na to tvoření...anebo pračka,která "žere prádlo",nad tím jsem se nasmála asi nejvíc,to ani nepotřebujete vidět Lichožrouty a další a další. Myslím,že se jednou dočkáme i inzerátu : "daruji za odvoz jehlu na šití s ulomenou špičkou"

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Dobrý den, na Moravě nejsou pražáci, pouze ti, kteří v Praze pracují. Paní Marcelo ano, to jsou přesně ty "dary", které jsem měla na mysli. Mne tady šokují ty hrnečky s prasklinami, otluky, bez oušek a pak ty připálené pánve a hrnce, které nejdou vyčistit. Po vzoru japonského stylu feng shui právě takovéto věci vyhazuji. Jednou mi známá, která si zařizovala pronájem říkala, že právě takové nádobí dostala, ale někde jinde, ne tady. Byl už večer kdy si jej vyzvedávala a nebylo na ně dobře vidět. Z celé tašky nádobí jí zůstal jeden talíř a jeden hrnek, všechny ostatní měly kazy a vady. A pak si také jednou vyzvedla na pohled 2 krásné vázy a když je přivezla domů, tak zjistila, že jedna je prasklá a teče a druhá měla odštípnuté hrdlo, takže to nevypadalo hezky.

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Tak to je ovšem záhada, protože v praze totiž taky nejsou. Zdá se že pražák rodilý je ohrožený druh. Myslel jsem si doteď že jsou všichni na moravě zalezlí v krytech. Tedy ve sklepích.

Myslím ale, že ruličky od toaleťáku jentak nic nedá. Rozbitá pračka svuj smysl má. Pračka co žere prádlo je snadno spravitelná. Navíc když se rozebere tak elektronika se dá střelit za 500 a z bubnu a stojanu je luxusni gril. Někdy se dá prodat za 200 i motor . Čerpadlo a další věci z pračky když se vyčistí... Jako ultrachudý student jsem si timhle vydělával na kolený, obědy, chlast a cigára.

(smazaný uživatel) 78 před 4 roky

Dobrý den,je to tady jak na houpačce. Dám protiklad názvu tohoto tématu,se kterým jsem se včera setkala. Nazvala bych to :" Už nevím co bych chtěla"narazila jsem tady na inzerát daruji tablet,jeden mám,ale praskl mi displej a tak jsem projevila zájem. Zároveň inzerující sháněla funkční telefon,ten co měla jí odešel a tak jsem jí nabídla jako pomoc starší telefon Nokia.Snažila jsem se pomoc,tak jak mi před nedávnem pomohli lidi zde,když mi odešla z minuty na minutu mikrovlnná trouba. Po obdržení odpovědi na mou nabídku telefonu jsem ale zůstala jako opařená a přemýšlela jsem jestli jsem ještě na stránkách Vše za odvoz. Přikládám zkopírovanou odpověď :Ja ale shahin s adroidem v hodnotě priblizne jako tablet stal 4000. - co víc k tomu dodat??? Snad jen,že pokud nemíníte nabídnout telefon s androidem který stál 4000,-Kč,tak mlčte a nic se Vám nestane

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Dobrý den,
přiznám se, že bych z toho byla konsternovaná a jako opařená úplně stejně. Také bych předpokládala, že telefon, pokud je funkční bude ten, kdo jej potřebuje používat dočasně, než bude schopen pořídit si nový podle svých představ. To pak člověka pomalu přechází chuť někomu něco nabízet. V minulosti zde působil pár lidí středního věku. Stále sháněli věci do domácnosti, že se zařizují a nemají peníze ..... Na každou nabídku reagovali, nechali si věci zarezervovat a pak si je nevyzvedli. Také to tady bylo v diskuzi. Já sama za sebe jsem zde dostala krásné, užitečné věci a jsem za ně opravdu vděčná. Jsem ráda, že jsou zde lidé solidní, féroví, slušní a naštěstí je jich tady mnohem více,než jednotlivci se kterými je lepší příště vůbec nekomunikovat. Všem přeji hezký den a pak víkend.

