Přesnější poloha v Praze

Diskuze » Chyby a vylepšení VšezaOdvoz

Phaz (autor tématu) 4 před 3 roky

Pomohlo by přesnější určení polohy u inzerátů v Praze, snížil by se počet zbytečných (později odvolaných) kliků "Mám zájem".

Např. Praha 10 začíná kousek za Náměstím Míru, a končí až v Záběhlicích či kousek od OC-Hostivař. To jsou místa vzdálená třeba 40 minut MHD, nehledě na cestu k zastávkám, takže vyzvednout takový předmět může vyjít na 2 hodiny cestování.

Člověk např. z Prahy 3 by hned na první stránce viděl, že inzerát je sice z vedlejší Prahy 10, ale až na opačné straně Prahy 10.

Pomohlo by to i rozhodování, komu předmět dát. Asi by to člověk dal tomu, u koho vidí, že bydlí hned "za rohem" a tudíž lze očekávat nejmenší komplikace s cestováním a časy předání.
Pravda, toto by bylo trochu kontraproduktivní k tomu, že by věci měli teoreticky přednostně dostávat ti s nejvíce body. Ale jednak se stejně hodnocení uživatele nezobrazuje přímo ve výpisu odpovědí na inzerát, a jednak si myslím, že lidé by dokázali zohlednit oba parametry, tj. že by to lidé dávali přednostně "zeleným", i když by tito bydleli poněkud dále.

Naprogramovat by to možná nemělo být těžké, my bychom dodali názvy pod-částí, programátor by jen přidal další kolonku ve výběru Poloha a nasypal tam data.
Všude, kde se nyní zobrazuje např. "Praha 10", by se zobrazovalo např. "Praha 10, Záběhlice".
Pouze by se muselo ošetřit, aby u ne-Prahy se dál zobrazoval jen jeden string (např. Beroun).
A asi zkrátit string "minutami" a "hodinami" na "min." a "hod.", aby se to tam vešlo.

Kromě názvů pod-částí (např. Vršovice, Záběhlice) by tam mohly být i známá místa (např. názvy stanic metra), ale to by mohlo být matoucí, protože lidé by očekávali, že si to vyzvednou přímo u stanice, a dotyčný by tím třeba jen chtěl řít, že nejbližší stanice metra je tato a on přitom bydlí 15 minut pěšky od stanice.

Funkce "zobrazení inzerátů jen z mé lokality" by zatím mohla zůstat tak jak je, tedy že by to přednostně nevyhledávalo ze sousedních pod-lokalit.
Leda by programátor řekl, jak polohu nadefinovat (nevím, jak třídí lokality) a my bychom mu to dodali spolu s názvy pod-částí.

https://ibb.co/wJSzg5Y (pro příklad: obrázek mapy Praha 10 s názvy pod-částí)

Bára 2 před 3 roky

Souhlasím. Zrovna já jsem z Prahy 10, která je velmi rozsáhlá. Auto nevlastním, jezdím MHD a k tomu mám malé dítě, takže pokud mě něco zaujme, rozhoduji se i podle lokality. Přesnější lokalizace by určitě napomohla tomu, že by se snížil počet zájemců, kteří o věc ztratí zájem, jakmile se dozví, že to mají k dárci 40 minut s dvěma přestupy

Akela 587 před 3 roky

Phaz: a nebylo by lepší abyste si založil vlastní webové stránky? Máte to vymyšlené tak proč ne. Tady jak vidím byste vše upravoval a měnil. Co se týče Báro vás stačí když si do profilu napíšete kde vyzvednutí je a u čeho. Já tam mám např. bod Bohemians nebo Vršovické nádraží. Prostě nějaký orientačný a populární bod.Horší než Praha 10 je Praha 4

Lucinka 79 před 3 roky

Já to také řeším tak, že sama mám napsanou pozici v profilu s odchylkou 200 metrů, takže zájemce ví, kam jede. Pokud já jsem zájemce a věc chci, tak si pro ni pojedu - protože ji přece chci 😉 Pokud mám obavy, že to bude daleko, není nic jednoduššího,než se dárce zeptat, kde konkrétně je možné předání. Hezký den ☀️

Zdenka 22 před 3 roky

Bára má v profilu pouze Prahu 10, ale u inzerátu píše místo převzetí. Zdena ho má přímo v profilu. Obojí výborné. Já (v důchodu) za současné situace také nechci jezdit daleko, i kdybych o věc sebevíc stála. A mám zkušenost, že mi na můj dotaz dárce neodpověděl a věc předal někomu jinému. Ani se mu nedivím. Proč se mnou ztrácet čas, když mu bylo zřejmé, že nepřijedu. Proto souhlasím s Bárou a Phaz, kterému fandím. Má dobré nápady, jak to zde vylepšit.

Petmot 49 před 3 roky

Je to všechno o lidech. Umět si představit, co asi druhou stranu zajímá. U nábytku jestli je rozložený/složený, zda vůbec jde rozložit.. (Třeba Ikea jen s rizikem, že pak leda slepit nejspíš a s hromadou dřevotmelu..) . Rozměry nábytku, patro, zda je výtah použitelný nebo ne.. a co do adresy tak aspoň orientační bod. Netřeba vylepšovat složitě software, stačí vybrousit k lepší dokonalosti obyčejný selský rozum.. Umět si představit, co obnáší odnést/odvézt danou věc v ruce nebo vozem..

Petmot 49 před 3 roky

Jsme v době, kdy digitál šmíruje naprosto všechno (www.digitalnipevnost.cz https://www.youtube.com/watch?v=vVJLaraFApI ) ... a může být pro někoho méně sympatické, udávat úplně přesnou adresu. Orientační bod je však dostačující. Třeba zastávka MHD nebo křižovatka nějaká nejbližší nebo významná budova atd. Veselé dny všem

Akela 587 před 3 roky

Přesně, tak by to mělo fungovat

rakapka 36 před 3 roky

Přesně tak, mám ten samí problém... Jsem z prahy 10, ale blízko centra u míráku, a proto mám v profilu raději napsáno praha 3 (a v prfilu upřsnění blízké velké ulice), aby si lidé nemysleli že za mnou pojedou třeba do hostivaře... A když má někdo předměr který chci a má jen napsáno praha 10 bez bližšího určení, nevím, zda je z vedlejší ulice, nebo z druhého konce prahy 10...
Taky mě mockrát napadlo že by to chtělo nějak ošetřit bližším určením třeba nejbližší stanice MHD nebo podobně.

Aa 8 před 3 roky

S informacemi o nábytku souhlasím. Bylo by super uvést, zda je rozšroubovatelný nebo lepený a je třeba převézt vcelku. I případně z kterého patra se ponese a zda je k dispozici výtah. Vezmete si potom s sebou patřičné vybavení - imbusy, fólii, popruhy...chlapi se smějí, ale ženy jsou rády připraveny

Akela 587 před 3 roky

Někdo takové informace do nabídky uvádí, tedy kromě vybavení které si máte přinést sebou

Maqi89 135 před 3 roky

Myslím, že tohle částečně řeší skupiny, kde se můžete stát členem (nebo založit, pokud neexistuje) lokální skupiny (např. Praha - Kobylisy). Inzeráty v této skupině jsou vždy od místních (takže třeba víte, že nemusíte jezdit do Libně nebo Karlína). Osobně mám přesnější lokalitu v profilu včetně odkazů na mapu s nejbližší zastávkou MHD, ale stejně to hodně lidí nečte a ptá se, kde mohou vyzvednout...