Dopis od pana "legáta" - nepsal vám taky?

Diskuze » Mám něco na srdci

Jana Nováková (autor tématu) 0 před 4 roky

Máte někdo podobnou zkušenost? Přišel mi dost podivný mejl, někdo si s ním dal evidentně hodně práce, ale bohužel nemám páru, na co reaguje.
"Nevím o co Vám jde , ale jestli něco chcete darovat , tak to darujte a nekecejte kolem toho ,jako by jste něco dávala co má hodnotu tisíců.Uvědomte si laskavě ,že službu odvozu vám dělá potencionální zájemce ,Vy víte ,že věc kterou chcete darovat nemá hodnotu a chcete se ji zbavit ,aniž by jste měla starost a nebo náklady s odvozem a naložením.Uvědomujete si ,že těmi drzostmi ,které zde píšete ,si odradíte uklízeče vašeho bordelu?Asi si nejste vědoma ,protože ve vaši velkoleposti jste zaslepená svou pýchou a nadutostí.Radím vám ,aby jste v sobě našla pokoru , dle vašeho komentáře Vám chybí.Lidé ,kteří potřebují pomoc ,že něco dostanou zadarmo ,za svého života dostali na frak ,buď si za to mohou sami , nebo ne , ale ať je to jak je to ,jsou ve srabu a takové ty vaše řečičky a drzosti je nad rámec slušného chování !Nic ve zlém /tak jak jste to napsala i vy "slušnost nade vše "sama ale tím dáváte najevo, že jste drzá a nevychovaná !Tak se proberte a sejděte níže ,protože ,až spadnete z té nabubřelé výšky ,tak si natlučete hubu a sama budete shánět věci zadarmo."

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

No já si myslím že to souvisí s vaším profilem a těmi "drsnopravidly". Prostě jste tím někoho urazila a on vám to napsal. Je smutný že se vám obsah nedostal k vědomí a ještě jste to sem zkopírovala.

Myslíte si, že ten člověk nemá právo na názor ?

nebo člověk kterej je ve s...ch že není potřebným když si něco odveze a pak prodá ?

Takhle to chápu já z toho co jste poslala.

michal šindelář 11 před 4 roky

Trolo, názory jsou jako díra do zadku... Každej máme nějakej - ale to ještě neznamená, že se s ním musíme na potkání chlubit

Nechat se moralizovat od neznámé nuly z hlubin internetu je asi ta poslední věc, o kterou tu kdokoli z nás má zájem.

(smazaný uživatel) 57 před 4 roky

Paní Jano, to co jste obdržela je jen hromada nesmyslů od nějakého duševního mrzáka. Kdyby to přislo mně, vysměju se tomu, smažu a za vteřinu už o tom nevím.
Text postrádá jakékoliv věcné argumenty. Je z něj velmi patrná prvoplánová snaha vzbudit ve vás pocit úzkosti a možná i viny. A to tak hloupým způsobem, že je to až k smíchu
Smažte, zapomeňte

btw: silně mi to připomíná argumentační "logiku" té trapičky psů, co se tady dovolávala soucitu pomocí urážek.

(smazaný uživatel) 57 před 4 roky

A můžete sem prosím dát odkaz na profil toho odesílatele? Rád bych si ho přidal na blacklist.

(smazaný uživatel) 66 před 4 roky

michal šindelář: To je jasný. Ještě že tu jste vy aby jste to vyrovnal. Ono kdyby jste si přečetl co psala (tj že nemá tušení o co jde) tak by jste věděl.

Ono psát někomu takovouhle věci je samo o sobě je věcí k pozastavení. A nevidim nic špatnýho. Přemejšlet "bolí" ale to neznamená že to je špatný. Ostatně vy sám máte pěkný profil bez útoků a rozborů tak kde je problem.

Možná vám uniklo že to nebylo moralizování ale pokus o vysvětlění situace která v tom mailu vznikla. Já totiž (asi narozdíl od většiny) nemám křišťálovou kouli a tak se stejně jako vy nebo saxík dopouštím doměnek. více názorů na stejnou věc (což jste nějak zapoměl v neodbytné potřebě mi napsat, cehoz si vlastne vazim)

No a co teď se mnou že, z internetu vynořenej... oh wait, vy jste taky z internetu vynořenej. Nemeli by nas nejak zapalit ? Ze by jste sel prvni. Dal bych vam prednost, slibuju.

michal šindelář 11 před 4 roky

Trolo: ok, Jana zvolila trochu ostřejší tón než je nezbytně nutné. Ale není to přeci osobní útok na Legáta - jsou to drsnopravidla, ale jsou to jasná pravidla. Když nechceš slušně pozdravit, tak nic nedostaneš, ber nebo nech být, no a? Maximálně si pomyslím něco o křupanech a jdu o dům dál, ne?

Naproti tomu, člověk který se rozhodne někomu cizímu napsat jen tak bez předchozího kontaktu dopis plný natlučených hub, nabubřelých výšek, velkoleposti, pýchy a nadutosti:

1. to posouvá do velmi osobní roviny

2. mě skutečně nutí zamyšlení. Ale ne nad Janou, ale nad ním, jeho frustracemi a jeho nutkáním tu frustraci přenášet na úplně cizí lidi.

Mít Legáta jako souseda musí člověku vnášet do života prvek dobrodružství - nikdy nevíš, kdy se Tě rozhodne za něco vychovávat, a jaké k tomu zvolí prostředky.

No a co s Tebou? No přece totéž co se mnou Dopíšem příspěvky, vzájemně na sebe zapomenem a rozhodně si nezkazíme den, protože oba víme, že píšem trochu ostře, ale ne s cílem si navzájem ublížit. Kéž by totéž šlo říct i o Legátovi. Stejně jsem na Tebe reagoval spíš proto, že jsem si všiml, že jsi do rybníčku zdejšího fóra vnesl kousek džungle - a měl jsem pocit, že jseš tu s tou džunglí trochu osamělej