(smazaný uživatel) 78 před 4 roky

Vám taky paní hezký víkend a máte pravdu, že těch slušnějších je naštěstí víc. P. S. Jinak na ten tablet mi slečna samozřejmě neodpověděla, odpověď byla pouze na moji nabídku pomoci. Jinak jsem jí nestála ani za pozdrav...jak říká můj muž...a takhle mi tu žijem...

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

Ten tablet pani nabizi vymenou za nejakej mobil. ma to na nevyhazujto psany.

(smazaný uživatel) 78 před 4 roky

Dobrý den trole ,ale inzeruje to i tady,na nevyhazujto jsem nebyla,nechodím tam tak nevím. A pokud se nepletu tady je jiný server? Jen byla snaha jí pomoct,asi špatně,že? No jo,občas si někdo plete "politiku s erotikou"

(smazaný uživatel) 78 před 4 roky

To je ten inzerát :MOBILNÍ TELEFON
hledám
Hledám za odvoz dobry den všem shanim mobilní telefon můj mi odešel klidného někomu dam shanim jakýkoliv funkční budete moc hodni dekuji

JiRiZi 27 před 4 roky

Prostě někdo to zkouší....
Kdo daruje za odvoz Škoda Superb combi, nebouraný, v metalíze, první majitel, servisní knížka, STK na další dva roky, a hlavně nesmí být ani škrábnutý.
No - co kdyby se toho někdo potřeboval zbavit, ne ? Do popelnice se to nevejde, co stím má chudák stávající majitel dělat, když už to nepotřebuje ?

JiRiZi 27 před 4 roky

Ale k původnímu tématu: někdy opravdu lidi shání věci, co by jiní viděli jako nepoužitelný odpad.
Příklad: Už jsem u pár chalup viděl, že na plňkovém plotě mají na každé plaňce nasazený porcelánový hrníček. Ne, že bych po tom toužil, ale někde to vypadá zajímavě (pokud to má jen tu a tam někdo, a ne všichni). A pro takového nadšence je k tomu účelu hromada hrnků zadarmo poklad, co na tom, že má některý prasklinu nebo je odštíplý nebo bez ucha.
Jinak ale je fér, když nabízející na vady věci upozorní, takže obdarovaný ví do čeho jde (pokud si nevšiml, jeho chyba). V opačném případě je to podraz, "obdarovaný" cestou pro věc jen ztrácí čas, a když si nevšimne, stane se i neplaceným popelářem.

nbk 3 před 4 roky

Dobrý den, dovolím si vyjádřit názor. Pro mne je mnou požadovaný "odpad" cenný. Vím co chci a proč to chci. Nehodnotím úroveň nabízených věcí, protože někým vyhazované může posloužit i když nad tím kroutím hlavou. Prostě jdu dál a neřeším to, protože mám stále co dělat a nenudím se. Kladně hodnotím nabídku pračky požírající oblečení, pokud bylo vtipně a na rovinu napsáno v čem spočívá problém. Šanci bych viděl, použít např. programátor do jiné pračky kde odešel. V roličkách toaletního papíru lze začátečnicky zkusit vypěstovat sadbu zeleniny (papír však může plesnivět). Z ramínka se dá udělat kuš. Svět je rozmanitý a životy lidí jsou individuální. Naučil jsem se "povznášet" a učím se "neřešit". Pravda, někdy se nemůžu odlepit od stropu, ale stejně vytrvám a jdu dál. Když dostanu příležitost, tak se snažím opravit počítače a elektroniku. Věci nevyhazuji, snažím se jim dát šanci na další život. Jedno polámané kolečko nebo poškozená součástka u mne neznamená likvidaci.

Akela 587 před 4 roky

Jana (autor tématu) 71 před 4 roky

Děkuji všem za reakce, často hezky vyjádřené. Mějte všichni prima odpoledne