Vážení přátelé,
včera večer jsem vložila na Váš server, který mám ráda a doporučuji všem svým známým, vložila několik inzerátů. Již během vkládání se mi začínali ozývat lidé a během chvilky jsem měla všechno rozdáno
Pak mne ale upozornila jedna ze zájemkyň, že mám některé inzeráty označeny jako podvodné. Hrozně mne to překvapilo a ihned jsem poslala e-mail na Vaši adresu podpory s dotazem, proč mám takto označené inzeráty. Zájemkyni zřejmě tento příznak u inzerátů odradil a už se neozvala. Ráno jsem se podívala na stránky a mé inzeráty byly stále vystavené, ale bohužel s červenou hláškou POZOR. Protože jsem z vaší podpory nedostala odpověď, napsala jsem email na Váš kontakt, pane Lamači, s prosbou prověření situace. V průběhu odpoledne mé označené inzeráty zmizely, ale bohužel z vaší strany mi dosud nepřišla odpověď ani upozornění, že mé inzeráty budou smazány. Jediné, co mě napadlo, že může být důvodem mé "podezřelosti", je noticka v inzerátech: "pomeranč potěší". Nic jiného mne nenapadá. Upozorňuji, že pomeranč nevyžaduji ani darování nepodmiňuji. Jen jsem použila obdobu toho, co tady v inzerátech můžete číst velice často. Např. u zájemkyně, která mne na příznak upozornila, jsem našla hodnocení, které přikládám v příloze. To lze rozhodně považovat za úplatu a tudíž ne zadarmo. Ale pomeranč pro děti? a ještě jen jako, že potěší? To už mi přijde jako přehnané. Projděte si občas obsah svého serveru a zamyslete se, které inzeráty mazat. Poškodili jste lidi, kteří mohli mít radost z věci, která jim ještě hodně poslouží. Mne to samozřejmě mrzí, ale uvědomte si, že pro mne je snazší odnést věci do kontejneru, což také udělám. Protože mne to rozhodně stojí méně námahy, než věci nafotit, vložit inzeráty, domlouvat termíny převzetí ...... Škoda, měli byste se nad svým chováním zamyslet.
Na závěr mi dovolte malou lekci ze slušného chování: 1) je základní lidskou slušností si vyslechnout obě strany, nejen toho, kdo nesmyslně označí inzerát za pomeranč, přičemž současně běží inzeráty za "platbu". 2) je základní lidskou slušností na zaslaný email odpovědět.
S pozdravem,
Simona Prokopcová