Zde zdarma získají, jinde prodají...

Diskuze » Mám něco na srdci

Josef Lišák Turek (autor tématu) 70 před 6 roky

Při listování v mé oblíbené kategorii na serveru bazoš jsem narazil na jisté uživatele tohoto webu. Koukám, že jim ani není trapné prezentovat své inzeráty stejnou fotografií. Jeden z těch, o nichž je řeč, se nachází zde: https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?telefon=721807606&mail=1664130 Kdo přesně to je, tu rozvádět nebudu, je jasné, že se zde pravidelně objevuje jeho inzerát tak, aby byl vidět v kategorii elektro / počítače. Obrázek si udělejte sami.

Tereza Kopecká 2 před 6 roky

No, někomu je to jedno, že dává věc překupníkovi. Asi je rád, že se věci zbaví. Ale já taky patřím k těm, kteří chtějí dávat lidem, kteří to potřebují. A čím dál víc mám pocit, že takové tady nenajdu. Teď mám dva inzeráty a naprostá většina lidé s opakovaně negativním hodnocením s jasným vyzněním. Asi to zase dopadne tak, že to udám jinde.

Maqi89 135 před 6 roky

Bylo by dobré, kdyby byl na stránkách nějaký veřejný seznam těchto uživatelů. Ne každý si to dohledá. Jasně, když někdo získal 4 TV a chce další, tak je jasné, že to asi nebude někdo v nouzi, ale u některých se to poznat nedá, když zrovna neprojíždíte bazarové servery.

Nebo by bylo dobré takové uživatele nějak označit či rovnou blokovat. Zdá se mi, že toto chování jde stejně proti pravidlům a cílům VzO. Nicméně jak podotkla Tereza, někteří uživatelé jsou rádi, že se věci zbaví a překupníky neřeší.

Akela 587 před 6 roky

Vím o osobě která brala opakovaně stejné věci, které opravdu nemohla pro vlastní využití upotřebit i kdyby měla rozsáhlou rodinu. No a co se nestalo, když toho bylo příliš, změna registrace a hrabeme dál. Ledničky, postele, sedačky, komody atd.atd. Teď už vím o třetí registraci a jede se dál pod jiným jménem. Takže si myslím,že se tomu jaksi zabránit nedá.To samé platí o jiných zájemcích, televize, lednice, pračky......

Karel Gott 8 před 6 roky

Jak píše Zdena, tomu systémově nejde nijak zabránit. Jeden účet se zveřejní, chytrák zaregistruje nový... Podle mě je jedinou možností obezřetnost dárce.

Hana 2 před 6 roky

Já si myslím, že lidé, kteří zde nabízejí věci zadarmo, se jich potřebují hlavně zbavit co nejdříve, aby jim doma nepřekážely. Na bazošu nabízejí věci třeba 2 roky a stále bez úspěchu.

Lenka Soukupova 5 před 6 roky

Co chci, aby si někdo koupil, nabídnu na Letgo. Co chci darovat, to pověsím sem. Když to jednou daruji, neptám se, co s tím kdo udělal. Také to nikomu darovat nemusím - od toho je systém referencí.

M.D. 16 před 6 roky

Minulý týden jsem odpověděla na inzerát a darovala velkou lednici s mrazákem. Ačkoliv si pro ni přijel překupník, darovala jsem mu ji, neboť každý má možnost si rozmyslet, zda chce zde věc darovat, či jinde prodat.

Aneta Veselá 3 před 5 roky

Myslim, ze toto tema je spis pro lidi, kterym prekupnici vadi, nez kterym jsou ukradeni. Pokud se vam libi princip, ze darujete nepotrebnou vec a nekomu tim pomuzete, tak vam to jedno byt nemuze. Misto, aby vase vec rovnou skoncila u cloveka, ktery ji potrebuje, dostane se k nemu stejne, akorat pres prekupnika, ktery si na tom namasti kapsu.
Doslo mi, ze mi to neni, jedno, kdyz jsem venovala dve valendy borcum, kteri s nimi pak vybavili pokuj na ubytovne, a o den pozdeji se ozvala pani, ze by je nutne potrebovala jako nouzovlu nez bude mit na neco lepsiho do detskeho pokoje, a klidne za ne symbolicky zaplati. Asi mi neni jedno, ze si je pak musela koupit od nejakeho vykuka.

Akela 587 před 5 roky

souhlas paní Aneta Veselá

Poradna 3 před 5 roky

Napadá mě, že by pro lepší orientaci mohly pomoci nové kategorie, které by zohledňovaly poměr darovaných a získaných předmětů - sběrač / shromažďovač / hrabáč. Darovala jsem předmět člověku, který je vedený jako obdarovávač a při bližším zkoumání zjistíte, že daroval 3 věci kdysi dávno před lety a získal jich 86. A to je jako obdarovávač? A já se 2 darovanými věcmi versus 11 rozdavač? Moc mi to neštymuje.

Akela 587 před 5 roky

Přidávám se a souhlasím. Neměl by být každý souzený stejně, je to zavádějící. Myslím,že už to tu bylo před delší dobou zmíněno,ale nikdo nereagoval, bohužel.

