Problémek s otáčením fotek

Diskuze » Chyby a vylepšení VšezaOdvoz

Monika Ondrejovičová (autor tématu) 9 před 6 roky

Dobrý den, mám fotku (udělaná I-phonem), po nahrání do počítače skříň hezky stojí, ale po přidání sem na web skříň leží :/. A když ji v počítači předtočím (aby pak zde na webe hezky stála), stejně leží ://. Tak znovu. Hoodně se soustředím á bingo. Skříně sice v počítači leží (asi už na tom správném boku), ale hlavně že zde na webu Stojí! Nešlo by s tím případně prosím něco udělat? Moc děkuji )

Petratra 4 před 6 roky

Mám stejný problém. Fotím mobilem a posílám i z mobilu a vše co vyfotím navýšku je přetočeno na bok.

Pavel 1 před 6 roky

Mě dělalo to samé, některé foťáky dají k fotce "orientaci" a některé programy si to umí "přečíst" jiné ne. Řešení je v PC fotku opakovaně otočit, tak že se v něm fotka zobrazuje jak si přeju. Tzn. 2x.

Ondřej Beránek 95 před 6 roky

To je problem primarne fotaku. Ony totiz fotaky fotku neotaceji ale oznaci ji otocenou. To pak musi podporovat prohlizec obrazku. Kdyz pak pri vyrabeni nahledu (zde) dojde k jejimu zmenseni uz se neprenese udaj o otoceni a fotka je pak pretocena.

Lukáš 1 před 6 roky

Spíš je to primárně problém těchto stránek než foťáku. Aby při uploadu fotek funkce mrkla do skrytých informací dané fotky, a patřičně ji otočila.

Pro adminy: Dá se to řešit na úrovni PHP, přes funkci exif_read_data. Google napoví víc.

Admin Petr 247 před 6 roky

VYŘEŠENO! Ano, šli jsme cestou, kterou tu zmínil Lukáš (díky za tip, i když jsme si ho přečetli až ex-post ). Každopádně otáčení by mělo fungovat správně, kdyby ne, dejte vědět.

Monika Ondrejovičová (autor tématu) 9 před 6 roky

Wau, věřím a těším se

(smazaný uživatel) 134 před 6 roky

Tak to bude uhel pohledu, ja to za chybu povazuju