Zde nabízený nábytek začal dnes prodávat bazar za 20.000,-Kč

Diskuze » Negativní příhody

Vlasta (autor tématu) 0 před 5 roky

https://vsezaodvoz.cz/inzerat/142564/daruji-kuchynskou-linku-za-demontaz-a-odvoz Daruji kuchynskou linku (vyjma varne desky) za demontaz vcetne odpojeni spotrebicu a nasledny odvoz. Demontaz potrebujeme provest v dobe od 26.8 do 2.9. Praha 9 ... https://nabytek.bazos.cz/inzerat/109063948/3538-kuchynska-linka.php Moderní linka dovezená z Německa ve tvaru L se spotřebiči: Trouba, sklokeramická deska, digestoř, myčka, dřez. Dopravu zajistíme. Skladem od 7.9. ... Není co dodat ...

Pavla 54 před 5 roky

Dobry den tak to je sila

Jana 71 před 5 roky

Dobrý den, to je právě případ, kdy možná dárci litují, že něco hodnotného darovali, protože to jako dar považovali pouze oni, ale pro obdarovaného je to bohužel výnosný obchod. Vůbec si neumím představit, jak zabránit tomu, aby se oblečení odtud nedostalo do Second handů a nábytek, nebo jiné věci do bazarů. Lidé jsou podnikaví, a v minulosti mi řekla dárkyně, že knihy, které darovala objevila pak také v inzerci bazaru za docela velké peníze. Ovšem tento příklad je pro mne osobně smutný.

bára divá 49 před 5 roky

Dobrý den.
To není co dodat, je to hnus.

Jiri 3 před 5 roky

Tak to je vazne sila, ach jo.

bára divá 49 před 5 roky

Nějak jsem nenašla, kdo byl obdarovaný, abychom si udělali o té osobě úsudek.

vlastacek 2 před 5 roky

Chápu vaše rozhořčení, ale cílem je, aby se věci nevyhazovaly a našly nového majitele, což se zjevně podařilo, čili princip funguje. Pokud je někdo šikovný a zvládne to místo darování nebo likvidace prodat, tak s tím upřímně osobně nemám problém.
Spousta lidí vyhodí nebo daruje věc, kterou zpeněžit lze, ale třeba to sami neumí nebo je to nenapadne.
Když v tom někdo jiný vidí potenciál a věnuje nějakou snahu tomu, aby věc prodal, což se mu podaří, tak je to podle mě úplně v pořádku a peníze si zaslouží.
Nebo že by kyselé hrozny?

bára divá 49 před 5 roky

Kdyby to byla věc za pár stovek, budiž. Ale zde si od někoho vezme celou kuchyň a v zápětí ji prodá nějakému překupníkovi do bazaru. To by ten původní majitel mohl udělat taky, nemyslím si, že x tisíc je zanebatelná částka pro kohokoliv.Navíc Praha a Beroun zas nejsou od sebe tak daleko a může to být i ten, co ty kuchyně prodává rovnou. On je tahá povětšinou z Německa zdarma za odvoz, co mu tam dají a tohle měl za rohem.

Buysell 5 před 5 roky

Existuje jednoduchá páka v Občanském zákoníku a nazývá se Vrácení Daru. Tudíž bych jednoduše vyzval tyhle "vyčůránky" klidně jen smskou , že to s nimi budu jinak dál řešit úřední cestou-a bude po kšeftaření s darovanými věcmi.

Barbora Kuňáková 6 před 5 roky

Já souhlasim s vlastou tichou úplně plně. A to jsem tady spíše v roli obdarovávačů než dostávačů třeba se majitel potřeboval linky zbavit během týdne,a za týden věc i s prodejem a odvozem udat to je nemožný čas. Kdyby měl víc času,třeba by ji prodal sám. Pro ty,coto rozhořčuje -není snad problém se podívat na hodnocení dotyčného když daruju tak hodnotnou věc,jako klavíry,pračky,nábytky..z profilu,počtu bodů a darovaných věcí je často dost jasno,jestli je zájemce překupník,nebo ne. A že to původní majitel mohl udelat taky? Však mohl. Mel určitě svůj důvod,proč neudelal. Radost někomu uděláte jak s novou moderní linkou,tak s dvaceti tisíci

bára divá 49 před 5 roky

To já zas souhlasím s Buysellem. Kdysi jsme do Německa jezdili po revoluci dost často.Tam i dnes bývají tzv. hromádky, kdy lidé, co nepotřebují vytahají před barák a tam to potom městské úřady sváží a slouží to většinou jako druhotné suroviny nebo se to dává potřebným.Dřív se to mohlo brát a vyplatilo se to vozit ty věci sem i prodávat.Dnes si to už vzít nesmíte, co je venku, patří městu.Kdo to dá zdarma, musí vystavit potvrzení.Jinak je možné si to na určitých sběrných místech odkoupit, ovšem už za peníze a nejsou nikterak malé.Někteří kšeftamani však mají své lidi a berou to i tak zdarma.

bára divá 49 před 5 roky

Ještě doplním toto. Potřebovala jsem obyčejnou pračku s ohřevem. Zde nikde za odvoz nebyla, novou jsem kupovat nechtěla- dnešní cena cca 8 tis.Koupila jsem na bazoši, nechala si ji poslat.Pračka mi shořela od skratu, stihla mi vypálit kompletně zásuvku s celým vedením, přičemž prodávají tvrdil, že je zánovní, to byla jen na obalu, čerpadlo se zadřelo, motor se potom také netočil.Ve sběrných surovinách jsem našla tutéž pračku, jen měla pomačkaný plech.Odkoupila jsem za cenu šrotu, doma udělala ze dvou jednu a šlape jak hodinky.A dělám to tak s více věcmi, pokud se to vyplatí, ale jen pro svoji potřebu a zrovna to mají ve šroťáku.

