Chystáme VšezaOdvoz Premium - pojďte nám říct, co by podle vás mělo umět. Zabere to jen 2 minuty. Jdu na to.

Nabízím pomoc s bezpečním užívaním Internet :)

Diskuze » Nabízím pomoc

Linux Debian (autor tématu) 64 před 10 roky

Šílený titulek Ale jak jednou větou shrnout několik oblastí ? Bezpečný pohyb na netu není jen používaní (skutečného ne rádoby) OS ~ Operač. Systému, přes použití vhodně odladěného prohlížeče (ať už je to FF ~ Firefox resp. Iceweasel nebp Chrome/Chromium atd.), zvolením užitečných nebo "nezbytných" doplňků, na co si dávat pozor a konče možností podepisovat a/nebo i bezpečně posílat své zprávy atd. atd. Poradím zejména při výběru a posléze nastavením Linuxové distribuce (Debian, LinuxMINT, SolydXK popř. Ubuntu), nastavení pš. klienta Thunderbird/Iceweasel, používaní GnuPG/OpenPGP, VeraCrypt/TrueCrypt, Torchat nebo Jabber komunikátoru, doporučením/vyhledáním vhodné linux. aplikace, kterou hledáte na konkretní úlohu ad. atd. Čili, nabízím pomoc s používáním Linux OS a se vším ostatním, s Linuxem souvisejícím. A nejen můj názor, ale i kolegů/kolegyň - na internet a kancelář. práce, aby jste se ochránili před pishingem nebo zavirováním, je Linux lepší volba než window$, kdy v Linuxu nepotřebujete ani antivir nebo firewall nebo nějaký anti-malware, hned po instalaci máte počítač bezpečný, bez strachu a nutnosti používat warez, protože ve většina Linux. distribucí je k dispozici a ZDARMA (stejně tak samotná Linux distribuce je zdarma) několik desítek tisíc aplikací (programů). Žádný flame jen vám na příkladech ukážu, že se "toho hrozného Linuxu" nemusíte vůbec bát a není vůbec tak složitý . Nabízím pomocnou ruku zejména nezkušeným/začátečníkům.

Ooops, překlepy se vloudily, potvory Když tak se ptejte, co vás bude zajímat.

Karol B. 9 před 10 roky

toto znie skor ako hearth.net nez vsezaodvoz.cz

@Karol: jsem zde krátce Ale bohužel musím říct, že admini mají asi fakt "hodně práce", protože na jedné straně shánějí posilu do týmu (php atd.), na druhé straně zde ve formuláři a následných postech nefunguje ani to řádkování "enter"-em, je to "zvláštní"... Za mne - můj nejoblibenější CMS (CMF) je jednoznačně Drupal

David Drdek 66 před 10 roky

Zdravíčko "Hodně práce" skutečně máme, posledního skoro půl roku pracujeme na takovém malém překvapení, které bohužel nemohlo být vypouštěno postupně Odřádkování přidat mohu, to nebude problém a dává to smysl

Táňa Tomková 1 před 9 roky

Linux Debian: už tu nejste? Koukám, že před 9měsíci, protože taková pomoc by se moc hodila!

Zdeněk Černák 2 před 9 roky

Dobrý den, nabízíte pomoc pouze s Linuxem, nebo s IZ obecně?

Linux Debian (autor tématu) 64 před 8 roky

@Táňo T., jsem Když tak mi napište mail.
@Zdeněk Č.: primárně s Linuxem, micro$oft-u nedělám hotline ani helpdesk
Další "kategorie" je tzv. "smart" a.k.a. adnroid telefony: i když se chlubí, že se také jedná o "Linux", Linuxu spíše Android dělá ostudu a svým laxním přístupek si mohou s micro$oftem akorát ruce podat... Děravé, pořád se objevuje nová skulinka nebo neopravená chyba, díky čemu lze takový "smart" ovládnout i na dálku atd.
Takže pouze skutečný Linux, ať už je to na desktopu nebo některých tabletů i mobil. zařízení prý jde také nainstalovat čistý Linux namísto původního "vestavěného" OS.

(smazaný uživatel) 134 před 8 roky

Ja pomuzu s cimkoliv. Pravymu ajtakovi je to jedno maka s tim co ma, debian/ubuntu/mint, redhat/centos, bsd, windows 95-10, Dos. Rady pouze verejne.

Jaro Třináct 36 před 8 roky

Mám Eset a ten mi zatím zachytil všechno a když se to nepovedlo (jednou za dva roky a ještě mojí blbostí) tak mi pomohli na dálku

petr petr (2) 249 před 8 roky

Osobně by mě zajímalo ,když použiji Adblock tak některé stránky nejdou tak používám Ghostery , HTTPS Everywhere jinak Adblock plus mám instalovaný občasho vypínám ,zajímavé ,ale i tak reklama apod. balast nemá šanci otravovat

Tomáš 421 před 8 roky

Nemám rád války mezi příznivci různých OS, protože za ty roky, co se tváří Linux, že je tím NEJ, jsem ještě neviděl nic zásadně poztivního v jednání lidí, kteří se tím zabývají. Jak říká Ondra - pravý ajťák poradí se vším. Kdo chce propagovat ten či onen OS, nechť si udělá vlastní internetový prostor. Sem to podle mne vůbec nepatří.

(smazaný uživatel) 95 před 8 roky

Jinak potřeboval bych poradit mám notebook Acer Aspire E15 a chtěl bych místo Windows 8.1 dát 7 jde to nebo bude problém s ovladačem ,děkuji Goran