Potřebuju poradit aneb vaše zkušenosti ;-)

Diskuze » Potřebuju poradit

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

Používáte někdo mobil, kde je možnost dual sim + sd karta ?
Třeba jako to má LG K51S.

Zajímá mě, jak koexistujete s oběma sim kartami současně, kde si nastavíte, která karta má být použita, pokud na jedné máte datový balíček a chcete ji použít na internet a druhou na volání - jak explicitně vyberete, že když jdu právě volat, ať je použita (a tím i její číslo) právě ta která karta ?

Měl jsem vždy mobil jen na 1 sim a na webu moc těch rad a zkušeností není.
A ještě mne napadlo - jak "vypnete" jednu kartu ? T.j. pokud nechcete vybrat, že blokuj všechny příchozí hovory a nechcete ji fyzicky vybrat ze společného slotu, lze to ovládat "softvérově" ?

Díky za tipy.

Ivana Jank 117 před 3 roky

Dobry den, jsem uplny laik, ale toto pouzivam jiz nekolik let. Nemam pausal , dobijim si kredity. V nastaveni telefonu si vyberu, jestli budu vyuzivat data s karty č. 1 nebo č.2, stejne tak si muzu nastavit sms a volani. Volani nastavene na dannou sim ale nemam, v pripade, ze volam nebo pisu se telefon ,,zepta", jakou kartu ( operatora ) ma pouzit. Vyberu si dle operatora volaneho ( mam rozdily
v cene volani na ciziho opratora). A stazene soubory a ost. se mi ukladaji na ext. kartu bez rozliseni, pres kterou sim bylo stazeno. Neni s tim nejmensi problem, volajici se vam dovola i napise napr. na WhatsApp na obe sim dle potreby, abe karty jsou v pohotovosti stale. Tak snad to me zenske vysvetleni pochopite.

michal šindelář 11 před 3 roky

Určitě se to bude lišit podle telefonů - jak si který výrobce přizpůsobí konkrétní android. Zkušenost s Nokií 6.1, čistý android:
- nastavíte si která karta má být preferována pro volání, data, a SMS (pro každou položku individuálně).
- při telefonování se sice automaticky používá preferovaná karta, ale lze to jedním ťuknutím na začátku hovoru změnit. Navíc lze preferovanou kartu nastavit jinak pro každý kontakt, ale i každé číslo v uložených kontaktech. Toto nastavení je pak samozřejmě nadřazeno tomu globálnímu, takže babičče automaticky voláte z jiného čísla než šéfovi.
- Pro každou simku lze individuálně nastavit limity pro data, datový roaming nebo data úplně vypnout.
- karta se softwarově vypnout dá, ale jsou na to potřeba čtyři kliknutí, takže dělat to několikrát denně by asi byl opruz. Nevím jestli by to šlo vytáhnout někam víc "na povrch".
- Moje zkušenost: po prvotním nastavení už to vpodstatě nevyžaduje pozornost. Ale ty moje simky mají dost odlišnou "důležitost". Pokud byste chtěl mít třeba jednu hlavně na data a druhou hlavně na mluvení, tak je to super pohodlné. Kdybyste obě simky chtěl používat jako rovnocenné, asi budete muset telefonu častěji ručně vysvětlit, co od něj chcete.

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

Okay, děkuji za tipy a odpovědi
Jen ještě nevím, jestli lze kartu dát do offline módu, jako by byl telef. vypnutý
Až budu mít phone u sebe, budu si s tím muset pohrát...

Hezký den.

Ivana Jank 117 před 3 roky

Dobry den, mam Xiaomi, predtim Paris a u obojiho jde simku v nastaveni vypnout, nastavit jako prioritni na volani, Net...... nebo nechat zapnute obe a pred kazdym ukonem manuelne prepinat, vybirat....Proste jsem s tim max. spokojena a nemam nejmensi problem (jedu hlavne na data a tak mam aktivovanou vzdy tu momentálně vyhodnejsi kartu na net )

Josef Kudelka 1 před 3 roky

Já mám taky Xiaomi, mám tam dva sloty:
První je jen na SIM, druhý lze použít buď na SIM, nebo SD kartu.
Koupil jssem si levný adaptér a druhý slot nyní popužívam double, tj. dohromady mám nyní v telefonu 2x SIM + SD kartu...
Ovládání - nastavení jak posáno výše v diskusi...

