Co děláte s věcmi, co neudáte?

Diskuze » Potřebuju poradit

Judith (autor tématu) 35 před 6 roky

V rámci podzimního úklidu stále vyřazuji více věcí, ale často tu nemám žádné zájemce. Co děláte s věcmi, co tu neudáte? Nechci vyhazovat věci, co klidně můžou ještě posloužit. Vím, že Armáda spásy příjmá oblečení, ale kromě toho? Poraďte prosím (v rámci Brna). Děkuji.

Petra Adámková 2 před 6 roky

Ahoj, tak zrovna v Brně věci, které jsou v dobrém stavu, dávám na bazar kočičího útulku Brněnský Max, bývá několikrát do roka. Ale podobné charitativní bazárky mívají i jiné útulky (např. Tibet) či jiné organizace. Zbavím se tak věci, která mi zabírá místo, někdo, komu se hodí, ji získá za pár kaček a z výtěžku se koupí krmivo a další potřeby opuštěným kočkám. Tři v jendom
(Jo, jsem kočkař

Magda 23 před 6 roky

Pokud je to něco, co se dá opravdu prodat, nepoškozené, tak charitativní obchůdky (v Brně možná https://restart-brno.cz/ - mám zkušenost s pražskou pobočkou, berou opravdu širokou škálu věcí, jinak ale neporadím), něco skončí v recyklaci. Zkouším inzerovat případně i jinde nebo se poptat známých..

Magda 23 před 6 roky

Knihy a časopisy se dají také třeba udat v městské knihovně (alespoň v Praze bývají boxy typu "čtenáři sobě", do kterých se dá vkládat nebo odebírat dle libost) nebo dát do veřejné čítárny...

Petra Adámková 2 před 6 roky

Knížky a časopisy se dají dát do "knihobudek", v Brně je minimálně na Moraváku u Scaly a pak u Jakuba.

Grymovi 22 před 6 roky

Už se mi párkrát stalo, že některé věci našly své nové majitele, až při opakovaném vystavení, takže pokud mám prostor na uskladnění, tak nabízím stále znovu.

(smazaný uživatel) 1 před 6 roky

Já Vám Judith třeba párkrát psal, že mám zájem o něco, ale nikdy žádná odpověď, přitom věci jsou bez rezervace a mnohdy propadnou. Tak buď Vám ty zprávy chodí do spamu nebo nevím, když píšete, že to neudáte...

Petratra 4 před 6 roky

Zkouším to ještě na podobném webu ale tento je lepší. Když ani tam neuspěju, tak oblečení a podobné dávám do kontejnerů na textil, knihy nosím do knihoven nebo do knihobudek, kde jsou dostupné k rozebrání. Možnosti jsou. Když nevyjde nic tak to holt s těžkým srdcem vyhodím.

Jana 71 před 6 roky

Dobrý den, v Brně vím o neziskové organizaci, která pomáhá vozíčkářům a občas mívají takovou akci, kde jim lidé darují to, co nepotřebují, ale musí to být zboží kvalitní (ne to, co je na vyhození do kontejneru). Organizace pak uspořádá prodej těchto darovaných věcí a výtěžek použijí pro účely organizace. Je to v podstatě stejný princip jako dobročinný obchod. Jmenuje se ParaCENTRUMFenix.

Ema Hrda 43 před 6 roky

My vše o co zde nemá nikdo zájem vyhazujeme

Monika Ondrejovičová 9 před 6 roky

Trochu z jiného růžku, ale stavební materiál, co zde neměl zájemce jej našel na bazos.cz. Téměř jsme neudali starší nábytek, tak jsem uvažovala, že jej nabídnu v nějakém domově důchodců. Starší lidé se s ním cítí lépe, připomíná jim jejich dobu, byli na takový zvyklí.

Judith (autor tématu) 35 před 6 roky

@John Zet: Stačí napsat znova a třeba lépe. Lidem, co tu jen věci berou a sami nedarují, se spíš vyhýbám, mám s nimi příliš mnoho špatných zkušeností.

Martina 131 před 6 roky

Určitě se pokusit darovat znovu. Časopisy můžete dát i do nemocnic. KnihoBudky existují i na vlakových nádražích.

Magda 23 před 6 roky

Čerstvá zpráva z městské knihovny v Praze: do jejich boxu lze odezvdat nejen knihy a časopisy nejrůznějšího stáří (něco zařadí do fondu, zbytek zůstane na rozebrání čtenářům - a prý je to rychle pryč), ale také DVD a hudební CD. Což je super, protože to se udává celkem blbě a zdlouhavě

Jitka 7 před 6 roky

Ja davam na nevyhazujto.cz, vlastne to same co vsezaodvoz. Jinak veci putuji Diakonii, ti s vecmi nekseftuji. Veci pro deti- knizky, hracky davame do skolky. Cokoli, ceho je hodne, davame do skolky, skoly, nebo ddm detem na tvoreni, na vytvarku (treba sponty od vina , CD, z jedne strany popsane papiry atd.)

nojas 2 před 6 roky

Já jsem zatím nevyužívala žádný internetový server, protože jsem v PC poměrně nováček. Ale konkrétně v Brně je hodně možností - Krom již jmenované Diakonie, tak obchůdky Veronica a Baltazar (charitní obchody). Do obojího je možné nabídnout od oblečení, přes naušnice, řetízky, knížky, CD až po hrnky, skleničky, hry,...

