Raketa na squash

Diskuze » Potřebuju poradit

Štěpánka Morousová (autor tématu) 0 před 6 roky

Rozhoduji se s nákupem squashové rakety. Docela se mi líbí zde https://trefasport.cz/167-squashove-rakety ale nevím, jestli, když jí koupím tady bude kvalitní a vydrží mi několik let? Vůbec nevím, jaké parametry nebo co se u takové squashové rakety musí vše sledovat pro dobrý nákup? Poradíte mi? Předem díky moc za rady! Tento sport mě chytl!

Kateřina Štolfová 3 před 6 roky

Dobrý den,
u squashové rakety je rozhodující materiál - hliníková značená Alu - vydrží méně šetrné zacházení,dřív než praskne tak se zkroutí. Je ale těžší a přenáší vibrace do rukou. Pak je tzv. kompozice - hliník - grafit, už je lehčí ale také snese občasné ,,nedobré" zacházení. Nejkvalitnější jsou rakety grafitové, ale jsou také poměrně křehké. Dále záleží na těžišti rakety - těžiště do hlavy je pro pro útočnější hráče - s menší silou dáte větší ránu, těžiště do rukojeti je pro techničtější hráče. Někomu vyhovuje těžiště na střed. Pak je rozhodující váha rakety, všeobecně se dá říct, že čím lehčí je raketa, tím je dražší (pokud porovnáváte rakety od stejné značky). U některých značek platíte hlavně tu značku.
Doporučuji navštívit squashové centrum, kde rakety prodávají a vyzkoušet si testovací. V dobrých centrech, než Vám raketu prodají, tak Vám ji nechají vyzkoušet. Přeji hodně štěstí při výběru rakety a radosti ze hry..
Katka