Martin Svojanovský 2 před 3 roky

V xiaomi prostředí si přímo nastavíte, kterou kartou chcete volat přednostně a z jaké karty využívat data.... u jiných značek by to mělo být obdobné

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

Zdravím,

byl jsem pár dnů marod, proto až dnes budu reagovat (což jedna uživatelka neunesla a šoupla mi negativ. No jo, každý jsme nějaký, že ? ) a až dnes jsem usedl k PC.
Díky všem za reakce.

Mám tedy nyní LG K51 S a hraji si s ním od rána do večera.
Chvíli mi trvalo pochopit, jak to tam vše nastavit (spoustu věci ještě nevím nastavit ).

Ty karty, i díky vašim instrukcím, jsem nakonec pochopil a už dokážu mezi nimi "bruslit" , t.j. vybírat si, na jakou akci kterou kartu chci použít.
Zatím by tohle téma by mohlo být více-méně uzavřeno.

Pokud by snad někdo chtěl mi ještě píchnout ve věcech, které zatím nemohu vykoumat, předem díky.

Řeším teď, jak na více ploch si dát pokaždé jinou tapetu. Každý screen jiná tapeta.
Bohužel jsem zatím na to nepřišel, ale našel jsem jednu appku, která nabízí umístění vlastního obrázku na plochu
Alespoň nějaké přiblížení...
Viz => https://play.google.com/store/apps/details?id=net.alph4.photowidget

Pak jsem řešil, jak si umístit na plochu odkaz a po "kliknutí" na něj okamžitě vytáčet (číslo) dotyčného. Nakonec po několika dnech hledání jsem našel odpověď zde:

(v angličtině) https://www.lg.com/us/mobile-phones/VS985/Userguide/130.html

Pokud by to chtěl někdo přeložit do češtiny, tak postnu.

Potřeboval jsem to, kvůli jednomu důležitému číslu, pro případ nouze, "První Pomoc pro zvířata", já mám pejska, takže je to na místě.
Je to číslo: 724 184 840 ~ Pet Medic - Záchranná Služba Veterinární
https://pet-medic.cz

BTW, trochu osvěty pro ty, co mají také nějakého mazlíčka:
služba, resp. společnost je super. Přijedou ihned, jak to jen jde a zařídí odvoz a současně zjišťují, který veterinář je nejblíž a kam jej odvezou.

A hlavně - nezoufejte, že jste zrovna švorc a to by byl důvod, proč by jste pro své zvířátko nezavolali I. pomoc, protože jejich společnost to také zařídí, t.j. dojedná splátky, úvěr nebo jakoukoli jinou alternativu.
Nejdůležitější prioritou je, co nejdřív poskytnout I. pomoc, a to je super

A volat můžete skutečně kdykoli - den noc, 24 h denně.
* * * * *

A další věc, co jsem řešil, ale nevyřešil, jak nastavit přes menu Nastavení - Systém - Záloha - Google Záloha, pořád mi to píše, že "Zálohovací služba není aktivní" i když ji na jiném místě aktivuji.
Vtip je v tom, že na tom jiném místě, když se tam vrátím, je to zase off, jako že to není aktivní.
Pak jsem na šel info, že je to "bug" jak v Androidu 9 tak i v 10.
Nicméně, jak někteří psali, na některých telefonech to funguje...

