proč se dává "pozor"

Diskuze » Chyby a vylepšení VšezaOdvoz

(smazaný uživatel) (autor tématu) 5 před 5 roky

ten, kdo dává k inzerátu "pozor" má možnost označit administrátorovi důvod, proč tak činí, ale ten, kdo prohlíží inzeráty, ten důvod nevidí. Nabízející je tak v očích ostatních "divný" a ostatní neví proč. Nedalo by se vylepšit upozornění u inzerátů konkrétněji? např. že je to reklama, nebo že nabízející chce prodat, že inzerát je nevhodný (nevím jestli se mohou nabízet léky)... ale z jakého důvodu je upozornění u nábytkové stěny za odvoz by mne opravdu zajímalo.... na tom inzerátu není nic špatného... ale nabízející už má "cejch"...

Eva* 171 před 5 roky

Pokud najedete myší na vykřičník či "pozor", pak se vám zobrazí, z jakého důvodu byl inzerát nahlášen. U léků se mi zobrazilo spam/fake/reklama, netuším co komu vadilo. Obývací stěnu jsem ani nezaznamenala.

(smazaný uživatel) (autor tématu) 5 před 5 roky

aha tak zase vím o něco víc
do teďka jsem to netušila...
Evo, děkuji Vám za vysvětlení a přeji hezký večer

Maruna 1 před 5 roky

Nabízet léky, které jsou na přepis pro konkrétního člověka s konkrétní diagnózou, je přinejmenším nezodpovědné a rozhodně to sem dle mého názoru nepatří.

Monika Špoulová 101 před 5 roky

Milá Maruno, záleží na tom, zda se dárce před předáním ujistí, že daný lék obdarovaný skutečně bere. Osobně, pokud by mi při změně medikace zbyly původní léky nebo bych po přečtení příbalového letáku zjistila, že daný lék nemohu užívat, tak vzhledem k tomu, že jsem za léky zaplatila, tak bych je raději nabídla někomu, kdo je užívá, než abych je vrátila do lékárny, protože i za nenačnuté balení peníze nevrátí, ale dalšímu pacientovi s klidem prodají, tak že mají 2x zisk.

Tereza 5 před 5 roky

Naprostý souhlas s Marunou. Hned mě ty léky praštily do očí. Teď jsem se dívala do podmínek webu a léky tam přímo zakázány nejsou, ale nejsem si jistá, zda se na to nevztahují některé zákony či jestli to není porušení etiky. Prostě léky ne. Sama bych se i dost bála, že si to třeba někdo vezme, pak z toho bude mít zdravotní problémy. Dovedu si představit, že člověk nějaké léky užíval, měl pocit, že mu dělají dobře, pak mu to doktor vysadil a on se je snaží dohledat jinde, i když mu mohou uškodit. Taky silně pochybuji, že v lékárně přeprodávají vrácené léky. To by si určitě neriskli. A taky - v ideálním případě se přece odpad třídí, takže do lékárny odnesu jen platíčko s tabletami bez krabičky, kterou hodím do papíru. A bez původního obalu se to už nedá prodat ani omylem.

Eva* 171 před 5 roky

Máte pravdu, v lékárně se vrácené léky likvidují a to i když se jedná o neprošlá a nenačatá balení. Čímž se dál zvyšuje množství odpadu a výroby dalších. Určitá část i prošlých léků se vyváží např. do Afriky jako humanitární pomoc.
Každý se na to dívá ze svého pohledu. Dnes je již mnoho lidí, kteří si lék nemohou dovolit koupit, protože se za některé platí skutečně moc. Sama jsem se kdysi dostala do situace, kterou jsem zvládla jen tak tak. Potřebovala jsem nutně lék na ředění krve a i s receptem stál 1500 Kč (za každý recept). K čemu je potom lidem lék, když nemají na jídlo a proplacení účtů? Myslím, že je hezké, že to někdo jen tak nevyhodil a nabídl to dál. Není na nás soudit kdo a proč si to vyzvedne. To je zodpovědnost obdarovaného.

Tereza 5 před 5 roky

Rozumím Vám, sama to mám co se týče odpadů, nadybytečné výroby apod. úplně stejně. Jen ty léky prostě vnímám hodně rizikově a ze svého pohledu bych si to opravdu neriskla. Jasně, hlavní zodpovědnost má obdarovaný, ale stejně bych měla hodně zlý pocit z toho, kdyby se něco pohnojilo. To, že zdravotní péče, či spíše činnost pojišťoven, je taková jaká je, je samozřejmě průšvih, o tom žádná.

Tereza 5 před 5 roky

A ještě poslední poznámka k tomu, kde mohou třeba skončit léky zde nabízené: https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/falesny-pediatr-detsky-lekar-nemocnice-leky-psychofarmaka-podvod-soud.A190312_231924 . Rozklikněte si fotogalerii..

michal 95 před 5 roky

Jen co vím tak léky se nesmějí dál prodávat ,ale příklad někdo koupí framykoin na předpis ,doktor mi ho napíše ,když mu řeknu je na něj nízký doplatek ,pokud ho někomu dám ,určitě mu tím neuškodím ,za totáče nebyl na předpis ,protože dříve se nedělalo tolik obstrukcí jako dnes se vším ,ten bych klidně daroval ,například psychofarmaka ne ty jsou zneužitelné ,u masti o zneužitelnosti dost pochybuji jako o tom kdo určuje co má a nemá být na předpis ,příště volme Piráty a možná začnou být lepší zákony .