Chystáme VšezaOdvoz Premium - pojďte nám říct, co by podle vás mělo umět. Zabere to jen 2 minuty. Jdu na to.

Profil Bolean - WD Caviar AC12500 ATA 2500GB

Diskuze » Negativní příhody

Penko (autor tématu) 1 před 2 roky

Chci nahlásit nekorektní osobu. Píše se, že daruje 2,5 terabajtový pevný disk. Šel jsem na adresu, promarnil 2 hodiny a dal mi pevný disk, který neodpovídal prostoru. Ve skutečnosti je to 2,5 gigabajtu. Nelze shromáždit jeden film. Napsal jsem mu a on mi řekl, že takhle se vyráběly disky v 80. letech. Dělá si ze mě srandu.
Výpis byl WD Caviar AC12500 ATA 2500GB , a je to vlastně WD Caviar AC12500 ATA 2500 MB (Megabajt).

el toro 4 před 2 roky

njn starý plečky,já od něj dostal ntb,teda šasi a disk v něm se nenačítá,je to holt šrot...

ale co můžeme chtít........

Ich liebe es zu diskutieren 5 před 2 roky

@Penko:

Vzhledem k tomu, že další dva inzeráty, které předcházely, byly na gigabytové disky, lze spíše předpokládat, že se při psaní zmýlil, než že byl nekorektní.

Kromě toho inzerát obsahoval fotografii, z níž bylo jasně patrné, že jde o 2500 MB a nikoliv GB, takže jste si to na ní mohl ověřit a před cestou si s dárcem ujasnit, který údaj je správný.

Bolean 13 před 2 roky

@Penko, dejte sem FOTOGRAFII disku, ať všichni vidí, že je na něm od výrobce napsáno 2500GB. Tak jsem ho také inzeroval. Já ho neměřím.

Bolean 13 před 2 roky

Disky 2,5GB se dělaly tak v 80' letech a ty měly docela jiný design.

Penko (autor tématu) 1 před 2 roky

Staré odpadky prostě hodíte do koše, Boleane. Nikdo nebude používat 2,5 GB pevného disku.

Bolean 13 před 2 roky

Bez fotky mě jenom neprávem osočujete.

babrdla 40 před 2 roky

Penko,hoďte sem tu fotku...třeba opravdu křivdíte...

Ondřej Beránek 111 před 2 roky

ja bych 2.5gb bral vymenime ho ? dam vetsi

jinak jsem ten inzerat nasel, p. Penko keca zadny GB tam neni.

https://i.ibb.co/XSVKqqY/Sn-mek-obrazovky-po-zen-2022-12-02-13-38-24.png

tak do tretice, V popisku byla chyba. ale na stitku je to dobre.

https://i.ibb.co/mh9BHqS/Sn-mek-obrazovky-po-zen-2022-12-02-13-42-46.png

teodor m. 6 před 2 roky

V 80. letech gigabajtove disky jeste zdaleka nebyly, obvykla vybava prvnich PC byl disk 20, v lepsim pripade 40 MB

teodor m. 6 před 2 roky

Ondřej Beránek : p. Penko nekeca, akorat si poradne neprohledl fotku, to spis p. Bolean si plete GB a MB

dedekxxl 6 před 2 roky

Říká se - darovanému koni na zuby nekoukej

(smazaný uživatel) 1 před 2 roky

Bolean - v 80tych letech jsi tam mel nanejvýš disketu a to už jsi byl king, tak tady nešiřte bludy! paměťový disky s touhle kapacitou (2gb) byly tak kolem roku 2005. Asi jste nějaký dorostenec nebo paměť už neslouží...

JiRiZi 29 před 2 roky

No mě spíš zaráží, kdo si ještě kam může zapojit staré paralel ATA - když už na většině nových boardů je už jenom SATA.
A očekávat na starém ATA něco víc než desítky, max stovky GB, tomu říkám optimismus. Ale chápu bolest z nenaplněné iluze funkčního 2,5 TB disku úplně zadarmo.

Do starych kompu prece. Obcas se v tom vrtam a bez dilu jsi nahranej. Proto jsem nabizel dotycnemu ze mu to vymenim.