A poslední věc, o které se zmíním, jsou SMS zprávy.
Stávajícím messengerem, mi po doručení zprávy, se mi nezobrazili u zprávy fajfky, jako že zpráva byla doručena (a že uživatel není offline).
Vyřešil jsem to změnou messengeru
=> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.messages.chat

Už se mi ty fajfky zobrazují

Ivana Jank 117 před 3 roky

2simkový telefon je proste super, že jo

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

Paní Ivano, prvně jsem uvažoval, že jedno číslo, které mám už registrované v bance, tak si jej nechám tak jako tak.
A druhé, že bude soukromé
Díky tomu, že mám Kaktus, který se mi zdá nejvýhodnější, a navíc ! Kaktus má vždy jednou měsíčně akci, kdy po dobití kreditu min. za 200 Kč, dostanete dalších bonusových 200 Kč

Na co se to hodí ?
Třeba na jejich další fičůru, že můžete poslat kredit kámošovi
Pokud máte tedy 2 SIMky od Kaktusu, můžete si poslat kredit na druhé číslo a koupit za něj data, minuty (pro volání) a nebo SMS. Koho by to zajímalo, ať písne. Napíšu detaily.

Podtrženo, sečteno: za 200 Kč (de iure 400 Kč díky bonusu), můžete celkem bohatě fungovat. 400 Kč tedy můžete rozdělit například takhle:

4 GB pro data a k tomu 50 minut volání ~ nebo ~ 3 GB pro data a k tomu 50 minut volání + 40 SMS zpráv ~ nebo ~ 500 MB pro data a k tomu 200 minut volání ~ nebo ~ 500 MB pro data a k tomu 40 SMS + 50 minut volání a zůstane vám ještě 150 Kč kreditu, který lze utratit na SMS, kdy cena 1 SMS je 1.50 Kč a nebo utratit ten zbytek za volání, kdy cena je 2.50 Kč/min.
Viz informace a ceny: https://www.mujkaktus.cz/homepage nebo přímo ceník: https://www.mujkaktus.cz/cenik
Kaktus je "fork" alternativa odvozena od T-Mobile, tedy žádný zlodějský vodafone A tohle vše za 200 Kč, které si dobijete v den a v čase, kdy mají akci. Je to jednou měsíčně a dá se to vysledovat a nebo také díky echo od kamarádů - zrovna v lednu byla akce 21.1. mezi 18 h - 20 h To jsme se všichni nahrnuli a dobíjeli o 106

Ivana Jank 117 před 3 roky

Dobre vychytavky, ja mam klasicky t mobile ( tam si kupuji za 499 na rok internet 1 Gb/ mesic, tak mam za necelych 50 kc na mesic dat dostatek, ale volani a sms drahe, tak mam ještě Mobil cz, tam levne volani a pri nabiti za 200 data na mesic zdarma , ale ani nevyuziji. Dokupuji min. kredit jednou za pul roku( aby mi neskoncila simky ).
Jedu hlavne na data, kredit pak nucene vyplacam, aby nepropadl.

JiRiZi 27 před 3 roky

přátelé, jedna drobná poznámka k volání z jedné nebo druhé SIM podle operátora volaného.
V dnešní době, kdy je běžná mobilita čísla, se už nedá orientovat podle prvního trojčíslí (jako za dávných časů bylo každému jasné, že 602 je jasně Eurotel, zatímco 603 je Pegas - než ho T-mobile spolkl) - teď, pokud chci místotu, musím bezpečně vědět, u koho volaný opravdu je, a podle toho se zařídit. A do toho ještě virtuální operátoři, kde už nikdo vlastně neví, jak se k němu postaví můj oprátor (je pro T-mobile volání na číslo virtuálního operátora, který využívá síť T-mobile, volání do vlastní sítě ? Na to aby se jeden jmenoval Sherlock....)

Ivana Jank 117 před 3 roky

Me ale muj telefon rika, ze nevolam do vlastni sítě, ze volam mimo vlastni sit - a to i kdyz volam T mobile na Mobil.cz. Virtualni operator jMobile.cz je pro T mobile cizi, i kdyz vyuziva jeho sluzeb.

JiRiZi 27 před 3 roky

@Tsfat: K tomu přímému vytáčení: to je hezký fígl, akorát jsem to nikdy nepotřeboval, tak jsem po tom nepátral.
Do češtiny zjednodušeně přeloženo:
Jde vlastně o widget aplikace kontakty.
Postup:
1. do volné plochy tapnu a podržím (v místě, kde bych to chtěl)
2. z nabídky dole vyberu, že chci widget (symbol 4 čtverečků, jeden ze šikma)
3. ze seznamu možných widgetů podle aplikací najdu Kontakty
4. vyberu tam položku "Přímé vytáčení - zástupce", tapnu a podržím.
5. pod rukou se mi zase zjeví plocha - držím, a potáhnu na žádané místo a pustím.
6. Naskočí mi seznam kontaktů, vyberu který tam chci mít.
To je vše, hotovo.