Barbora Kuňáková 6 před 5 roky

Víte,barčo,mně to rozhořčení přijde takové krátkozraké? Vzdyť o co jde? Teda teď budu mluvit za sebe - mně jde o to,aby se věci nevyhazovaly. To mně spíš by naštvalo,kdyby dotyčný věc pak vyhodil,než prodal.když ji prodá, mámbýt naštvaná,ze jsem mohla být o pár stovek či tisíc bohatší? No,tak pokud mně to štve,tak proč jsem ji tedy neprodala? Neměla jsem na to schopnosti,skladovací prostor,čas? Divila byste se,co lidi vyhazujou kekontyšům tady v praze jen proto,,že se jim to za těch pár stovek či tisíc "nechce řešit". Minulý týden jsem takto domů dovlekla úplně krásného retro houpacího koníka. Děcka jsou na něm pečené vařené. já tu taky sem tam inzeruju hebloše,které nechci doma obcházet,než se prodají, i s tušením,že je ještě někdo prodá.

bára divá 49 před 5 roky

Jasně, to je v Praze, tam se opravdu ničemu nedivím, byť tam jezdím sporadicky jen k lékařům.Zřejmě tam jsou vyšší platy a proto to tam funguje, jak to funguje. My jsme na vsi a tady je to prostě jiné. Každý chce zužitkovat to, co prostě ještě jde používat dál i za cenu toho, že by to měl sám opravit. Tady u kontejnerů nenajdete nic, než jen pusto prázdno.

Barbora Kuňáková 6 před 5 roky

Ono to jde videt i na pomeru inzeratu praha vs zbytek republiky. Hlavne - tady prave nejvetsi penize date za prostor,ne za veci

Vendula Kopi 28 před 5 roky

Tomáš 421 před 5 roky

ad Vlasta: Myslím, že jste udělala tu chybu, že jste neoznačila obdarovaného, aby byl viditelnější, ale na druhou stranu - pokud si udělal své vlastní fotky z Vašeho interiéru (patrně jako foto-tutoriál) s Vašim souhlasem, tak jste mu opravdu dala souhlas na jejich volné užití. A protože dnes nikdo nikoho seriozně neupozorní, že má cennou věc, tak se nelze divit. Ono je docela problematické reagovat na nějaký inzerát s tím, aby se dotyčný snažil věc spíše prodat než darovat. Berte to třeba jako zkušenost a příště se nejprve snažte věci prodat.

bára divá 49 před 5 roky

Ten samý inzerát je také na sbazaru.

Lasičák Koudis 3 před 4 roky

Jo to to už se rovnou vyplatí koupit novy nábytek, než kupovat nábytek nejistého původu a ještě tak za draho.. Ja nakupuji od českých výrobců tady https://www.aminabytek.cz. To je jak z rouškama někdo je vyrábí zadarmo a někde chteji za roušku 150,- to je hyenismus.

Aa 8 před 4 roky

Tolik zklamání tady. Možná by bylo dobré zavést třetí kategorii - podmíněně daruji. Jsem ráda, že mohu nabídnout věc, která by jinak skončila v popelnici. A jsem ráda, když seženu za odvoz věc, kterou uplatním a která tak v té popelnici neskončí. A když potřebuji vydělat peníze, tak tu věc, pro kterou již nemám využití nabídnu na jiném serveru za peníze. Bude mě to stát více času a práce. Ale tu možnost stále mám. Prostě nerozumím tomu rozhořčení ostatních uživatelů, když někdo obdrženou věc prodá. V popelnici není, planeta si malinko odlehčila. Vždyť to je dobře, ne?

Petmot 49 před 4 roky

A vlastně rovnou můžeme požádat admina, aby zde uložil formulář smlouvy darovací ke stažení...

ivapekar 3 před 2 roky

Mně tady jeden člověk kdysi nabízel designové krby z https://rocal.cz/designove-krby za nízkou cenu. Docela jsem se bála, co je to za šmejda. Nakonec se ukázalo, že šlo o člověka, který u nich ve firmě pracoval a chtěl si přivydělat nějakou tu kačku k výplatě. Chudák jeden. Ještě že jsem nenaletěla.

Klára Míčková 35 před 2 roky

@ivapekar A tohle vůbec není reklama a vůbec jste se sem cíleně nepřihlásil(a) jen kvůli ní...

Alena z Prahy 19 před 2 roky

Já souhlasím s oběma stranama... je dobře, že to nejde někam na skládku, do přírody... je to asi o tom, zda ten člověk potřebuje nutně peníze (a na co? Na alimenty? Na drogy? Pro tatínka na kolečkové křeslo, protože je v nouzi a nemá na něj...) a nebo jen rejžuje... asi bych to prostě dál nezkoumala a pokud se hlásí více zájemců, mrknout se na profil a dát dle instinktu a právě toho profilu tomu, co na mě působí nejlépe... Krásné Vánoce!