Chystáme VšezaOdvoz Premium - pojďte nám říct, co by podle vás mělo umět. Zabere to jen 2 minuty. Jdu na to.

Podvod ?Hanka verohradka

Diskuze » Potřebuju poradit

(smazaný uživatel) (autor tématu) 4 před 6 roky

Dobry den co mam delat tyhle pani Hanka verohradka jsem poslal penize na ucet s tim ze mi posle notebook za postovne pouziva cisla 723 173 039 a 739 431 389

Jana Suchánková 63 před 6 roky

Je to podvod, podle tel.c. si na internetu zjistete vic, podavala jsem trestni oznameni za podvod. Je za tim Drahomir Cholt

Ďábelská Samara 4 před 6 roky

Dobrý den,mám dotaz.S paní jsem pred 30 min mluvila a chtěla peníze za poštovné já na notebook psala dřív.Tak jak je možné že jste ji poslal peníze?A už je to smazané tak jsem s toho blázen takže podvodnice?

Ďábelská Samara 4 před 6 roky

Teď nevím jestli ji mám věřit nebo od toho rači dát ruce pryč.

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

neposílat žádné platby je to tu zase po pár měsících ten samý trik jak se obohatit na úkor druhých tyto podvody jsou nejvíc .

(smazaný uživatel) (autor tématu) 4 před 6 roky

To je moc dobrej podvodnik poprve jsem naletel
kolik je tu takovych lidi to chce ho potrestat

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

Jak ho potrestat naplácat mu na holou a udělat tyty a říct mu už to nedělej ,trestní oznámení možná ,ale moc tomu nevěřím sám jsem přišel o mnohem více vykradený byt ukradené věci za 30 000 a zloděj se má lépe než postižený ,lump je vždy ve výhodě .

Jana Suchánková 63 před 6 roky

Muzete podat trestni oznameni za podvod, zde neni hranice a lze i elektronicky...

(smazaný uživatel) (autor tématu) 4 před 6 roky

Ok dekuji poslete odkaz kde co rad se pripojim jde o malou castku 200 kc ale aby pan to mel od vice lidi prichazi si na pekny penize a to nemuzem nechat jen tak

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

Ano trestní oznámení podat lze ,ale jsem zvědavý kdy to tu přestane jindy tu byl ten samý pod jiným profilem také se hodně řešilo oznámení a na konec se to opakuje nejméně po třetí vždy je klid třeba půl roku .

(smazaný uživatel) (autor tématu) 4 před 6 roky

To je hrozny chapu ze na hlouposti lidi se da vydelavat ale musi to mit snad konec

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

Navrhoval bych například ověření při zakládání přes sms nebo něco podobného a aby bylo hned vidět kdo je nový nebo již déle atd. je potřeba omezit tyto podvodníky ,příklad třeba na jednu ip jeden profil apod.

Věra 9 před 6 roky

Myslím, že dotyčná "Hanka Verohradská" se tímto pěkně baví ( myšleno i diskuzemi, které se tu vedou ). Jedinou jistotu vidím v tom ... a jinak to nepraktikuji, domluvit se s dotyčným a dojít si pro věci přímo na domluvené místo. ...prostě vykukové v Čechách byli a budou.

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

Ono někdy pokud je to z ruky chápu ,že si to chce někdo nechat poslat ,ale je obrana alespoň v tom ,že si nejdříve omrknu profil pokud vidím desítky přijatých či rozdaných věcí a má bezvadné hodnocení a dlouhou dobu je registrovaný pak bych se tolik nebál ,pokud případ Hanka Verohradská nový profil ,žádná aktivita nic tak rozhodně bych neposlal ani halíř ,vždy se kouknu na profil ,než jsem ochotný něco posílat i na Bazos jsem hodně nakupoval platil předem ,ale protože prověřuji pak platím tak jsem za 20 let co používám internet ještě nenaletěl ,pokud si nejsem jistý nenakoupím vůbec ,nebo nepošlu platbu nerealizuji nic tady neposílám poštovné pokud nemá někdo profil třeba rok dva a nemá kladnou aktivitu třeba 10 věcí pohyb .

Jana Suchánková 63 před 6 roky

Taky se mi to nikdy nestalo...az ted...

KoHa 7 před 6 roky

Jeden profil na jedno IP není řešení. Já například z mého IP dávám inzeráty i na profil mojí vdané dcery, která na to nemá čas, nebo mého 83 letého tatínka na věci co chce prodat. Každému na jeho profil ( tady zatím ne, zde jsem absolutní začátečník). Také švagrovou jsem učila na mém PC (IP), jak si zřídit profil, a udělaly jsme jí ho z mého PC. Řešení by ale mohlo být blokovat možnost inzerce vytipovaným podvodným IP. Přece nemění PC jako ponožky. A chudáci přátelé a rodina, jejichž IP by podvodníci zneužili půjčením jejich zařízení, a pak by byli blokovaní také.

KoHa 7 před 6 roky

Na podvodníky rozhodně TO. Má to význam (vlastní zkušenost). Každá nahlášená částka podvodu se jim sčítá a jak součet dosáhne určitou výši, jde už o trestný čin a jde k soudu a půjde do vězení. Návrat Vaší částky má ale jedno ALE. Napálených je hodně, podvodník nemá z čeho Vám peníze vrátit a abyste je mohli žádat, musíte přijít jako svědek k soudu. Je na Vás, jestli chcete zpět 200Kč (neznámo kdy) a riskovat pro to, že Vás podvodník uvidí a dozví se o Vás u soudu víc.....mohl by Vám připravit nemilá osobní překvapení - já jsem k soudu raději nešla, abych třeba i neohrozila svoji rodinu, 200Kč oželela a spokojila se s vědomím, že jsem darebáka svým TO šoupla k mřížím. Moje částka už překročila limit a z podvodu udělala trestný čin.

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

možná obezřetnost a také pokud již někdo platí tak koukat na jeho profil pořádně jak dlouho je registrovaný kolik má kladných hodnocení ,hodnost apod. na nově vzniklé neposílat ani prd

Tomáš 421 před 6 roky

Teď jsem měl 3 reakce na inzerát. Neurčitá komunikace z jednoho a dva pokusy o zaslání poštou z profilů s "nulami". Jak už tu někde zaznělo - může jít o někoho, kdo si dělá další profily, ale taky nemusí. Každopádně tu máme blacklist a ten snese hodně. Ale se dá říct, že podvodníci kalkulují právě s tím, že kvůli dvěma stovkám nikdo k soudu svědčit nepůjde z výše zmíněných důvodů…

(smazaný uživatel) 95 před 6 roky

jednoduché nový profil malá jistota nic neposílám žádné platby