Přihlásit se

Přihlásit přes Facebook

nebo klasicky

Zapomenuté heslo? Zaregistrovat se

darování k jistému přeprodání

Diskuze » Přání, komentáře a otázky

Lusilda (autor tématu) 0 před 10 roky

Dobrý den, mnou inzerovanou věc jsem přislíbila prvnímu zájemci a až později zjistila, že je evidentní, že věci dál přeprodává, je u něj sice jisté vyzvednutí, dobrá domluva, ale teď mě mrzí, že se věc nedostane k potřebnějším. Jak řešíte takové situace?

Iveta Miková 7 před 10 roky

Lidska "vycuranost" nezna meze.Ja myslim, ze se necim takovym jiz setkal kazdy z nas...Bohuzel jak tomu predejit je asi tezke.Presne jak popisujete, kdyz neco daruji, tak mam v umyslu to dat nekomu kdo nema financni prostredky na to, aby si mohl danou vec koupit a predpokladam, ze z ni bude mit radost a pecovat o ni, ne ze si nekdo predmet vyzvedne a sup s nim treba na blesak a vydelat na ostatnich.Asi je dulezite davat pozor kdo a jakym stylem si o danou vec pise.Myslim tim, ze kdyz si muz rezervuje damske obleceni ruznych velikosti, tak uz to u me budi podezreni

Parkes 57 před 10 roky

Souhlasím, ale stačí, když dotyčný napíše "beru všechno", nebo když si maminka zamluví všechno dětské oblečení mnoha!!!! velikostí. Rozhodně tady funguje majitel bazaru s nábytkem, jen už je trochu míň nápadný než zpočátku. Stejně podrazácké jsou nabídky o "bezplatné vyklizení" atd. No, ale chce to trochu cviku, a člověk odhadne. Tyhle typy odmítám, ať přímo nebo oklikou. Nejde jen o pomoc lidem, kteří nemají peníze, jde zkrátka o recyklaci, prodloužení užitkovosti - ale přeprodej mi sem nesedí. Klidně hlásit, pokud je ovšem důkaz.

Erika Husarova 1 před 10 roky

Schani 4 židle a koberec

kangaroo 2 před 10 roky

Myslím, že nejde jen o to, jestli má člověk na to, aby si to koupil, či nikoliv. To je, myslím, dost krátkozraké - jsou věci, které si prostě koupit nemůžete - staré použité věci, které vám např. někoho připomínají. Mně např. nezbylo nic po jedné z babiček, ale viděl jsem tu věc, kterou (velmi podobnou) používala - napsal jsem si o ni - sice jsem neuspěl, ale zkusil jsem to. Navíc jsem asi staromil, ale s tím nic neudělám - výchova...
V každém případě je fakt, že jsem registroval inzeráty se žádostí o darování, které "smrděly" přeprodáním. Asi jde i cit pro odhalení záměru, ale ne vždy se to podaří...
Zkrátka, nejde přece jen o to, že na to někdo má nebo ne...