Přihlásit se

Přihlásit přes Facebook

nebo klasicky

Zapomenuté heslo? Zaregistrovat se

Označte nového majitele, i když reagoval na jiný inzerát

Diskuze » Chyby a vylepšení VšezaOdvoz

Lucinka (autor tématu) 79 před 6 roky

Tohle je sice super věc, ale jak někomu věci předám třeba až za týden, mezitím mi píše dalších deset lidí, tak už tu tahle možnost zaniká. Proste pri výběru mi to nabízí jen lidi, kteří mi naposledy poslali zprávu. Nešlo by vymyslet, jak označit nového majitele bez toho, aby musel otrocky klikat u všeho na mam zájem? Teď jsem takhle smazala asi 10 inzerátů s tím, že jsem věci teoreticky nepředala, protože jsem tam paní prostě nenašla děkuji za jakýkoli postřeh

(smazaný uživatel) 2 před 6 roky

Jeee, mně se před pár týdny stal opak... tedy pán mi věc předal aniž bych ji dostala... nevěděl asi jako Vy, co s tím, a tak jako poslední zájemkyni mi dal hodnocení a předal věc... po nějaké době rozjímaní jsem na jeho kladné hodnocení rozpačitě dala stejné, ale vůbec mi to hlava nebrala... díky Vám to už chápu

Lucinka (autor tématu) 79 před 6 roky

No já naivně klepla na "majitel je někdo jiný ", že třeba tam paní najdu... a nic, inzerát se smazal s popiskem něco ve stylu "je nám líto, že se nenašel nový majitel " pak to vypadá, že nikomu nic nedám

Nazca 13 před 3 týdny

Dobrý den,
jako dárci zboží mi přišla automatická @ zpráva (Doručené 28. 8. 2026, 13:38) od provozovatele stránek "Vše za odvoz":

----------
"Vyberte nového majitele inzerátu "daruji za odvoz batoh • rolan"
Dobrý den,
u inzerátu Daruji za odvoz BATOH • Rolan jste pravděpodobně vybrali špatného zájemce, který se inzerátu zřekl.
Vybrat nového majitele."

----------
Špatný zájemce o darované zboží nebyl vybrán. Byl vybraný správný příjemce.
Mám dotaz na provozovatele stránek "Vše za odvoz":

je toto chování příjemce daru obvyklé a účelové od obdarovaných, jak si zpětně snižovat počet přijatých věcí a působit více potřebně?

Předem děkuji za odpověď.
Nazca

RH002 42 před 2 týdny

Ad Lucinka: Na všechno zájemce klikat nemusí, ale měl by kliknout alespoň na jednu věc. Pokud jich dostane více, musí dárce postupovat tak, že nejdříve vybere k ukončení ty inzeráty, u kterých daný zájemce zájem NEoznačil. Při ukončení inzerátu se pak daný zájemce objeví v seznamu (sice ne na prvních místech, zpravidla někde dole, ale je tam). Inzerát s označeným zájmem zájemce ukončí dárce jako poslední, aby měl jistotu, že o zájemce v seznamu zájemců nepřijde u ostatních inzerátů, které mu předal.

RH002 42 před 2 týdny

Ad (smazaný uživatel): Tohle bude nejspíše nejpravděpodobnější vysvětlení dané situace. Dárce nechtěl přijít o navýšení počtu předaných inzerátů, takže ho prostě připsal někomu, komu ho fyzicky nepředal. Možná to nějak překračuje pravidla a podmínky tohoto webu, ale kde není žalobce...

RH002 42 před 2 týdny

Ad Lucinka: Ano, tenhle postup je v podstatě totéž jako smazání inzerátu. Pokud chcete, tak se zkuste se zájemcem dohodnout (původní konverzaci byste měla najít v archivovaných zprávách) na tom, že zadáte inzerát znovu, zájemce Vám na něj označí zájem a Vy jej ukončíte řádně s předáním přímo jemu. Myslím, že většina zájemců tady by s podobnou žádostí neměla mít problém. Pokud Vám ale na sbírání bodů a hodnocení vysloveně nezáleží, tak to dle mého nestojí za tu námahu.

RH002 42 před 2 týdny

Ad Nazca: Tohle je těžké. Myslím, že podle počtu přijatých inzerátů se nedá s jistotou odhadnout vůbec nic.
Navzdory všem možným informacím, které se tady na webu v jednotlivých profilech vyskytují, nikdo z nás nemůže nikomu jinému vidět do hlavy a odhadovat něčí myšlenkové pochody.
Může být, že se chce zájemce takto činit více potřebným, ale také může jít o omyl vyvolaný prostě tím, že zájemce označil více inzerátů, má více zpráv a třeba se v nich kapku ztratil a nemá přehled. Koneckonců ani nemusí aktivně sledovat jen tento web, může vést další konverzace na jiných a pak už se lehce může stát, že člověk ztratí přehled.
Nebo třeba měl zájemce v plánu na oplátku zanechat hodnocení i Vám, ale kliknul omylem na něco jiného, nebo třeba chtěl ještě obnovit diskusi (která po ukončení Vašeho inzerátu skončila v archivu) a nevěděl, jak na to. Je prostě více možností.
Pravděpodobně nejjednodušší řešení by bylo zájemce oslovit se žádostí o vysvětlení. Předpokládám, že k tomu již došlo, a patrně bez valného výsledku, jinak byste asi nepsala sem.
Každopádně by mělo být možné mu připsat inzerát znovu a v hodnocení celou situaci rekapitulovat. Případně máte možnost zájemce blokovat z důvodu, že jeho jednání nepovažujete za vhodné a nevyhovuje Vám. Ostatně to je jedna z výhod tohoto webu: není Vaší povinností komunikovat s každým a můžete okruh zájemců účinně omezit/selektovat.