Finanční odměny

Diskuze » Chyby a vylepšení VšezaOdvoz

Phaz (autor tématu) 4 před 3 roky

Tak ještě jeden (snad už poslední) nápad na vylepšení:

Trochu mne na tomto webu překvapuje, že se tu vyskytují nabídky na věci o hodnotě stovek až tisíců korun a získá je ten, kdo zrovna "sedí u PC" nebo dokáže napsat nejhezčí příběh, proč věc potřebuje apod. Může to nahrávat různým překupníkům, kteří to pak jen prodají jinde (i když aspoň to tu pomáhají udržovat při životě).

Jestli by nebylo lepší tady zavést kolonku, kde by zájemci o předmět nabídli symbolickou cenu. Zvýšila by se šance, že předmět dostane ten, kdo o to má skutečně největší zájem.

Zvýšil by se i zájem o tento web: Spousta lidí má totiž doma věci, za které by na inzerát dostaly třeba 200 Kč, což se jim ale už nevyplatí vynaložit čas na inzerát a následné nahánění lidí. Na druhou stranu se jim to nechce jen tak někomu dát zadarmo (a ani ne tak kvůli penězům, ale kvůli pocitu, jestli to dostane skutečně ten, kdo to potřebuje, nikoli ten, kdo si to vezme jen proto, že je to zadarmo). Tak si to raději ještě nechají.
Kdyby měli možnost se toho rychle a snadno zbavit za odvoz a dostat za to nějaké symbolické všimné (třeba poloviční než by dostali, když by si dali někde regulérní inzerát), tak by se toho rádi zbavili.

Vyřešily by se tím i tendence říkat si o dárky. Já chápu, že pro spoustu lidí může být lákavé dostat aspoň balíček kafé za darování věci o hodnotě několika stovek Kč. Takto by dostal dotyčný třeba stovku a kafé by si koupil sám.

Charakter webu by to podle mne nezměnilo. Platba by zde nebyla primárně kvůli získání peněz, ale kvůli jiným věcem (viz výše). Stále by zde bylo spousta lidí, co by za věc nic nechtělo.

Možnost dávat to tomu, kdo má nejvíc bodů, by to také nenarušilo. Spoustu lidí, co tu dávají drahé věci zadarmo, výdělek pár stovek nevytrhne (často tolik utratí denně třeba jen za podnájem; vydělte si běžný měsíční podnájem v Praze 30 dny...). Stále se může rozhodnout, jestli dá předmět nejvyšší finanční nabídce nebo se bude naopak řídit jen body nebo něco mezi tím.

Akorát by se asi zvýšil počet těch, co kliknou na "Mám zájem" a pak si to rozmyslí. Dalo by se to omezit upozorňujícím textem, ať si člověk kliknutí rozmyslí, že za to mohou být i záporné body. Případně přidat tlačítko "Uvolnit rezervaci", majiteli věci by přišla zpráva, že dotyčný se vzdal rezervace a předmět lze nabídnout jinému zájemci. U tlačítka by byl opět upozorňující text, ať si to rozmyslí, že o jednou puštěný předmět už nemůže znovu požádat.

Kolonka pro vložení částky by mohla mít i rychlé klikací předvolby (0/50/100/200/500/1000). Částka by musela končit nulou (aby tam lidé nepsali blbosti typu 86 Kč).

Mohla by existovat i kolonka pro darujícího (defaultně obsahující nulu), kolik by si tak představoval dostat. S vysvětlujícím textem pod kolonkou, že s ohledem na charakter webu (zdarma za odvoz; snadno a rychle se zbavit věcí) se očekává nulová či symbolická či nízká částka, max. polovinu toho, co by člověk mohl dostat, když by si dal někde klasický inzerát.

Víc už mne k vylepšení webu nenapadá. Snad jen že jsem nevěděl, jestli mám po darování věci dát hodnocení pozitivní nebo neutrální. Možná by to pro nováčky chtělo tam nějakou ikonku s otazníkem a nápomocným textem.

Jinak oceňuji, jak je tento web jednoduše a prakticky naprogramován. Vše lze ovládat na pár kliknutí, jsou tu většinou velká a jednoduchá tlačítka a ikony, žádné složité ovládací či grafické věci jako jinde. Plus automatické zmizení zpráv po dokončení darování věci.

Ivana Jank 117 před 3 roky

Prominte, ale to by asi tento veb pozbyl smyslu, pro ktery byl tvurci zalozen, tj. Za odvoz!!!!
Snad jsme vsichni svepravni, abychom se umeli rozhodnout, koho chceme obdarovat. Pokud bych chtela vec prodat, jdu na bazos apod.
Pokud se mi nelibi zadny zajemce, mohu dat (a i davam) do Cerveneho krize, sbernych kontejneru charity nebo do knihobudky.
Pokud se potrebuji zbavit veci rychle (např. se stehuji, vezou mi novy nabytek) dam to prvnimu zajemci, at je to rychle pryc.
Za me osobne je to zde dobre nastavene, nevidim duvod predelavat neco, co dobre funguje.

Akela 588 před 3 roky

Přesně tak jestliže by se zde zavedlo dostávat za peníze je to o ničem a takový možností je na internetu mnoho tak se obraťte třeba tam. Ono stačí,že už tu lidi vymáhají za věci odměny přesně nalajnované od značky až po počet kusů a pokud si dají deset nabídek a u každé mají požadavek a když jim to každý za věc dá mají toho požehnaně. Vůbec se mě to nelíbí a ještě k tomu kdyby se tu mělo dávat za peníze tak s tímto rozdáváním budu končit.

a54 1 před 3 roky

Souhlasím plně s paní Jankovičovou i s paní Zdenou. A koho obdaruji si přece MOHU VYBRAT !
. Raději dám předmět někomu, kdo ještě nedostal chudák nic, než např. hojně obdarovávané paní pod přezdívkou CULIKOV ( podepisuje se Culiková, nebo Culikovová. ) Na všechny nabídky reaguje, všechno chce, sama získala do dnešního samé hodnotné věci - přesně 52.kusů, ale NEDAROVALA NIKOMU NIC !
Když si přečtu její výpis co dostala, jsou to tak rozličné hodnotné věci, že to nemohlo být pro její potřebu - můj názor.
Pokud je to někdo, kdo si jede pro drobnost pro děti, tak vidím, že je to třeba maminka, která toho chudák moc nemá a ráda nabídnu, ale uživatelka CULIKOV mě doslova šokovala.
A takových je tady víc v tom špatném i dobrém slova smyslu, kde je vidět, že zase lidé rádi nabídnou a napíši si jen o něco opravdu potřebného.
Tak vybírejte, nemusíte dát prvnímu ( třeba paní Culikov - je rychlá, píše hned): můj názor.

Marketa 32 před 3 roky

souhlas tohle sem nepatri..., to uz to muze dat na ten bazos za predstavovanou cenu

Karel Fořt 1 před 3 roky

Obávám se, že autor textu zde popsal fungování Aukra .