Jolana Schejbalová 13 před 5 roky

Ao, vím, že zde a jinde koukají bazaristi. Ale je to o lidech. Sami mají rozhodnout, komu dají a komu ne.

Jolana Schejbalová 13 před 5 roky

Ještě dodám - měla jsem zde zájem o zahradní nábytek. Nedostala jsem ho, ale zanedlouho jsem identické fotografie našla na Aukru jako koupi za slušné peníze.. Bohužel je tu hodně osob, které se tím doslova živí. Ale obdarující má možnost ze zákona použít vrácení daru, pokud by se to provalilo, dál je pak na adminovi, aby udělil příslušné osobě BAN navždy.

Miroslav 3 před 5 roky

BAN navzdy neni technicky mozny, pokud nemate dostatecne overeni uzivatele.
- muzete zabanovat uzivatelsky ucet, udela si jiny pod jinym mailem
- muzete dat BAN na IP adresu, ale zablokujete tim spoustu nevinnych lidi, jelikoz mensi provideri maji casto jednu verejnou IP pro vice lidi (napr cely barak, vesnici a podobne), ci mobilni operatori toci pridelovani IP dle toho, kdo se kdy prihlasi a podobne
- muzete mit overeni pres SMS, ale koupi jinou simku ci pouzije nekoho z rodiny a jede opet dal
Proste pokud nemate overeni totoznosti pri zakladani uctu, tak nemuzete technicky nikoho opravdu zabanovat.
A kdyz budete mit overeni totoznosti, tak ucet udela manzelka/pritelkyne/... a jede se dal.
To je jen na vhled do technickeho pozadi k vasemu BANu navzdy.

(smazaný uživatel) 2 před 5 roky

Přidávám se k těm kterým překupníci nevadí. Pro jejich obhajobu... pokud předmět daruji překupníkovi, tak mu to taky pomůže, finančně. A to mi nevadí. Ne každý si sežene lehko práci a tak si můžou pomoct aspoň takto. Ty věci daruji protože tomu nechci věnovat čas, a ani nechci rozhodovat kdo si to zaslouží víc, takže kdo dřív přijde... Imho to ani není zas tak výhodné. Dotyční tomu musí věnovat dost času, ne všechno hned prodají tak třeba i vlastního prostoru atd.

michal 95 před 5 roky

Osobně překupník mi nevadí ,jen jsem rád pokud alespoň něco daruje ne jen vše získá ,třeba jednu dvě věci ,když stovky věcí dostane ,to je pro mě záruka a rád mu dám věc ,pokud ji prodá fajn ,horší je pokud věc vezme a za rohem zahodí to bych mu příště nic nedal ,protože vyhodit to může každý rovnou .

(smazaný uživatel) 5 před 5 roky

Po delší době koukám na diskusi a nerozumím tomu rozhořčení "darujících". Pokud se domnívají, že vlastní věc, která se dá výhodně zpeněžit, tak proč sami neinzerují na prodejních portálech? Proč nabízí za odvoz zde, když už věci nafotili, je jedno, jestli text napíši sem nebo třeba na aukro? Možná proto, že nabízené věci zabírají doma dost místa a zde je velká pravděpodobnost, že si je někdo odveze do 24 hodin, když je to zadarmo a nabízející už s tím nebudou mít žádné časové ani jiné starosti.. Někdo nabízí, protože sám netrpí nouzí a chce pomoci jinému v nouzi. Pak by to měl napsat výslovně k inzerátu.
Inzeruji i na jiných portálech a když dávám inzerát, kde nabízím hodnotnější věci zdarma, mám k tomu dovětek, že pouze mamince, či potřebnému, kdo je v nouzi. Předpokládám, že překupníci mají trochu svědomí a na takovéto inzeráty nebudou reagovat, aspoň mně se to osvědčilo....

michal 95 před 5 roky

Nevím já to řeším tak daruji ,pokud chci nerozčiluje mi ,že to někdo prodá ,pokud chci věc prodat zkusim i prodat ,kolikrát to dělají lidi stejně věc se třeba 2-3 měsíce neprodá třeba za 100 korun a pak ji dám sem pokud ji někdo je tedy lepší než já ,pokud mi věc zabírá místo nebo nemám čas atd. možností je více tak ji třeba daruji hned ,pokud se mi ozve třeba 5 lidí kouknu jesti už něco třeba daroval nebo ne ,dám přednost tomu kdo ano a pak ještě rychlosti ,ono pokud dáváe něco zadarmo potřebujete třeba místo uvolnit ,nebudete asi moci řešit rezervaci na týden ,pak rezervuji max třeba 3 dny ,jestli překupník má svědomí nevím a nespoléhám na to ,spíše hodnotím ,alespon malou snahu ,za prvé slušné jednání na neslušné ani neodepíšu ,tady pokud není v textu pozdrav a jméno atd.

Vlasta Velebilová 1 před 5 roky

Zaujalo mě to "jestli něco daroval" . Tak to jsem tu za černou ovci. Nakoukla jsem sem po pár letech. Věcí jsem už rozdala hodně, ale že jsem tu registrovaná, na to jsem úplně zapomněla. Na fb je skupina "daruji za odvoz" z našeho města, tak jsem všechno nabízela tam. Ale je fakt, že raději podaruji lidi v nouzi než překupníky.