Teoreticky mohou nastat problémy v závislosti na používaném launcheru, ale tohle je tak základní věc, že by měla fungovat všude. (Launcher, čili spouštěč, to je to prostředí, ze kterého spouštím aplikace - jeden je použitý výrobcem, a je výchozí, ale dá se nainstalovat jakýkoli jiný, který mi bude víc vyhovovat - mně osobně vadí launcher ve stylu iPhone, co se mnoho výrobců Android systémů snaží napodobovat, a používám místo toho Nova Launcher k naprosté spokojenosti. Někdo radši systém dlaždic á la Microsoft - i takové jsou, a pak i všemožná exotika - ale to už jsem krapet odběhl ). Přeji hodně štěstí!

JiRiZi 27 před 3 roky

@Ivana: to je přesně ono - je to potřeba jednotlivě si ověřit, kde to číslo je. Má to význam pro čísla, co volám pravidelně a často. Pro předání vzkazu typu "tak dobře, zítra ve čtyři" to nemá ani smysl řešit.

JiRiZi 27 před 3 roky

co se týká virtuálů, mám dobrou zkušenost s Odorik.cz Žádné překomplikované balíčky, jasná pravidla, přesně daná cena hovoru za minutu (účtovaná 1+1 po vteřině), kredit není časově omezený, dobíjím jednoduše přes účet, a můžu volně převádět mezi uživateli sítě, vše si ovládám přes webové rozhraní. Jen pokud se minulý měsíc provolalo méně než 100,- účtuje se pak 0,70 Kč za den, jak je větší útrata, pak ani to. Datové balíčky nejsou úplně hitparáda, ale dají se - je možné, ale ne nutné si je platit.
Odorik má virtuální mobily jako doplněk k hlavní náplni, volání VoIP - přes internet a to se dá třeba i přes datové služby mobilu, může to celkově vyjít levněji, jen to je na první pohled komplikovanější. Někomu to nemusí vyhovovat, ale já jsem s tím spokojen (používám VoIP číslo místo domácí pevné linky, dovedou převést i existující číslo).

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

@JiRiZi: díky za příspěvky ! Na toho odorika mrknu, jestli je lepší než Kaktus

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

P.S. Nějaký imbecil nebo nějaká kráva (nejspíš z těch, kterým jsem už řekl od plic, ale zatím slušně, co jsou zač), si udělal(a) nový profil se stejným nickem i textem. Ubožák pošahaný. Pokud někde na servru uvidíte post se stejným nickem, ověřte si, jestli jsem to poslal já nebo ten nově zaregistrovaný debil (debilka)
Díky za přečtení

JiRiZi 27 před 3 roky

Hmm, to je divný - to mi přijde hlavně jako durch v admnistraci uživatelů. Duplicitní nick name by neměl vůbec jít vytvořit - maximálně tak, kdyby ten původní byl smazaný, ale i tak by tam měla být nějaká retence.
Tohle bych viděl jako požadavek na admina, jinak tady bude za chvíli mít padesát uživatelů "já jsem taky Gogo!"

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

A nejen to: ten blb poslal post do diskuze (a ja to nebyl, nejsem schizofrenik ), takze evidentne se mne snazi nekdo zdiskreditovat, ubozak jeden... Porovnej si treba data registrace, krome ostatnich dat a je to hned jasne...

Ondřej Beránek 95 před 3 roky

test

Ondřej Beránek 95 před 3 roky

Jméno si může změnit každý v nastaveni zrejme chybka ktera utekla autorum. Kdokoliv si muze zaregistrovat novy profil a jmeno pak zmenit.
udelal jsem test na svem profilu https://ibb.co/6v2cZN9

Tsfat (autor tématu) 69 před 3 roky

@Ondřej Beránek: Zapomněli na jednu podmínku navíc (checking name originality in db )