Výměna za peníze poslané na účet, a to pod záminkou platby poštovného

Diskuze » Negativní příhody

XYABV (autor tématu) 4 před měsícem

Jaké máte zkušenosti se situací, kdy dárce od Vás odmítne přijmout zaslání kódu do Balíkovny a Zásilkovny a striktně požaduje zaslání peněz za poštovné na svůj bankovní účet s tím, že tvrdí, že poštovné bude platit on sám, a to z peněz, které mu převedete na účet? Cit. inzerátu paní Hany Langrové: Zašlu za cenu dopravy přes Zásilkovnu. Děkuji za odpověď.

Ještě doplním, že kromě snahy o vylákání peněz mne vůbec nenapadá, proč by měl "dárce" snahu sám zařizovat kód v Zásilkovny a odmítnout přijmout kód od zájemce.

mlsk1753 1 před měsícem

Nemyslím si, že nějaký jiný důvod je. I když opustíme všechnu morálku (tou zřejmě smysl argumentovat nemá), nevím, proč to těm lidem za těch nuzných 60 korun stojí, okrádat ostatní.

Nejspíš proto, že když napálí tisíc lidí, tak už je to pro ně slušný vejvar. Trestný čin je až od deseti tisíc a je pravděpodobné, že oběti se nespojí k hromadné žalobě. Paní či pan inzeruje stále kosmetiku a bižuterii.

Reakce na zablokování podvodných inzerátů správcem a tudíž zatrhnutí zisků z tzv. poštovného na sebe nenechala dlouho čekat: Paní či pan mi soukromou zprávou "doporučil/a" abych cit. vydelavala prachy a neosocovala kazdeho z podvodu, kdyz sama chci neco zadarmo.

Vladimír Veselý 1 před měsícem

Podobnou situaci jsem zažil jinde, když jsem kupoval knihu na inzerát. Ten prodávající mi ji samozřejmě poslal a jen mi vrtalo hlavou, proč tak hystericky reagoval a trval na poslání peněz na poštovné, i když jsem nabízel, že mu pošlu jen štítek a on si ho jen vytiskne, protože jsem měl možnost o něco levnější dopravy. Pak jsem se dozvěděl o podvodnících, kteří nabízejí v inzerátech, že dopravu si zařídí a zaplatí sami a pošlou jen štítek či kód. Pak ještě vytáhnou z prodávajícího údaje o jeho kartě a vyluxují ji. Mám podezření, že za tímto výše uvedeným odmítání přijetí kódu je hysterický strach, že jde o podvod, aniž by těm lidem došlo, že nejde o dopravu, ale o to, že tamti lidé naivně předali údaje o své kartě.

To, co píšete je opravdu zcela jiná situace. Já samozřejmě peníze řádným a slušným způsobem vydělávám na rozdíl od osoby, která zde inzerovala a chtěla zaslat peníze na účet. Kosmetika, kterou osoba nabízela byla příliš atraktivní a byla by lehce prodejná. Neodpovídala běžné nabídce. U bižuterie bylo foto takové kvality, že mne trklo do očí. Nebyla to běžná fotografie, kterou člověk doma lehce "cvakne" mobilem.

Ondřej Beránek 113 před 5 týdny

Z kodu zadny udaje o platbe nezsikage to je holy nesmysl.

Pavel Svoboda 27 před 5 týdny

Dobrý den všichni. Co mám zkušenost s posíláním darovaných věcí zájemcům, tak vždy uvítám, když si zájemce sám zařídí Zásilkovnu a pošle mi jen kód. V jednom případě se mi však stalo, že se zájemkyně přepsala a poslala mi kód s chybou, takže jsem táhl balík na sběrné místo a bohužel i zpět, protože se mi nepovedlo paní kontaktovat přímo ze Zásilkovny. Pak jsme si kód ujasnili a já šel s balíkem ještě jednou. Takže to je snad jediný důvod proč by dárce mohl zařizovat dopravu sám a já mu na to poslal peníze na účet. Pokud by to po mě někdo takto chtěl, asi by se mi to také nelíbilo a nejspíš bych od zájmu odstoupil. Přeji hezký den všem seriózním dárcům i zájemcům. P.S.

jones sarah 1 před 4 týdny

- (editováno adminem)

Pavel Svoboda 27 před 4 týdny

Re: Jones Sarah. Toto je web zabývající se darováním věcí. Pokud tedy už nebudete chtít půjčku vrátit, tak to sem patří . V opačném případě si svoji nabídku vetkněte kamsi. Přesto vám i všem ostatním dárcům a obdarovaným přeji hezký den. P.S.

Bolean 14 před 3 týdny

Znovu se setkávám s tím, že mě chce zájemce odměnit za ochotu nějakou částkou na můj účet. O ten patrně jde v první řadě, i když mu samotné číslo účtu k ničemu není, ale obávám se, že je to jen první krok. Pak číslo mobilu atd.

Admin Petr 257 před 2 týdny

@Bolean - tyto případy je dobré rovnou hlásit na nás přes https://vsezaodvoz.cz/kontakt. Díky!