Nábytková banka

Diskuze » Mám něco na srdci

mortimera 2 před 3 roky

(smazaný uživatel) 39 před 3 roky

To je báječná věc, měla jsem radost, když vznikla , věci se dostanou k opravdu potřebným, protože je to pod kontrolou, ke komu půjdou. Někdy je svět ještě vpořádku .

Petmot (autor tématu) 49 před 3 roky

@Merlin merlin Ano, souhlas.

Ono těch smysluplných počinů je více, čím dál více. A to je velmi dobře.

www.oziveno.cz

= sociální podnik, kdy lidé jim darují drobnější nábytek na renovaci. Podporují komunitu, kde se lidé léčí ze závislostí, během té léčby a po ní se u nich uplatňují. (Informace mám od provozovatele v návaznosti na dotaz, zda akceptují křeslo "ušáka.") Jen dopravu nemají, na rozdíl od výše psaného.

Takže pokud nenajde nábytek konkrétního uživatele zde, jsou i další cesty, co pomohou oddálit zvětšení hromady na skládce..

Mon.ika 2 před 3 roky

Teď jsem také zahlédla odkaz na stránky, ještě kopíruji kontakt: Tomáš Valenta, tomas.valenta@csspraha.cz, 704 610 086

Mon.ika 2 před 3 roky

Jak na to?
1/ Věci nafoťte a pošlete vedoucímu nábytkové banky Tomáši Valentovi. Společně se domluvíte, zda se pro ně najde využití.
2/ Věci pak odvezete přímo do nábytkové banky v Libuši nebo si pro ně přijede vůz nábytkové banky.
Součástí nábytkové banky je také malá dílna. Drobné opravy darovaných věcí tam budou provádět lidé s postižením nebo ti, kteří jsou na běžném trhu práce obtížně zaměstnatelní.
Všechny darované věci pak poputují prostřednictvím sociálních pracovníků přímo těm, kteří tuto pomoc nejvíce potřebují.

Bára 7 před 3 roky

Je to určitě skvělé. Další možnost, jak věci nemuset vyhodit, pokud jsou k užitku. Ti, co pomoc potřebují nejvíce, jsou na "kontrolovaném" seznamu. Jen se tu ztrácí ta možnost pro (obvykle samoživitelky, ale nemusí to být jen matky), co pracují, drží své domácnosti se skřípěním zubů krok nad chudobou a propadem do sociálních dávek, mají maximálně přídavky na děti a jejich pracně zbudovanou rovnováhu peněz na nájem rozbije nečekané rozloučení se s pračkou. Pro ty je šance vyzískat tady větší postel pro dítě, knihovničku, nebo desky na písmenka dost podstatná. (Mám muže i jeho výplatu )

Petmot (autor tématu) 49 před 3 roky

@Bára Jsou to jen další cesty, když se s předávkou zde neuspěje... Jinak řečeno, nesou to náhradní řešení za inzerci zde... (Alespoň s tím záměrem jsem to sem dávala. Rozšířená možnost, pokud zde zájemce není nebo bude někdo velmi spěchat.)

Bára 7 před 3 roky

Jo, navíc z praxe mám pocit, že u nábytku to často "drhne" na dopravě. Máme větší auto a věčně něco rodině nebo kamarádům někam převážíme..

Petmot (autor tématu) 49 před 3 roky

Nábytková banka si co chce, po domluvě vyzvedne..

Petmot (autor tématu) 49 před 3 roky

Mám reálnou referenci. Vyzvedli dvě menší skříňky a dva peřiňáky (jedna sada nábytková) ... jen to déle trvalo. Jsou "zavaleni," nečekali takový zájem. Každopádně registrovaní zájemci si k nim dojdou nábytek vybrat, a ač to není totéž "jako v obchoďáku," kvituji takové projekty s povděkem. Tady je to s větším nábytkem trochu rébus s dopravami.