Neferove jednani "dárce"

Diskuze » Potřebuju poradit

Klara (autor tématu) 0 před 5 roky

Dobrý den, jak označit prodejce, když jedná neférově? ... nereaguje na zprávy, upřednostní pozdějšího zájemce, atd. Díky . Klára

Ivana Jank 117 před 5 roky

Dobry den, predem, nejedna se o prodejce, ale o darce. A ten si muze vybrat, komu vec daruje, nekdo dava dle poradi, jiny vybira dle profilu zajemce a i dle moznosti vyzvednuti.....pokud nejste primo dohudnuti a nemate danou reervaci, tak nemuzete mluvit o neferovem jednani. To je muj nazor.

Jana 71 před 5 roky

Dobrý den, paní Ivana má pravdu, souhlasím s ní. Dárce si skutečně může zvolit koho si k obdarování vybere. Mně osobně se také častokrát stalo, že mi dárce vůbec neodpověděl a pak věc daroval někomu jinému. Prostě si vybral jinou osobu, ale není to nic neférového, ani proti pravidlům. O neférové jednání jde pokud vám dárce věc slíbí, domluvíte si převzetí a pak přestane reagovat a věc dá někomu jinému. To už se mi také stalo - věc mi slíbil, zarezervoval a domluvili jsme se na termínu. Pak už se vůbec neozval a nakonec mi zpráva zmizela do archivu. A tam jsem zjistila, že věc byla předána a prý bylo vše OK. To je podle mne nefér jednání.

Judith 35 před 5 roky

Neférový dárce je, když se s ním už domluvíte na předání a on tu domluvu nějakým způsobem poruší, např. mně se stalo, že jsem jela přes hodinu pro plyšáky pro syna, abych zjistila, že je paní dala den předtím sousedce a mě dala úplně jiné a ve špatném stavu, když jsem slušně požádala, aby mě neoznačovala jako nového majitele inzerovaných plyšáků, tak mi ještě za to dala neutrální hodnocení. Ale to, že se si dárce vybírá podle profilu, nebo způsobu komunikace, komu věc daruje je naprosto logické a v pořádku. Pokud někdo získal stovky věcí a sám nikdy nic nedaroval, težko bude mít prioritu než ten, kdo to má naopak.

Petr Roubíček 242 před 5 roky

ano tak to přesně je pokud mi věc někdo slíbí nebo rezervuje ,nikoliv ,že někdo dříve napsal ,tak to funguje i jinde ,férové je dát alespoň vědět ,že věc není pokud byla již slíbena apod. ,jinak může napsat třeba na 100 věcí a vyjdou třeba 2 z toho to je běžné ,pokud je o věc enormní zájem ,někdy je zamluvená během minuty .

(smazaný uživatel) 6 před 5 roky

Celkově mi připadá zvláštní psát si tu o neférovém jednání. Darování je zrovna tak specifická věc. Je to fůra práce. Vyfotit, inzerovat (na tomto webu ještě upravit velikost fotky aby vyhovovala), popsat, domluva s lidmi (což je někdy vážně na palici) a nakonec se věc předá i 7 dní po složitém domlouvání. A často za to dárci ani nic nechtějí.
Celkově také ty kraviny s hodnocením. Proboha, jako kdyby na tom záleželo.
Jasně, když se domluvíte a dárce to třeba 5 minut předtím zruší, a nedej bože se to stane příště zase, to je pitomý. Ale jinak nevidím moc způsobů jak by dárce mohl jednat "neférově".
Jinak jestli je věc označená, jako předaná, viz že inzerát není aktivní, dá rozum, že už je předaná. Nebo když nereaguje, tak zprávu archivovat a vykašlat se na to
A ty kraviny s hodnocením.. No, to je zase kapitola

QiMala 3 před 5 roky

Já bych to asi jako neférové jednání taky nenazvala. Na druhou stranu teď jsem si vybrala ze zájemců, domluvili jsme termín, požádala jsem paní o telefon (a dala jí i svůj), protože chtěla přijet dřív než v dohodnutém termínu, paní už mi neodpověděla, telefon mi neposlala a já teď mám sto chutí přenechat věc jinému zájemci, pro kterého není problém poslat telefonní číslo, abychom se mohli domluvit na podrobnostech (věc k převzetí je opravdu dost rozměrná). Budu za "neférového" darujícího, když se na paní, která má tak velký zájem, že víc jak po 16 hodinách není schopná odpovědět, vykašlu a věc daruji někomu jinému?

Jana 71 před 5 roky

Dobrý den, nemyslím si, že by vás někdo mohl označit za neférovou osobu - dárce, když paní nereaguje. Já bych asi ještě jednou paní napsala, že o nabízenou věc mají zájem další lidé a pokud se neozve do ... nějakého termínu, tak věc postoupím dál. Když si pak kliknete na její jméno u zpráv, uvidíte její profil a zjistíte, kdy byla naposledy přihlášená (dnes, před x hodinami, před x dny ...). Z toho budete vědět, zda si měla možnost vaši zprávu přečíst. A když ani po tom, co už byla na VzO přihlášená, ale neodpověděla, tak bych už s ní nekomunikovala a dala věc dál.

Akela 588 před 5 roky

to Jana - přesně tak jak to píšete. Jinak hodnocení považuji za dobré už v tom,že vidíte kdo je spolehlivý a věrohodný a u opačného negativního - na koho se nedá spolehnout. Několikrát jsem nedala na negativ a hezky se mě to vymstilo, bohužel.