Magda 23 před 6 roky

Jitka: Mně osobně nevyhazujto vyhovuje méně a inzeruji tam jen občasně - jejich systém automatické rezervace, která předmět "přislíbí" prvnímu pisateli, nahrává tomu, že lidé tam často jen rychle kliknou a napíšou "beru" (už "dobrý den" je příliš velké zdržení), mají položku jakoby rezervovanou, což odrazuje ostatní pomalejší zájemce. Ti se sice mohou zkusit ještě zařadit do fronty, ale ta moc dobře nefunguje - viditelný bývá vzkaz jen od prvního, možná i druhého člověka (alespoň to je má zkušenost), pak už vidím jen počet zájemců o položku bez toho, že bych viděla, kdo o věc projevil zájem a bez možnosti kontaktovat je.

Martina 131 před 6 roky

Jeden z obchůdků je i na autobusovém nádraží Zvonařka,směrem k Dolnímu nádraží,nemusíte ani nikam daleko chodit.

Judith (autor tématu) 35 před 6 roky

Martina: Kde přesně to je prosím?

(smazaný uživatel) 3 před 5 roky

Diecezni charita u Milady Horakove (ted nevim ulici), vlak.nadr.(5.nastupiste), charitativni obchod Veronika (Pekarska, Novy Lískovec a mozna jeste 3.misto, nevim), Zlevnenka (tam veci vykupuji..spis jen ale kuchyn), charita Baltazar (napr.Kohoutovice..a je jich jeste vic).

(smazaný uživatel) 3 před 5 roky

Akorat do obchodu typu Brnenka se nevejdou nabytky a vetsi veci. Max bych udelala inzeratek s fotkou a infem a pozadala prodavacky, at to vystavi ve vitrine. Sem tam tam neco viselo..

Tomáš 421 před 5 roky

Ať nemusím zakládat nové téma - co Zlín a okolí? Ví někdo o něčem takovém zařízení, kde rádi uvítají různé věcičky?

Martina 131 před 5 roky

Na té Zvonařce i když přijedete z okolí Brna je to nejblíže.Jen vystoupíte z busu a obchůdek se nachází hned vedle občerstvení,pekárny a nadchodu k Vaňkovce.Určitě praktická věc Diecézní charity.
Napište i jiné typy po Republice k rozšíření obzoru.

Olga 2 před 5 roky

Dávám věci lidem na ulici - bezdomovcům. Ti chtějí. Oděvy je a věci je těžké jim dát, když se netrefite velikostí nebo vkusem. Někteří to přivítají, že to mohou prodat. Lepší charita, nadace ( na internetu možné je vyhledat pod neziskovými organizacemi) nebo do kontejnerů k tomu určených. V Praze je " hangár Řepy, to je činnost boromejek, berou všechno. A vsadím se, že budou vědět i o jiných městech.

Klára Míčková 35 před 5 roky

Olgo, moc děkuju za tip - pět let bydlím na P6, ale o téhle aktivitě slyším poprvé až od Vás. Hned jsem si je našla. Berou fakt všechno, a to je skvělé. Když něco neupotřebí u sebe, dokážou poslat ještě dál. Alespoň už vím, kam s věcmi, které si nikdo nevyzvedne

johkuhbaz 26 před 5 roky

Dobrého dne, v Brně se bohužel často nevyskytuju a když jsem teď hledala, jestli tam fungují dobročinné obchody, které znám z Prahy, tak jsem je nedohledala. Jen mě ještě napadlo (jestli to už někdo psal výše, tak se omlouvám za zbytečnou info) - mám velmi dobrou zkušenost s prodejci Nového prostoru. Tak pokud je to možné, zeptala bych se prodejce, kterého třeba denně potkáváte cestou do práce, jestli něco z Vámi nabízených věcí nepotřebuje. Pokud bydlí na ubytovně, tak bude za nějaké drobnosti rád. Nějaké oblečení také nosím komunita Saint Egidio, která se dochází za bezdomovci a staršími lidmi - je i v Brně - https://www.santegidio.cz/kontakty/brno
I zde mám velmi dobrou zkušenost, ale nevím, jak to funguje v Brně. A pak bych se asi ještě ozvala Charitě, nebo Diakonii - či nějakému dětskému domovu, nízkoprahovým klubům, azylovým domům pro ženy... Já sama některé věci na Vše za odvoz ani nenabízím a rovnou je nosím do organizací, které mi jsou sympatické...A ad sestry boromejky v Řepích - opravdu je to skvělé, zažila jsem to jako dárce i jako obdarovaný - možná je něco takového i v Brně?! Krásné dny